1 kilo witte asperges
wat peterselie
wat bieslook
wat basilicum
3 ons beenham
4 eieren
75 gram boter
wat droge witte wijn
Schil de asperges met een dunschiller van net onder het kopje naar beneden. Snijd ca. 2 centimeter
van de houtige onderkant af. Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook en kook
de asperges hierin in 8 à 10 minuten gaar. Kook intussen de eieren in ca. 8 minuten hard. Snijd
de peterselie, de bieslook en de basilicum fijn. Smelt de boter in een steelpan, klop de kruiden en
de wijn erdoor en houd de saus warm op een laag vuur. Laat de asperges goed uitlekken en verdeel
ze met de ham over 4 borden. Pel de hardgekookte eieren, halveer ze en leg ze ook op de borden.
Schenk de kruidensaus erover en serveer met gekookte krielaardappeltjes.
Denk eens aan dragon bij de kruidensaus. Dit combineert uitstekend met asperges. Lieve groet Cecile
Dank je voor de tip Cecile, leuk we zijn dol op het uitwisselen van ideeën.