Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Plaatcake met courgettejam en meringue

Plaatcake met courgettejam. Wij laten zien hoe makkelijk het is om lekker gebak op tafel te zetten. Geen courgettejam? Kies dan bijvoorbeeld voor abrikoos.

0 774

Plaatcake met courgettejam en meringue – Gebak maken, waarom maken we het ons soms zo moeilijk als het ook heel makkelijk kan. Deze plaatcake of plaatgebak is heel makkelijk om te maken namelijk. En waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al in huis. Zelf heb ik courgettejam gebruikt. Deze maak ik elke zomer zelf en smaakt verrukkelijk. Maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van andere soorten jam zoals abrikozenjam. Met dit recept voor plaatcake kun je ontzettend goed experimenteren met andere soorten jams. Gewoon doen!


Plaatcake met courgettejam en meringue

Plaatcake-met-courgetetjam-papiertjesCake recept voor 20 stukjes

  • 200 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 9 eetlepels courgettejam (evt. vervangen door abrikozenjam)
  • 50 gram meringue / schuimpjes
  • 100 gram afdekgelei ( of abrikozenjam met een een beetje water)

Extra nodig:

  • papieren cupcakevormpjes
  • elektrische mixer of staande mixer

Zo maak je de plaatcake met courgettejam en merinque:

Verwarm de oven voor op 180° (hete lucht). Laat de boter zachte worden in de magnetron, maar laat hem niet koken. De suiker met de boter los kloppen met een elektrische keukenmixer of gebruik je staafmixer. Mix dit net zolang tot de boter met de suiker wit geworden is. Doe dan de eieren één voor één door de massa mengen. Zeef de zelfrijzende bloem en klop dit ook door het botermengsel in de kom.

Bekleed een bakplaat met hoge rand met bakpapier en verdeel hier de massa in. Verdeel de courgettejam vervolgens in hoopjes erover, zoals op de foto te zien is. En meng deze voorzichtig over het oppervlak zodat het een marmereffect krijgt. Breek de meringue in stukjes en verdeel de stukjes meringue over het beslag. Duw ze heel zachtjes een beetje aan.

Bak het geheel af in de oven, ongeveer 30 minuten.

Smelt de afdekgelei lichtjes in een klein pannetje. Als de plaatcake uit de oven komt verdeel je de afdekgelei met een borsteltje erover heen. Je plaatcake krijgt dan een mooie glans. Verdeel de plaatcake in repen en vervolgens in blokjes snijden. Leg de blokjes voor het serveren op cupcakepapiertjes.

Niemand gelooft straks dat jij deze plaatcake met courgettejam zelf hebt gemaakt als je de plaatcake op tafel zet. En pas op, je blijft er namelijk van eten.

Tafel Lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer