Mango-cheesecake – Cheesecake bakken moeilijk? Niet met dit recept, dit is het makkelijkste en snelste mango-cheesecake recept wat je ooit zult maken.
Muffinvormpjes voor cheesecake?
We maken deze mango-cheesecake in cupcake vormpjes. Dit heeft meerdere redenen: mini mango-cheesecake is behalve leuk om te zien ook nog eens makkelijker om te maken en vooral ook veel sneller.
Mango-cheesecake bakken hoeft niet moeilijk te zijn
Als je ooit een grote cheesecake hebt gebakken dan weet je dat deze erg lang in de oven staat. Ongeveer een uur en dan ook nog eens in de oven af laten koelen. Een tijdrovende bezigheid dus. En heb je hem te kort in de oven dan zakt die in en te lang wordt die droog. Best lastig dus! Maar niet getreurd ook hier hebben we iets op gevonden, we maken er mini mango-cheesecakes van en je bent in een mum van tijd klaar.
Mini Mango-Cheesecakes zijn veel sneller klaar dan één grote cheesecake
Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt
Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit exotische fruit.
Mango-cheesecake
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram roomkaas
- 50 gram suiker
- 8 gram bloem
- 1 ei
- 250 gram mango
- 1 theelepel citroensap
- 30 gram gesmolten boter
- 100 gram koekjes naar wens
- 150 gram slagroom
Bereidingswijze van dit recept
Mango-cheesecake maak je zo:
Snij de mango in blokjes en pureer hier 50 gram van, zet de rest opzij voor afwerking. Verkruimel de koekjes en meng deze met de gesmolten boter. Neem een cupcake-tray en zet in 8 holtes een cupcakepapiertje. Verdeel hier je koekjesmengsel over en druk dit met de bodem van een glas goed aan. Verdeel er ongeveer de helft van je mangoblokjes over en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Doe de roomkaas in een kom en roer deze goed los met een klopper, voeg er de bloem aan toe en roer goed door. Voeg er nu het ei, de 50 gram gepureerde mango en een theelepel citroensap aan toe. Roer dit tot een glad mengsel. Verdeel dit mengsel over je cupcakevormpjes tot deze bijna vol zijn. Bak de mango-cheesecake 12 tot 15 minuten. Het midden mag nog een beetje wiebelig zijn, dit stijft bij afkoelen nog op. Laat de mango-cheesecakes in de tray afkoelen. Zet ze als ze eenmaal koud zijn in de koelkast. Koud zijn deze namelijk het lekkerste.
Klop de slagroom met een klein beetje suiker naar wens. Verdeel deze over de mango-cheescake en werk af met blokjes achtergehouden mango.
Tafel lekker !!