Het weer is herfstig! Regenbuitjes, vallende bladeren en vroege schemer. Bij uitstek geschikt voor dit recept. Het is een antipasti met kastanjechampignons en gemengde paddestoelen…. Dit is een ideale combinatie bij boerenbrood, biefstuk, of in combinatie met andere antipasti.
- 5 eetlepels extra vierge olijfolie
- zout (naar smaak)
- 1 bakje kastanjechampignons
- 1 bakje gemengde paddenstoelen
- 1 ui, gepeld en fijngehakt
- 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
- 1 rode peper (zaadjes verwijderen en fijnhakken)
- 2/3 eetlepels stroperige balsamico (evt. de pittige met peper variant)
- 1 bosje peterselie (gehakt)
De champignons en paddestoelen niet té fijn snijden. Een ‘bite’ is het lekkerst.
Warm de olie op. Fruit de uien aan en voeg toe de gehakte (of uitgeknepen) knoflookteentjes. Dan het rode fijngehakte pepertje en de peterselie. Voeg dan nu de paddestoelen en champignons bij. Laat lekker alles even de ‘smaak te pakken krijgen’ en voeg zout naar smaak toe. Nu druppel je langzaam de balsamico er overheen en laat alles even intrekken.
Ik heb het met ciabatta gegeten maar het is ook heerlijk naast een goede biefstuk.
Buon appetito!