• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, mei 23, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Witte asperges uit de grillpan

Marlene Stolte door Marlene Stolte
in Bijgerecht
0
2
Witte asperges uit de grillpan

Witte asperges uit de grillpan – Soms kom ik een bereiding tegen van iets, waarvan ik eigenlijk niet echt geloof dat het werkt. Zo ook rauwe asperges in de grillpan. De groene kan ik me nog wel wat bij voorstellen, die zijn vaak dunner en zullen sneller garen, maar de dikke witte? Dan zit er niets anders op dan het te testen.
Dus stonden er hier op het werkblad in de keuken 3 bordjes met asperges. Op het eerste bordje lagen beetgaar gekookte asperges, het tweede bordje rauwe asperges ingesmeerd met wat olie en op het derde inderdaad de rauwe asperges zonder iets anders. Op het fornuis een hete grillpan. Timer ernaast en proberen!

Testen!

Zoals ik verwachtte totaal geen probleem met de beetgaar gekookte asperges. Maar die rauwe, hoe zouden die zich houden? Na een tijdje trokken ze wat krom en lag alleen het kopje en het uiteinde op de pan. Logisch en dus tijd om ze om te draaien. En inderdaad na verwarming van de andere kant lagen ze weer volledig plat op de grillpan. Toen de timer na 10 minuten afging was het tijd om te proeven. Ze moeten wat glazig in de kern zijn. Kan het? Welke zou ik een volgende keer weer klaarmaken of zou ik het nooit meer doen?

Verbazing

Verbazing aan de testtafel hier. De rauwe zonder olie zijn knapperig en hebben een pure, sterke smaak vermengd met een grillsmaak en zijn gaar! Olie toevoegen aan de rauwe asperges bij het grillen voegt mijns inziens niets toe. De gekookte hebben minder tijd nodig op de grill, maar missen het knapperige van de rauwe versie.
Nog een keer doen? De gekookte versie houd ik persoonlijk het liefst zo, ham en eitje erbij, niets meer aan doen. Maar voor wie eens afwisseling wil is de rauwe gegrilde versie zeker ééntje die je moet proberen. Zonder eerst in te smeren met olie, die kan je beter later als citroendressing toevoegen. Geef er wat geraspte kaas en een gekookt eitje apart bij voor wie wil. Testen in de keuken is leuk, doe het vooral zelf ook!

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.

Witte asperges uit de grillpan

Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • asperges, zoveel je lust
  • 3 eetlepels olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • zeezout
  • vers gemalen zwarte peper
  • handje fijngesneden peterselie
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, pecorino of oude kaas
  • hard gekookte eieren (1 per persoon)

Bereidingswijze van dit recept

Witte asperges uit de grillpan maak je zo:

Schil de witte asperges en snijd het houtige uiteinde (ca. 2 cm) eraf. Halveer de asperges in de lengte.

Verhit een grillpan zonder olie en rooster de asperges aan twee kanten tot ze mooi gestreept zijn. De asperges laten vanzelf los, dat is het moment om ze te keren. Wanneer de kern glazig is zijn ze gaar. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Test een klein stukje om het zeker te weten. Houd er rekening mee dat gegrilde asperges veel meer een bite hebben dan gekookte.

Meng het citroensap, de olie en de peterselie en breng op smaak met peper en zout. Serveer de citroenolie, de geraspte kaas en het gekookte eitje samen met de asperges.

Tafel lekker !!

Tags: GrillpanGroente
DeelPin14Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Geplette krieltjes uit de oven
Bijgerecht

Geplette krieltjes uit de oven

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Aardappelsalade met asperges
Bijgerecht

Aardappelsalade met asperges; Proef het voorjaar

Komkommersalade met sesam
Bijgerecht

Komkommersalade met sesam

Geglaceerde bospeen
Bijgerecht

Geglaceerde bospeen, heerlijk zoete worteltjes!

Aardappelsalade met tuinbonen en gerookt spek
Bijgerecht

Aardappelsalade met tuinbonen en gerookt spek

Asperges in mimolette roomsaus
Bijgerecht

Asperges in mimolette roomsaus

aardappelsalade met yoghurt dille dressing
Bijgerecht

Aardappelsalade met een yoghurt dille dressing

Reacties 2

  1. Vivian says:
    4 jaar geleden

    uitgeprobeerd, heel lekker inderdaad!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Altijd leuk Vivian als we elkaar aan lekkere ideeën kunnen helpen. ?️

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen