Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aardappel-Ui schotel met rozemarijn

2 651

Aardappel, ui en rozemarijn. Dat klinkt toch saai? Niets is minder waar, deze schotel leent zich prima voor een doordeweekse dag. Je bent geen kapitaal kwijt en je eet hartstikke lekker. Liefhebbers leggen er een laagje camembert tussen.

  • 1 kilo aardappelen
  • 500 gram uien
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 theelepels goed fijngehakte rozemarijn
  • 75 gram boter
  • 1 ½ dl melk

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij deze in dunne schrijven. Pel de uien en snij deze ook in dunne schijven. Beboter een vuurvaste schaal en leg de aardappelen en de uien hier laag om laag in. Bestrooi elke laag met zout en peper en wat fijngehakte rozemarijn. Leg er wat klontjes boter op. De bovenste laag moet uit aardappelschijven bestaan. Giet de melk eroverheen en dek de schaal af. Zet de schaal ± 1 ½ uur in het midden van de voorverwarmde oven. Haal het laatste hal+fuur het deksel van de schaal om de aardappelen een bruin korstje te geven.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. weckelb zegt

    Hij staat nu in de oven, heb er als niet-vegetariër spekjes bij gedaan.

    1. Lekker Tafelen (Tijmen) zegt

      Leuk, we zijn erg benieuwd naar het resultaat!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More