• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, maart 22, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Pastinaak uit de wok; simpel, snel te bereiden en lekker

Serveer met een aardappelschotel of gekookte aardappels en een stukje vlees of vis.

door Elise de Haan
in Bijgerecht
0
2
Pastinaak uit de wok

Pastinaak uit de wok – Aan sommige ingrediënten moet je niet te veel doen en er niet te veel aan toevoegen om ze zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Pastinaak is zo’n groente. Natuurlijk kun je ze prima verwerken in allerlei gerechten, maar houd het eens eenvoudig, dan proef je deze groente pas echt! Pastinaak uit de wok is simpel, snel te bereiden en lekker. Serveer dit bijgerecht eens met een lekkere aardappelschotel, of gewoon met gekookte aardappels. Een stukje vlees, vis of iets vegetarisch erbij, en je hebt een heerlijke maaltijd.

Pastinaak, geen vergeten groente meer!

Heb jij wel eens pastinaak, al dan niet uit de wok, gegeten? Ooit waren we ze een beetje vergeten, deze witte wortels. Ze waren bijna nergens te koop, en doken eigenlijk alleen nog hier of daar in een moestuin op. Gelukkig liggen de zaken inmiddels een beetje anders. De pastinaken zijn al een tijdje helemaal terug. Tegenwoordig vind je ze weer op elke groenteafdeling, in elke groentewinkel en in elke groentekraam op de markt. En dat is maar goed ook, want pastinaak is heerlijk. En veelzijdig. Je kunt ze verwerken in de soep, een stamppotje, een gratin of in een salade. Maar eigenlijk komt de smaak van pastinaak puur het best tot zijn recht. Pastinaak uit de wok, gebakken dus, heeft een heerlijke smaak. Je voegt alleen wat peper en zout en wat bosui toe en je bent klaar. Basic, maar wel lekker!

Pastinaak uit de wok – tips

Het snijden van de pastinaak is het meeste werk. Je kunt dit van tevoren doen. Bewaar de pastinaak dan tot gebruik afgedekt met plastic huishoudfolie in de koelkast.

Dit gerecht heeft geen sausje. Wil je de pastinaak uit de wok wat minder ‘droog’? Voeg dan aan het eind van de bereidingstijd een scheut kookroom of wat crème fraîche aan het gerecht toe.

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Pastinaak is een inmiddels weer populaire groente en een absolute topper in de keuken. Ontdek de mogelijkheden + recepten hier.

Pastinaak uit de wok

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram pastinaak, geschrapt en in dunne reepjes
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • olie om te bakken
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pastinaak uit de wok:

Verhit een flinke scheut olie in een wok, hapjespan of grote koekenpan. Roerbak hier de pastinaak in tot deze beetgaar is.

Breng de pastinaak uit de wok op smaak met peper en zout.

Schep de groente over in een schaal en bestrooi met de bosuitjes.

Serveer direct. Lekker als bijgerecht bij een maaltijd met groente en vlees of vis.

Tafel lekker !!

DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gegratineerde aardappels met kwark
Bijgerecht

Gegratineerde aardappels met kwark

Salade met wintergroenten en noodles
Bijgerecht

Salade van wintergroenten en noodles

Gnocchi
Bijgerecht

Gnocchi; het basisrecept

Gebakken rijst met ei
Bijgerecht

Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)

Aardappelkugel
Bijgerecht

Aardappelkugel; een aardappelschotel met uien en kaas

Gepofte aardappel met zure room en verse tuinkruiden
Bijgerecht

Gepofte aardappel met zure room en verse tuinkruiden

Gegratineerde prei met blauwe kaas
Bijgerecht

Gegratineerde prei met blauwe kaas

Aardappelpuree met geroosterde knoflook
Bijgerecht

Aardappelpuree met geroosterde knoflook

Reacties 2

  1. marianna furman says:
    5 dagen geleden

    Ziet er super uit….en de receptuur kan niet anders dan heerlijk zijn.Leuk om hier wat van te gaan maken!!!

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      5 dagen geleden

      Dankjewel voor het compliment. Leuk dat je het eens gaat proberen, Marianna!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.

Check het recept of lees de info
salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel

Rode kool met appel; een fantastische combi

Recept in de picture

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Toe aan een dagje zonder vlees of een makkelijke maaltijd? Dan is deze gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten een perfecte keuze.

Check het recept of lees de info
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Gerard van der Leeuw op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Redactie op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • lea devriese op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen