Pastinaak uit de wok – Aan sommige ingrediënten moet je niet te veel doen en er niet te veel aan toevoegen om ze zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Pastinaak is zo’n groente. Natuurlijk kun je ze prima verwerken in allerlei gerechten, maar houd het eens eenvoudig, dan proef je deze groente pas echt! Pastinaak uit de wok is simpel, snel te bereiden en lekker. Serveer dit bijgerecht eens met een lekkere aardappelschotel, of gewoon met gekookte aardappels. Een stukje vlees, vis of iets vegetarisch erbij, en je hebt een heerlijke maaltijd.
Pastinaak, geen vergeten groente meer!
Heb jij wel eens pastinaak, al dan niet uit de wok, gegeten? Ooit waren we ze een beetje vergeten, deze witte wortels. Ze waren bijna nergens te koop, en doken eigenlijk alleen nog hier of daar in een moestuin op. Gelukkig liggen de zaken inmiddels een beetje anders. De pastinaken zijn al een tijdje helemaal terug. Tegenwoordig vind je ze weer op elke groenteafdeling, in elke groentewinkel en in elke groentekraam op de markt. En dat is maar goed ook, want pastinaak is heerlijk. En veelzijdig. Je kunt ze verwerken in de soep, een stamppotje, een gratin of in een salade. Maar eigenlijk komt de smaak van pastinaak puur het best tot zijn recht. Pastinaak uit de wok, gebakken dus, heeft een heerlijke smaak. Je voegt alleen wat peper en zout en wat bosui toe en je bent klaar. Basic, maar wel lekker!
Pastinaak uit de wok – tips
Het snijden van de pastinaak is het meeste werk. Je kunt dit van tevoren doen. Bewaar de pastinaak dan tot gebruik afgedekt met plastic huishoudfolie in de koelkast.
Dit gerecht heeft geen sausje. Wil je de pastinaak uit de wok wat minder ‘droog’? Voeg dan aan het eind van de bereidingstijd een scheut kookroom of wat crème fraîche aan het gerecht toe.
Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!
Pastinaak is een inmiddels weer populaire groente en een absolute topper in de keuken. Ontdek de mogelijkheden + recepten hier.
Pastinaak uit de wok
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 750 gram pastinaak, geschrapt en in dunne reepjes
- 2 bosuitjes, in ringen
- olie om te bakken
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pastinaak uit de wok:
Verhit een flinke scheut olie in een wok, hapjespan of grote koekenpan. Roerbak hier de pastinaak in tot deze beetgaar is.
Breng de pastinaak uit de wok op smaak met peper en zout.
Schep de groente over in een schaal en bestrooi met de bosuitjes.
Serveer direct. Lekker als bijgerecht bij een maaltijd met groente en vlees of vis.
Tafel lekker !!
Ziet er super uit….en de receptuur kan niet anders dan heerlijk zijn.Leuk om hier wat van te gaan maken!!!
Dankjewel voor het compliment. Leuk dat je het eens gaat proberen, Marianna!