• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken High Tea recepten

Polenta-crackers met Parmezaan en tijm

door Connie Derks
in High Tea recepten
0
3
Polenta-crackers

Polenta-crackers – Bij een ingrediëntenlijst met kaas, tijm en maismeel denk je niet direct aan koekjes, maar dat kan wel. Je bakt er de heerlijkste hartige koekjes mee! Wij noemen ze polenta-crackers.

Maismeel of polenta?

Polenta, een dikke puree waarmee in Italië diverse gerechten worden gemaakt, wordt gemaakt van maismeel. Maar regelmatig wordt maismeel ook met “polenta” aangeduid. Het is eigenlijk een beetje onduidelijk wanneer maismeel polenta wordt of dat het door elkaar gebruikt kan/mag worden. Maar als ik een beetje doorzoek lijkt het erop dan wanneer het maismeel maar een beetje van bereiding krijgt het polenta genoemd kan worden. Let op welke soort je koopt. Er is een grove maling maar ook hele fijne. Voor dit recept heb je de fijne maling nodig. En als er iemand is die precies kan uitleggen wat het verschil is, laat het weten!

Zoet of hartig?

Het hoeven niet altijd zoete koekjes te zijn, een hartig koekje kan ook erg lekker zijn. Zeker wanneer je er verse kruiden aan toevoegt, heb je net weer iets anders dan de standaard zoute koekjes uit de supermarkt. Deze polenta-crackers zijn zo al heerlijk, maar met een stukje kaas erop zijn ze om je vingers bij op te eten. Door geraspte kaas aan het deeg toe te voegen krijgen de polenta-crackers een milde kaassmaak. En koekjes heb je nooit teveel, ze zijn namelijk ook erg leuk om cadeau te doen. Een mooi zakje erom een labeltje eraan en je hebt een prachtig homemade presentje.

Polenta recepten inspiratie en ideeen

Polenta recepten; de basis en verrassende variaties

Alles over Polenta. Ontdek de lekkerste Polenta recepten en we delen natuurlijk ook handige en/of nuttige tips en ideeën met polenta.

Polenta crackers kruiden (2)Polenta-crackers

  • 150 gram bloem
  • 100 gram maismeel, fijne maling
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 takjes tijm
  • 1 theelepel zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ tot 1 kopje water

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng het meel met de bloem, kaas en zout. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe deze erbij. Voeg nu de olijfolie toe en meng tot zich kruimels vormen. Voeg er nu beetje bij beetje water aan toe tot zich een stevig deeg vormt. Kneed het deeg goed door tot een mooi soepel deeg.

Verdeel het deeg in 2 stukken en rol het deeg zo dun mogelijk uit en snij er koekjes van. Leg de polenta-crackers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de polenta-crackers ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de koekjes gaar zijn en een mooie kleur hebben.

Tafel lekker!

DeelPin25Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kwarkbrood kwarkbolletjes
Brood

Kwarkbrood of kwarkbolletjes zijn altijd lekker!

Sinaasappelfudge
High Tea recepten

Sinaasappelfudge, een heerlijk, zoete lekkernij

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

komkommer tonijn rolletjes
Hapjes

Komkommer tonijn rolletjes

Gekonfijte grapefruit
High Tea recepten

Gekonfijte grapefruit; maak je eigen snoepgoed

Baklava
High Tea recepten

Baklava; een heerlijk maar mierzoet dessert

frambozen scones
High Tea recepten

Frambozen scones

Quiche met Emmentaler
Hapjes

Quiche met Emmentaler, spek en tomaat

Reacties 3

  1. iris says:
    2 jaar geleden

    Maismeel is polenta. Mijn eco polenta is als gries, is dat goed voor de koekjes?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Voor dit recept heb je de hele fijne of de bloem nodig. De grovere gries is hiervoor niet geschikt.

      Beantwoorden
  2. David de Beer says:
    5 jaar geleden

    Een leuk idee. Regelmatig maak ik wel gegrilde polenta, dikkere plakken en soms ook met wat parmesaanse kaas meegegrild, maar op dun gerold en als koekje gebakken was ik niet gekomen. Lijkt me een uitstekende variant op de vaak saaie rijstwafel als tussendoortje.

    Zoals ik het begrepen heb van de pakken, zou de grove maling maïsgries zijn, de fijne maling -bloem. Er bestaat ook een middelfijne maling, maar hoe dan die variant te plaatsen?

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen