Ook de herfst heeft z’n mooie kanten. Dat blijkt in deze receptuur. Een prachtige verse paddenstoelenmelange die je kunt serveren bij een malse biefstuk of een willekeurige andere steak.
- 4 biefstukken of andere steaks
- 75 gram oesterzwammen
- 75 gram shii-take
- 250 gram kastanje- of grotchampignons
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 30 gram (room)boter
- 1 bosje peterselie
- zout en peper
Veeg of borstel alle paddenstoelen schoon en hak ze fijn. Pel de knoflookteentjes en snipper ze heel fijn. Verhit de helft van de olie en bak de paddenstoelen (niet snijden) ca. 3 minuten. Verhit de overige olie en fruit hierin de knoflook even aan. Doe de paddenstoelen er bij en bak al omscheppend in ca. 5 minuten gaar. Houd ze beetgaar en voorkom dat ze verschrompelen. Verhit de rest van de boter in een andere koekenpan en bak de biefstukken aan beide kanten ca. 3 minuten. Bestrooi de biefstuk met zout en peper. Knip de peterselie fijn en schep door de paddenstoelen. Leg de biefstuk op (voorverwarmde) borden en schep de paddenstoelen melange er half overheen.
Biefstuk met paddenstoelen garnituur: