Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Asperges met ham in kruidensaus

2 499

1 kilo witte asperges
wat peterselie
wat bieslook
wat basilicum
3 ons beenham
4 eieren
75 gram boter
wat droge witte wijn

Schil de asperges met een dunschiller van net onder het kopje naar beneden. Snijd ca. 2 centimeter
van de houtige onderkant af. Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook en kook
de asperges hierin in 8 à 10 minuten gaar. Kook intussen de eieren in ca. 8 minuten hard. Snijd
de peterselie, de bieslook en de basilicum fijn. Smelt de boter in een steelpan, klop de kruiden en
de wijn erdoor en houd de saus warm op een laag vuur. Laat de asperges goed uitlekken en verdeel
ze met de ham over 4 borden. Pel de hardgekookte eieren, halveer ze en leg ze ook op de borden.
Schenk de kruidensaus erover en serveer met gekookte krielaardappeltjes.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Cecile Geurts-Huijbers zegt

    Denk eens aan dragon bij de kruidensaus. Dit combineert uitstekend met asperges. Lieve groet Cecile

    1. Lekker Tafelen zegt

      Dank je voor de tip Cecile, leuk we zijn dol op het uitwisselen van ideeën.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer