Ook in de zomer kun je prima een keer stamppot eten. We kiezen dan uiteraard voor een veel frissere variant, maar smaken doet het! De shoarma geeft echt karakter aan dit gerecht.
- 500 gram shoarmavlees
- 1 kilo aardappelen (geschild)
- 2 uien (fijngehakt)
- 75 gram boter
- 300 gram gekookte mais
- 3 dl melk
- 700 gram ijsbergsla (in reepjes gesneden)
- 2 eetlepels peterselie (vers, fijngehakt)
- peper (versgemalen)
- snufje zout
Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar.
Verhit 25 gram boter in een koekenpan, fruit hierin de ui, voeg het shoarmavlees toe en bak het in 5 minuten rondom goudbruin en gaar. Verwarm ondertussen de maïs in een pan.
Giet de aardappelen af en laat deze even uitdampen. Verwarm in een steelpan de melk. Voeg 50 gram boter en beetje bij beetje de warme melk aan de aardappelen toe en stamp hier een stevige puree van. Breng deze op smaak met zout en versgemalen peper. Giet de maïs af en schep deze samen met de ijsbergsla door de puree.
Verdeel het stamppotje over 4 borden, schep het vlees er op en garneer dit tenslotte met peterselie.