500 gram kalfsschouder (zonder been)
4 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui
200 gram rijst
1 liter vleesbouillon
1 gele paprika
1 rode paprika
1 courgette
2 eetlepels boter of margarine
ca. 20 groene olijven
zout
paprikapoeder
basilicum
tijm
Snijd de kalfsschouder in kleine blokjes. Olie verhitten en het vlees daarin al omscheppend ca. 10 minuten braden.
Pel en snipper de ui en bak de uisnippers met het vlees mee tot ze glazig zijn. Voeg de rijst en de vleesbouillon toe aan het geheel, breng het aan de kook en laat het in ca. 20 minuten gaar koken. Af en toe even omscheppen. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes. Schil de courgette en snijd deze in plakjes. Smelt de boter en smoor hierin de paprikareepjes en de courgetteplakjes ca. 15 minuten. Snijd de olijven in schijfjes, voeg ze toe aan de groenten en verhit ze even mee. Schep vervolgens de gare groenten door de rijst en breng het op smaak met zout, paprikapoeder, basilicum en tijm.