Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ovenfriet van meiraap met een avocadodip

Ook voor kinderen is groente eten een feest. Met meiraapjes ( een echte voorjaarsgroente) maak je deze heerlijke frieten. Avocado dip erbij en feesten maar. Hoezo niet gezond?

0 1.922

Ovenfriet van meiraap met een avocadodip – Inmiddels is de lente gestart en hoewel we het aan het weer nog niet direct merken is het in de keuken al echt lentefeest. De meest lekkere voorjaarsgroenten zijn weer volop verkrijgbaar en kan er dus weer veel lekkers klaargemaakt worden voor het avondeten.

Feest met friet

Voor kinderen staat het eten van frietjes vaak gelijk aan een feestje, tegenwoordig wordt dan ook menig kinderfeestje afgesloten met deze verwennerij. Dus om van een doordeweekse maaltijd voor de kinderen ook een feestje te maken maakte ik frietjes. Ik gebruikte echter geen aardappel maar maakte frietjes van meiraap en dan gebakken in de oven. Uiteraard geef ik ze nog wel een lekker smaakje mee dus voor ik ze de oven in schuif marineer ik ze nog even in een olie die ik op smaak heb gebracht met oregano, zout en cayennepeper.

Helemaal af is de ovenfriet van meiraap natuurlijk pas met een lekker sausje erbij dus terwijl de frietjes van meiraap in de oven lagen te bruinen maakte ik van een avocado ook nog een lekkere dip erbij.


Ovenfriet van meiraap

Bijgerecht voor 4 personen

  • 3 meiraapjes
  • 1 el olijf olie
  • 1 tl oregano
  • 1/2 tl cayennepeper
  • snuf (zee)zout

Meng in een kommetje de olie, oregano, cayennepeper en het zout en zet het even apart.

Verwarm de oven voor op 220 graden

Snijd de meiraapjes in reepjes gelijkend op frietjes. Doe ze in een kom en meng ze goed met het olie mengsel. Zorg dat alle frietjes goed ingewreven zijn. Verdeel de ovenfriet van meiraap over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven. Neem de bakplaat na 15 minuten uit de oven en draai de frietjes om en bak ze nog eens 15 minuten.

Voor de avocado dip

Ontpit de avocado en lepel het vruchtvlees uit de beide helften. Doe het vruchtvlees in een kommetje en vermeng dit met de mayonaise, het water en het limoensap. Roer goed door elkaar tot er een sausje ontstaat.

Serveer de ovenfriet van meiraap met de avocado dip

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer