Polenta frietjes – Zouden ze vergelijkbaar zijn met de echte Belgische frietjes?
Een verrassing!
Polenta, Ik had er al wel van gehoord maar nog nooit een gerechtje mee klaargemaakt.
Jullie zullen nu wel denken en stomverbaasd zijn dat er frietjes kunnen gemaakt worden van maïsgriesmeel. En ja hoor, wanneer de polenta klaargemaakt is en je hem laat afkoelen in de koelkast dan kun je er alle vormen van snijden. De smaak bepaal jezelf door de kruiden die je eraan toevoegt. Je kan variëren met zeezout, paprikapoeder, chilipoeder, lookpoeder en noem maar op. Eigenlijk alles wat je zelf lekker vindt.
Zouden deze frietjes het nu echt winnen van de Belgische? Ik was er in elk geval al aangenaam door verrast. En nu jullie nog…..laat maar weten wat jullie ervan vonden!
Polenta recepten; de basis en verrassende variaties
Alles over Polenta. Ontdek de lekkerste Polenta recepten en we delen natuurlijk ook handige en/of nuttige tips en ideeën met polenta.
Polenta frietjes
Voor 4 personen
- 125 gr maisgriesmeel
- 500 ml groentebouillon
- olijfolie
- grof zeezout
- paprikapoeder
- enkele gedroogde rozemarijnnaaldjes
Doe de polenta met de groentebouillon in een pan en breng aan de kook. Blijf steeds goed roeren en laat de polenta voor een 15 tal minuten op het vuur pruttelen of zolang de beschrijving op het pak het aangeeft. Indien de pap ondertussen te dik wordt, dan kun je er nog altijd wat bouillon aan toevoegen. Voeg nu de smaakmaker toe, ik gebruikte paprikapoeder. Maar natuurlijk kun je kruiden naar je eigen smaak.
Doe de klaargemaakte polenta in een vuurvaste schotel bedekt met bakpapier. Zorg ervoor dat je een dikte hebt, waarvan je later als hij afgekoeld is, de vorm van frieten kunt snijden. Zet de polenta in de koelkast en laat afkoelen.
Snij van de afgekoelde polenta frietjes van dezelfde grootte en besprenkel ze met olijfolie. Leg ze op een met bakpapier bedekte ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200°C en bestrooi de frietjes met de gedroogde rozemarijn en het grove zeezout. Schuif in de oven en laat de frietjes gedurende een 45 minuten goudbruin en krokant bakken.
Serveer met een stukje vlees en een zelf gemaakte mayonaise.
Tafel lekker!
ik heb het gemaakt, en inderdaad verrassend lekker!! komt hier vaker op tafel!
Top Betty, daar doen we het graag voor.