Voorgerecht voor 4 personen
- 30 gram boter
- 40 gram bloem
- 7,5 dl. vleesbouillon
- 1 rijpe avocado (ca. 300 gram)
- zout, peper
- 1,25 dl. sekt
- 100 gram half stijf geklopte slagroom
- 1 tl. fijngehakte dille
Smelt de boter in een pan en voeg, zodra de boter gesmolten is, de bloem hieraan toe. Verhit het geheel al roerend tot het mengsel lichtgeel is. Voeg, onder voortdurend roeren met een garde, de vleesbouillon aan het mengsel toe. Breng het geheel aan de kook en laat het mengsel ca. 3 minuten koken. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Wrijf het vruchtvlees door een zeef of pureer het met de staafmixer. Voeg de avocado toe aan de soep maar laat het niet meekoken. Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg de sekt toe. Verdeel de soep over de soepkommen en schep op elke soepkom wat van de half stijf geklopte slagroom. Strooi er vervolgens nog wat fijngehakte dille over.