• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Ananaspudding: een romig frisse traktatie

door Redactie
in Nagerecht, Recepten
0
2
Ananaspudding

Ananaspudding: een romig frisse traktatie – In tegenstelling tot wat je zou verwachten associeer ik ananas niet direct met de tropen, of in ieder geval niet met tropische temperaturen. Nee; grappig genoeg denk ik bij ananas direct aan kerst. Dat komt omdat in mijn familie al generaties lang als traditioneel dessert aan de kerstdis ananas-, citroen- en chipolatapudding op het menu staan. Het heeft dan ook jaren geduurd voor ik bedacht dat je deze lekkernijen ook op een ander moment op tafel kunt zetten. Dus laatst had ik deze verrukkelijke ananaspudding gemaakt voor vrienden die kwamen eten en wie schetst mijn verbazing toen de dame in kwestie riep: “Oh heerlijk! Dit brengt goede herinneringen boven. Wij aten vragen thuis altijd ananaspudding als kersttoetje!”

Spannende combinatie

Net zo gek als het is om de tropische ananas te plaatsen in een winters Europa is de combinatie van ingrediënten in dit gerecht. Met een verse ananas mislukt de pudding gegarandeerd! Dit komt doordat verse ananas enzymen bevat die het effect van de gelatine teniet doen. Laat je dus nooit verleiden om in dit gerecht verse ananas te gebruiken, want het resultaat is een ananasroomsoep.
Ook de gelatine zelf gebruik je zorgvuldig. Dus nooit meer koken nadat je gelatine hebt toegevoegd. Dit heeft namelijk hetzelfde resultaat als het gebruik van verse ananas.
En verder klop je altijd eerst de eiwitten stijf en daarna pas de slagroom. Mocht je die volgorde omkeren en per ongeluk met vette kloppers van je mixer proberen het eiwit stijf te krijgen, dan kun je lang kloppen.
Als je deze waarschuwingen in acht neemt is het verder eigenlijk een vrij eenvoudig en snel te bereiden recept.

Ananaspudding

Een groot blik ananasstukjes of -schijven (567 gr, uitlekgewicht 340 gr)
2 eiwitten
10 blaadjes gelatine
125 gr suiker
500 ml slagroom

Laat de ananasstukjes uitlekken en vang de siroop op. Als je schijven gebruikt scheur of snijdt ze dan in stukjes. Zet de ananasstukjes tot gebruik in de koelkast.

Laat de blaadjes gelatine weken in koud water.

Vul de ananassiroop (als het nodig is) met water aan tot 200 ml. Breng aan de kook en los de suiker er in op.

Klop de eiwitten stijf en vervolgens, in een andere schaal, de slagroom.

Knijp de gelatine blaadjes uit en los, van het vuur af, op in de siroop. Laat, al roerend, afkoelen tot kamertemperatuur. Dit proces kun je versnellen door het pannetje in een laagje koud water te zetten. Als het afgekoeld is, voeg je de ananasstukjes toe. Giet dit mengsel op de slagroom. Schep daarna de stijve eiwitten er met snijdende bewegingen doorheen.

Stort de massa in een, met koud water omgespoelde, puddingvorm. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Tip

Deze pudding kun je heel goed invriezen. Zorg dan wel dat je hem tijdig ontdooit en haal hem zeker 4 uur van tevoren uit de vriezer.

Om een pudding mooi uit de vorm te krijgen als je hem stort, kun je de puddingvorm even in een bak met warm zetten. Het buitenste randje van de pudding smelt dan een beetje en laat makkelijker los.

Tags: FruitFruit - AnanasFruit - Exotenpudding
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Aardbeien bavarois
Nagerecht

Aardbeien bavarois; Samen delen zoals bij oma!

Aardbeienyoghurt
Nagerecht

Aardbeienyoghurt waar wel aardbeien in zitten

kwarktaart met aardbeien en limoen
Taart

Kwarktaart met aardbei en limoen

Eton mess
Nagerecht

Eton mess, een toetje waarvoor zeker geldt “less is more”

kiwi
Specials

Kiwi; Groen, Geel, Rood of Mini fruit

Reacties 2

  1. J.Beekers says:
    4 maanden geleden

    Voor hoeveel personen. Is dit recept?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 maanden geleden

      Voor 4 personen

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Broodje hamburger hawai
Vleesgerechten

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Een gegrilde hamburger op een broodje met daarop een schijf ananas bedolven onder gesmolten kaas, dat mag een broodje hamburger...

Lees verder
Zoetzure linten van komkommer en wortel

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Handige kooktips

schuimomelet
Kookschool

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Een luxe en luchtige uitvoering maken van een omelet? Probeer dan eens de schuimomelet! Zowel in hartige als in zoete...

Lees verder
Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

boter klaren of geklaarde boter maken

Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus
  • Frank van der Bolt op Scholrolletjes met Dijonaisesaus
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen