Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

rode peper

Bami met volop verse groenten

Wordt het weer het standaardpakket van de supermarkt of snij je lekker verse groenten om je bami de nodige vitamientjes mee te geven? Haal het "gooi maar in de pan" principe er eens uit en maak het lekker vers. Zoveel meer tijd gaat het niet kosten, meer genieten doe je wel! 300 gram kipfilet 1 ui 2 rode Spaanse pepers 2 teentjes knoflook 1 prei 250 gram andijvie 100 gram…
Lees verder...

Hete boontjes (Sperziebonen op z’n Indonesisch)

Sperziebonen op z'n indonesisch, ook wel hete boontjes of sajoer boontjes genoemd. Je kunt ze maken met kant en klare mixen, maar leuker is om het zelf te doen. Vers, op eigen smaak en wanneer je dat vaker doet komen die kruiden zeker van pas. Lekker bij babi ketjap en witte rijst. 800 gram sperziebonen 5 sjalotjes 2 tenen knoflook 1 rode…

Marineren voegt iets toe

Marineren is het op smaak brengen van een product. Ja, dat kennen we toch allemaal. Gemarineerde speklappen enzo. Klopt, zo doet je slager dat. Maar marineer je ook wel eens zelf? Nee, dat is bewerkelijk, moet je niet doen! Nou, misschien kunnen wij je het tegendeel bewijzen. Eigenlijk is marineren het product aanpassen aan je eigen smaak.…

Vers gemaakte geroosterde tomaten-groentensoep

Tijd voor vers gemaakte geroosterde tomaten-groentensoep. Het is zondagmorgen en ik ben alleen thuis. Manlief is aan het voetballen en de jongens liggen nog op één oor. Wat zal ik eens gaan doen. Eerst maar een lekker muziekje opzetten. Waar ik van hou dus en niet verplicht andermans muziek luisteren. Even een rondje in de tuin lopen, daar staan dus de tomaten nog, maar die zijn nog steeds groen.…
Lees verder...

HelloFresh en Annabel Langbein Deel 4; Paccari, Ricotta, Spinazie

Trouwe volgers van Lekker Tafelen weten het al. In een 4 delige serie laten we jullie kennis maken met HelloFresh aan de hand van de Annabel Lanbein Box. Een speciale uitgave van HelloFresh. In de box vind je de verse ingrediënten en recepturen van Annabel Langbein. Niet voor niets, want beide hebben vers hoog in het vaandel staan. Wij ook en na 3…

Piri Piri Portugese kipmarinade

Piri Piri Portugese kipmarinade. De lekkerste Piri Piri marinade maak je natuurlijk gewoon zelf. Piri Piri is Swahili voor rode peper, en komt oorspronkelijk uit Amerika, waar het door Portugese Zeevaarders via Afrika naar Portugal werd gehaald. Dit recept is origineel uit Zuid Portugal, één van mijn favoriete vakantie landen. 4 teentjes…

Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo’n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter…

Een verse salsa maken van de eerste Hollandse kasgroenten

Verse salsa maken. De sneeuw is nog maar amper weg, maar we willen naar het voorjaar toe. Wie regelmatig door het westland rijdt weet dat dit zeker mogelijk is. De kassen draaien op volle toeren en uit deze kassen komen op dit moment de eerste verse voorjaarsgroenten. Natuurlijk is het milieuvriendelijker als ze uit je eigen tuin komen, maar iedereen die wil kan weer meegenieten van de eerste…
Lees verder...

Salsa brava

Salsa brava. Deze pittige Spaanse tomatensaus is vooral bekend van het gerecht patatas bravas. De aardappels worden gebakken of gefrituurd en daarna overgoten met deze saus. Maar daar houdt het niet op. Salsa brava smaakt ook super bij andere producten en gerechten. Denk aan krokant gebakken vis, kip, mosselen en Spaanse tortilla's (tortilla…

Knoflook bruschetta met verse basilicum en mozzarella

Knoflook bruschetta met verse basilicum en mozzarella - Dit eenvoudig recept moet je verder niet te veel aan toevoegen. De eenvoud en de kracht die de ingrediënten in zich hebben geven al meer dan voldoende smaak. Bruschetta vind zijn oorsprong in midden Italië, en heeft zijn naam te danken aan het Latijnse woord “bruscare” dat “op kolen…

Anti pasti met een mix van kastanjechampignons en paddestoelen

Het weer is herfstig! Regenbuitjes, vallende bladeren en vroege schemer. Bij uitstek geschikt voor dit recept. Het is een antipasti met kastanjechampignons en gemengde paddestoelen.... Dit is een ideale combinatie bij boerenbrood, biefstuk, of in combinatie met andere antipasti. 5 eetlepels extra vierge olijfolie zout (naar smaak) 1 bakje kastanjechampignons 1 bakje gemengde paddenstoelen…
Lees verder...

Zalige Balinese kip met verse mango en kokos

Vorig jaar was ik een maand op Bali. We verbleven niet in het toeristische deel, maar we woonden en leefden midden tussen de mensen van de kampongs. Ik kookte er vaak zelf met producten van de plaatselijke markt want de supermarkt was ver weg en slecht bevoorraad. Als we kip wilden eten dan moest er één geslacht worden. Voor ‘plofkippen’ hoef je…

Krokante hapjes met geitenkaas en bieslook

Deze krokante hapjes zijn een sterk vereenvoudigde variant van de Marokkaanse Briouat. Een echte traktatie en op z'n Nederlands gemaakt. Snel, simpel, lekker. Je kunt onbeperkt variëren met de vullingen. Pas ze simpelweg aan naar je eigen smaak.

Whiskey burgers

Whiskey burgers Al was het alleen al voor de naam; Whiskey burgers! Dat moet je als bbq liefhebber toch zeker eens geprobeerd hebben.  Dit is een recept voor een heerlijke sappige gevulde cheese-burger gemaakt met ingrediënten die perfect bij Whiskey passen. Deze combinatie met de rooksmaak van de kolen brengt een ware smaak sensatie teweeg.
Lees verder...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More