• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken High Tea recepten

Sinaasappelfudge, een heerlijk, zoete lekkernij

door Connie Derks
in High Tea recepten
0
0
Sinaasappelfudge

Sinaasappelfudge, een heerlijk, zoete lekkernij – Fudge is erg geschikt om veel lekkere smaakjes door te mengen. Bijna alles is mogelijk zolang je de verhoudingen maar in acht neemt. Je kunt er zelfs lekkere truffels van draaien, leuk om in een mooi doosje cadeau te doen.

Fudge wat is het?

Fudge is een soort karamel gemaakt van suiker en room. De grote fabrikanten hebben natuurlijk een heel eigen recept, wat erg verschilt van de fudge die je thuis maakt. De fudge die je thuis maakt, is bijna altijd gemaakt met gecondenseerde melk. Dit is een ingedikte melk met veel suiker. Hier wordt ook de bekende dulche du leche van gemaakt. Hier doen we er chocolade bij en nog veel meer andere smaakjes, maar deze 2 vormen de basis.

Vullingen

Je kunt sinaasappelfudge met van alles en nog wat vullen, wat dacht je van schuddebuikjes, stukjes stroopwafel of andere koekjes, discodip, stukjes pure chocolade of smarties. Al moet je met de laatste 2 wel wachten tot de massa vrij stevig is en kort doorroeren omdat deze af kunnen gaan geven.

Sinaasappel fudge
Sinaasappel fudge

Maak er truffels van

Wanneer je de fudge een klein uurtje af laat koelen kun je er makkelijk balletjes van rollen. Zorg dat je koekjeskruimels, hagelslag of discodip klaar hebt staan om de bolletjes direct door te rollen. Het is een plakwerkje, maar gewoon tussendoor een paar keer je handen wassen en het is opgelost.

Sinaasappelfudge

sinaasappel - citrus - recept - recepten

Sinaasappel; Dat is meer dan alleen een glaasje versgeperst sap

Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.

Sinaasappelfudge

Porties: -
Bereidingstijd: 260 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • een blikje gecondenseerde melk
  • 150 gram suiker
  • ½ theelepel zout
  • 14 grote marshmallows
  • 400 gram witte chocolade
  • rasp van 4 sinaasappels
  • 50 gram sinaasappelsap

Bereidingswijze van dit recept

Sinaasappelfudge maak je zo:

Bekleed een vorm van ongeveer 20 bij 20 cm met bakpapier. Snijd de marshmallows en de chocolade in stukjes. Spoel een steelpannetje om met water en doe hier de inhoud van het blikje gecondenseerde melk, het sinaasappelsap en de suiker in en breng dit al roerende aan de kook. Blijf steeds goed over de hele bodem roeren want dit brandt vrij snel aan.Sinaasappelfudge Draai het vuur laag en laat zachtjes 8 minuten pruttelen. Pas op; dit is erg heet. Haal het pannetje van het vuur en doe de marshmallows en de chocolade erbij. Laat 2-3 minuten staan en ga dan roeren tot de chocolade en de marshmallows opgelost zijn. Voeg er de rasp aan toe en roer ook deze er doorheen. Wanneer je vulling in je fudge wil doen dan kan dit nu. Ik deed eerst de helft in de vorm en deed schuddebuikjes onder de rest van mijn mengsel. Leg er een stukje bakpapier op en duw alle fudge goed in de vorm. Decoreer met nog wat extra schuddebuikjes of rasp en zet dit minimaal 4 uur weg om op te stijven. Snijd de fudge in kleine stukjes met een warm mes. Dit gaat het makkelijkste door een litermaat met heet water te vullen en het mes er steeds even in te zetten. Droog het mes tussendoor wel steeds af met een stukje keukenpapier. Eet de sinaasappelfudge op kamertemperatuur.

Tafel lekker !!

DeelPin518Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kwarkbrood kwarkbolletjes
Brood

Kwarkbrood of kwarkbolletjes zijn altijd lekker!

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

komkommer tonijn rolletjes
Hapjes

Komkommer tonijn rolletjes

Gekonfijte grapefruit
High Tea recepten

Gekonfijte grapefruit; maak je eigen snoepgoed

Baklava
High Tea recepten

Baklava; een heerlijk maar mierzoet dessert

frambozen scones
High Tea recepten

Frambozen scones

Quiche met Emmentaler
Hapjes

Quiche met Emmentaler, spek en tomaat

Sandwiches gerookte kipsalade
High Tea recepten

Sandwiches gerookte kipsalade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen