Een geweldig Italiaans voorgerechtje dat je kunt serveren met een tomatensaus.
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren, losgeklopt
- 1/2 dl. melk
- 300 gram courgette
- 2 eetlepels verse tijm
- 1 eetlepel olie
- zout en peper
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Schenk de losgeklopte eieren in het kuiltje en roer ze met een houten lepel door het bakmeel. Voeg al roerend de melk toe, tot een dik beslag ontstaat.
Was de courgettes. Leg een stuk keukenpapier in een vergiet en rasp de courgette daarop, zodat het papier iets vocht opneemt. Doe courgettes, tijm, zout en peper bij het beslag en meng alles goed.
Verhit de olie in een grote koekenpan met een dikke bodem. Bak de beignets in porties in de hete olie. Reken een eetlepel beslag voor een middelgrote beignet en een halve eetlepel voor kleine. Bak ze 3 a 4 minuten per kant.
Haal de beignets met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken op een stuk keukenpapier.