• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, februari 26, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Ravioli maken

door Samantha
in Kookschool, Pastagerechten
0
0
Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken doe je zo – Ravioli zelf maken geeft zoveel voldoening en is daarnaast ook nog eens heel lekker. Het is best even wat werk maar gun jezelf af en toe die tijd, geloof me het eindresultaat maakt dit allemaal goed.

Het deeg

Al eerder vertelden wij je hoe je een pastadeeg maakt, dit deeg is de basis van iedere pasta, spaghetti, lasagnebladen maar dus ook voor ravioli. Lees ons uitgebreide artikel over pastadeeg voor een recept en enkele tips.

Wat is ravioli ??

Ravioli is een gevulde pasta, vaak in een vierkante vorm maar ook een rondje of half rondje kan, wel heeft ravioli altijd een kartelrandje. Het leuke aan ravioli is dat je ook nog eens eindeloos kunt variëren met vullingen. Dat maakt het ravioli maken nog leuker, je kunt het simpel houden of je helemaal uitleven.

Ravioli maken

Wat heb je nodig ??

Voor het maken van ravioli heb je in principe slechts een deegroller en een mesje om de ravioli te snijden nodig. Toch zijn er tegenwoordig hele handige attributen verkrijgbaar die het maken van ravioli makkelijker maken. Te beginnen natuurlijk met een pastamachine waarmee je je pastadeeg mooi gelijkmatig uitrolt. Maar ook uitstekers in diverse maten, een radeerwieltje of een ravioliplank om je ravioli te vormen. Op de foto rechts zie je enkele voorbeelden.

De vulling

Met de vulling kun je eindeloos variëren, vaak wordt er een combinatie van groente gebruikt met een romige kaas zoals ricotta of geitenkaas maar ook paddenstoelen en verschillende soorten ham of gehakt worden vaak gebruikt. Eigenlijk kun je je eigen culinaire creativiteit helemaal los laten gaan bij het bedenken van een vulling of kijk voor wat ideetjes gerust tussen onze recepten. Zorg in ieder geval dat een vulling niet te nat en niet te grof is. Schep je vulling in een spuitzak en leg klaar voor gebruik.

Ravioli maken

Om te beginnen met het maken van ravioli verdeel je je deeg in stukken van ongeveer 100 gram. Draai het deeg verschillende keren door de pastamolen.  Rol je deeg zo steeds wat dunner uit net zo lang tot je mooie dunne vellen deeg hebt (ik rol zelf uit tot stand 5). Heb je geen pastamachine rol dan met een deegroller je deeg zeer dun uit. Leg het vel pastadeeg dat je nu hebt op een licht ingevet werkblad of eventueel over de ravioliplank. Spuit op het deegvel doppen van je vulling. Draai nog een vel deeg uit en leg deze over de vulling.

ravioli met ricotta
Draai deeg uit
Ravioli maken
Spuit vulling op deeg
Ravioli maken
Dek af met een deegvel

Probeer zo min mogelijk lucht tussen de vulling en het deeg te krijgen, druk eventueel zachtjes met je vingers lucht eruit. Gebruik een uitsteker of radeerwieltje om je ravioli te vormen.

Ravioli maken
Druk lucht er zachtjes uit
Ravioli maken
Vorm met een uitsteker
Ravioli maken
Verwijder overtollig deeg

Gebruik je een ravioliplank leg dan je deegvel hierover en druk met de bijgeleverde vormer kuiltjes in je deeg. Spuit in de kuiltjes je vulling en draai een nieuw deegvel en leg deze erover. Rol met je deegroller over de ravioliplank en verwijder je overtollige deeg. Draai je ravioliplank voorzichtig om en je ravioli zal er uitglijden. Neem een schone theedoek en bestrooi hier lichtjes wat pastabloem op. Leg je ravioli hierop en laat ze drogen.

ravioli met ricotta in de maak
Vullen in ravioliplank
ravioli met ricotta 3
Rol de raviol los
Laat drogen op schone theedoek

Het koken

Zet een grote pan met gezouten water op het vuur en breng het water aan de kook. Laat de ravioli voorzichtig in het kokende water zakken. Probeer te vermijden dat de ravioli tijdens het koken aan elkaar gaat plakken, roer daarom af en toe voorzichtig door het water. Zodra ze boven komen drijven zijn ze gaar. De gaartijd voor verse ravioli bedraagt ongeveer 2 à 3 minuten, gedroogde ravioli heeft iets langere kooktijd zo 6 à 8 minuten. Je ravioli is nu klaar. Je zou er nu naar smaak nog een saus over kunnen scheppen.

Tafel lekker !!

Tags: ravioli recepten
DeelPin35Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ravioli met een vulling van zoete aardappel
Pastagerechten

Ravioli met een vulling van zoete aardappel

Pastapakketjes met asperges
Pastagerechten

Homemade fagotinni; Pastapakketjes gevuld met groene asperges

Zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling met spinazie
Pastagerechten

Zelfgemaakte ravioli met een vulling van garnalen en een vulling met spinazie

ravioli met ricotta
Pastagerechten

Ravioli met ricotta en spinazie (of snijbiet)

Ravioli van rode biet gevuld met zalm en geitenkaas
Recepten

Ravioli van rode biet gevuld met zalm en geitenkaas

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Gevuld met prei ( of bosuien ) en gerookte spekblokjes. Ideaal als je...

Lees verder
Shakshuka

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn

Handige kooktips

rijpe mango
Kookschool

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Waar moet je op letten bij het kopen van een rijpe mango. Gebruik hiervoor je zintuigen, kijk, voel en ruik...

Lees verder
Hangop zelf maken recept

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • benjaminschot op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen