• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, januari 22, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Filodeeg gevuld met cake en bosbessen

door Connie
in Cake
Filodeeg gevuld met cake en bosbessen
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Filodeeg gevuld met cake en bosbessen – Knapperige cake. Nou ja de buitenkant is knapperig, de cake binnenin is super smeuïg. Dit komt omdat hij door de filodeeg afgesloten wordt en enigszins gaar stoomt. Ook het gebruik van amandelmeel en sinaasappelsap is niet alleen voor de smaak maar zorgt er ook voor dat de cake lekker zacht is.

Fruit in cake

Fruit in cake is altijd erg lekker maar heeft als nadeel om naar beneden te zakken. Alleen wanneer je deeg erg stevig is dan blijft het mooi verdeeld. De vruchten zakken naar beneden doordat de boter smelt en het beslag dan vloeibaar wordt. Fruit is best zwaar dus dat zakt dan naar onderen. Er zijn vele tips & trucks bedacht maar eigenlijk helpt niks. Zeker als je beslag met amandelmeel maakt zal je fruit naar onderen zakken. Als je dit weet kun je er rekening mee houden zoals een extra laagje amandelmeel op de bodem zodat het sap daarin kan trekken en de bodem niet nat en klef wordt.

Filodeeg gevuld met cake en bosbessen

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • Snuf zout
  • 4 eieren
  • Zest van 1 sinaasappel
  • Sap van ½ sinaasappel
  • 2 eetlepels rozenwater (optioneel)
  • 140 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels amandelmeel voor bodem
  • +/- 100 gram gesmolten boter

Besmeer een springvorm van 26-28 cm in met boter.  Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de boter met de suiker en het zout licht en romig. Voeg een voor een de eieren toe. Zeef de bloem met de bakpoeder en roer er het amandelmeel doorheen. Spatel dit door het botermengsel. Voeg de zest, sinaasappelsap, de bosbessen en het rozenwater toe en meng kort. Vouw het filodeeg open en besmeer een plak dun met boter. Leg deze in de vorm en laat aan de randen overhangen. Doe dit met 6 plakken en laat de plakken steeds verspringen zodat de hele bodem bedekt is. Verdeel 2 eetlepels amandelmeel over de bodem. Schep het cakebeslag erin en verdeel dit. Besmeer de andere 4 vellen met boter en vouw deze tot een prop. Leg dit in het midden op de cake en vouw de overhangende randen filodeeg losjes naar het midden. Schik het filodeeg zodat het een beetje verdeeld over de cake zit. Bak de cake in ongeveer 1 uur bruin en gaar. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Tafel lekker!

Tags: Fruit - Bessen

Gerelateerde Artikelen & Recepten

blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes

zomerfruit
Specials

Fruitsalade; De lekkerste inspiratie in de zomer

Souffle van kwark en rode bessen
Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen

zomers taartje kwark rode bessen
Taart

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Bosbes nectarine cake
Cake

Bosbes nectarine cake; Voor een fruitige zomer

Reacties 4

  1. Wilma says:
    7 maanden geleden

    Hoi, hoeveel eieren gaan er in deze cake?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      7 maanden geleden

      4 eieren Wilma, met plaatsen is dit waarschijnlijk fout gegaan. We hebben het in het recept aangepast.

      Beantwoorden
      • Wilma says:
        7 maanden geleden

        Dank je wel.Het ziet er lekker uit. Deze ga ik zeker eens proberen.

        Beantwoorden
        • Redactie says:
          7 maanden geleden

          Leuk! We zijn benieuwd naar het resultaat ?

          Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Echte fish & chips van kabeljauw in een verrukkelijk krokant beslag. Fish & Chips is razend populair. Zelf maken is...

Lees verder
tutti frutti compote

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen