Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ravioli maken

Zelf ravioli maken geeft voldoening, is leuk om te doen en het resultaat is ook nog eens heel lekker. Vul de ravioli met jouw eigen creatieve vulling.

0 6.026

Ravioli maken doe je zo – Ravioli zelf maken geeft zoveel voldoening en is daarnaast ook nog eens heel lekker. Het is best even wat werk maar gun jezelf af en toe die tijd, geloof me het eindresultaat maakt dit allemaal goed.

Het deeg

Al eerder vertelden wij je hoe je een pastadeeg maakt, dit deeg is de basis van iedere pasta, spaghetti, lasagnebladen maar dus ook voor ravioli. Lees ons uitgebreide artikel over pastadeeg voor een recept en enkele tips.

Wat is ravioli ??

Ravioli is een gevulde pasta, vaak in een vierkante vorm maar ook een rondje of half rondje kan, wel heeft ravioli altijd een kartelrandje. Het leuke aan ravioli is dat je ook nog eens eindeloos kunt variëren met vullingen. Dat maakt het ravioli maken nog leuker, je kunt het simpel houden of je helemaal uitleven.

Ravioli maken

Wat heb je nodig ??

Voor het maken van ravioli heb je in principe slechts een deegroller en een mesje om de ravioli te snijden nodig. Toch zijn er tegenwoordig hele handige attributen verkrijgbaar die het maken van ravioli makkelijker maken. Te beginnen natuurlijk met een pastamachine waarmee je je pastadeeg mooi gelijkmatig uitrolt. Maar ook uitstekers in diverse maten, een radeerwieltje of een ravioliplank om je ravioli te vormen. Op de foto rechts zie je enkele voorbeelden.

De vulling

Met de vulling kun je eindeloos variëren, vaak wordt er een combinatie van groente gebruikt met een romige kaas zoals ricotta of geitenkaas maar ook paddenstoelen en verschillende soorten ham of gehakt worden vaak gebruikt. Eigenlijk kun je je eigen culinaire creativiteit helemaal los laten gaan bij het bedenken van een vulling of kijk voor wat ideetjes gerust tussen onze recepten. Zorg in ieder geval dat een vulling niet te nat en niet te grof is. Schep je vulling in een spuitzak en leg klaar voor gebruik.


Ravioli maken

Om te beginnen met het maken van ravioli verdeel je je deeg in stukken van ongeveer 100 gram. Draai het deeg verschillende keren door de pastamolen.  Rol je deeg zo steeds wat dunner uit net zo lang tot je mooie dunne vellen deeg hebt (ik rol zelf uit tot stand 5). Heb je geen pastamachine rol dan met een deegroller je deeg zeer dun uit. Leg het vel pastadeeg dat je nu hebt op een licht ingevet werkblad of eventueel over de ravioliplank. Spuit op het deegvel doppen van je vulling. Draai nog een vel deeg uit en leg deze over de vulling.

Probeer zo min mogelijk lucht tussen de vulling en het deeg te krijgen, druk eventueel zachtjes met je vingers lucht eruit. Gebruik een uitsteker of radeerwieltje om je ravioli te vormen.

Gebruik je een ravioliplank leg dan je deegvel hierover en druk met de bijgeleverde vormer kuiltjes in je deeg. Spuit in de kuiltjes je vulling en draai een nieuw deegvel en leg deze erover. Rol met je deegroller over de ravioliplank en verwijder je overtollige deeg. Draai je ravioliplank voorzichtig om en je ravioli zal er uitglijden. Neem een schone theedoek en bestrooi hier lichtjes wat pastabloem op. Leg je ravioli hierop en laat ze drogen.

Het koken van de ravioli

Zet een grote pan met gezouten water op het vuur en breng het water aan de kook. Laat de ravioli voorzichtig in het kokende water zakken. Probeer te vermijden dat de ravioli tijdens het koken aan elkaar gaat plakken, roer daarom af en toe voorzichtig door het water. Zodra de ravioli komt bovendrijven zijn ze gaar. De gaartijd voor verse ravioli bedraagt ongeveer 2 à 3 minuten, gedroogde ravioli heeft iets langere kooktijd zo 6 à 8 minuten. Je ravioli is nu klaar. Je zou er nu naar smaak nog een saus over kunnen scheppen.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer