• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, december 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Filodeeg gevuld met cake en bosbessen

door Connie Derks
in Cake
0
4
Filodeeg gevuld met cake en bosbessen

Filodeeg gevuld met cake en bosbessen – Knapperige cake. Nou ja de buitenkant is knapperig, de cake binnenin is supersmeuïg. Dat komt doordat hij door de filodeeg afgesloten wordt en enigszins gaar stoomt. Ook het gebruik van amandelmeel en sinaasappelsap is niet alleen voor de smaak, maar zorgt er ook voor dat de cake lekker zacht is.

Fruit in cake

Fruit in cake is altijd erg lekker, maar heeft als nadeel om naar beneden te zakken. Alleen als je deeg erg stevig is dan blijft het mooi verdeeld. De bessen zakken naar beneden doordat de boter smelt en het beslag dan vloeibaar wordt. Fruit is best zwaar dus dat zakt dan naar onderen. Er zijn heel veel tips & trucks bedacht, maar eigenlijk helpt niets. Zeker als je beslag met amandelmeel maakt, zal je fruit naar onderen zakken. Als je dit weet kun je er rekening mee houden zoals een extra laagje amandelmeel op de bodem zodat het sap daarin kan trekken en de bodem niet nat en klef wordt.

bessen special

Bessen; vers fruit met de mooiste kleuren

Zoete blauwe bessen, maar ook zure rode, witte of kruisbessen. Genoeg inspiratie om de lekkerste gerechten te maken met dit fruit.

Filodeeg gevuld met cake en bosbessen

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • Snuf zout
  • 4 eieren
  • Zest van 1 sinaasappel
  • Sap van ½ sinaasappel
  • 2 eetlepels rozenwater (optioneel)
  • 140 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels amandelmeel voor bodem
  • +/- 100 gram gesmolten boter

Besmeer een springvorm van 26-28 cm in met boter.  Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de boter met de suiker en het zout licht en romig. Voeg een voor een de eieren toe. Zeef de bloem met de bakpoeder en roer er het amandelmeel doorheen. Spatel dit door het botermengsel. Voeg de zest, sinaasappelsap, de bosbessen en het rozenwater toe en meng kort. Vouw het filodeeg open en besmeer een plak dun met boter. Leg deze in de vorm en laat aan de randen overhangen. Doe dit met 6 plakken en laat de plakken steeds verspringen zodat de hele bodem bedekt is. Verdeel 2 eetlepels amandelmeel over de bodem. Schep het cakebeslag erin en verdeel dit. Besmeer de andere 4 vellen met boter en vouw deze tot een prop. Leg dit in het midden op de cake en vouw de overhangende randen filodeeg losjes naar het midden. Schik het filodeeg zodat het een beetje verdeeld over de cake zit. Bak de cake in ongeveer 1 uur bruin en gaar. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Tafel lekker!

DeelPin8TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Perencake met walnoten en bitterkoekjes
Cake

Perencake met walnoten en bitterkoekjes

muffin met cranberries en pecannoten
Cake

Muffin met cranberry’s en pecannoten

Tulband met dulche de leche en walnoten
Cake

Tulband met dulche de leche en walnoten

Fruitige roombotercake met peer en gember
Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

Bananencake met kokos en chocolade
Cake

Bananencake met kokos en chocolade

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
Cake

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

Pompoen cake met sinaasappel en rozijnen
Cake

Pompoencake met sinaasappel en rozijnen

Peren-amandelcake
Cake

Peren-amandelcake met kardemom

Reacties 4

  1. Wilma says:
    3 jaar geleden

    Hoi, hoeveel eieren gaan er in deze cake?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      4 eieren Wilma, met plaatsen is dit waarschijnlijk fout gegaan. We hebben het in het recept aangepast.

      Beantwoorden
      • Wilma says:
        3 jaar geleden

        Dank je wel.Het ziet er lekker uit. Deze ga ik zeker eens proberen.

        Beantwoorden
        • Redactie says:
          3 jaar geleden

          Leuk! We zijn benieuwd naar het resultaat ?

          Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Oud Hollandse broodjes Broodje Bal Gehakt
Specials

Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie

Superbekende Oud Hollandse broodjes. Heel simpel te maken en bij de juiste ingrediënten ook erg lekker! 3 x Oud Hollandse broodjes.

Check het recept of lees de info
Edammer kaas

Edammer kaas; over de hele wereld bekend!

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Desserts van schuimpjes

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

Recept in de picture

bonne femme
Hoofdgerecht

Bonne femme; een heerlijk eenpansgerecht uit de koekenpan

Alle restjes groente gaan mooi op als je bonne femme maakt. Dit groentegerecht is heerlijk bij een karbonade of stukje kip.

Check het recept of lees de info
Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen

kerstster

De kerstster een bijzonder variatie op de kerststol

Handige kooktips

Mini pavlova schuimnestje om te vullen
Kookschool

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen

Met wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.

Check het recept of lees de info
Decoreren met zoetzure groenten

Decoreren met zoetzure groenten

Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Ester op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Connie Derks op Rode bietjes-haring salade
  • Connie Derks op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • Floor op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • V.Fikkert op Rode bietjes-haring salade
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!
  • Elise de Haan op Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven
  • Elise de Haan op Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen