• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Polenta frietjes

door Redactie
in Bijgerecht
0
2
Polenta frietjes

Polenta frietjes – Zouden ze vergelijkbaar zijn met de echte Belgische frietjes?

Een verrassing!

Polenta, Ik had er al wel van gehoord maar nog nooit een gerechtje mee klaargemaakt.

Jullie zullen nu wel denken en stomverbaasd zijn dat er frietjes kunnen gemaakt worden van maïsgriesmeel. En ja hoor, wanneer de polenta klaargemaakt is en je hem laat afkoelen in de koelkast dan kun je er alle vormen van snijden. De smaak bepaal jezelf door de kruiden die je eraan toevoegt. Je kan variëren met zeezout, paprikapoeder, chilipoeder, lookpoeder en noem maar op. Eigenlijk alles wat je zelf lekker vindt.

Zouden deze frietjes het nu echt winnen van de Belgische? Ik was er in elk geval al aangenaam door verrast. En nu jullie nog…..laat maar weten wat jullie ervan vonden!

Polenta recepten inspiratie en ideeen

Polenta recepten; de basis en verrassende variaties

Alles over Polenta. Ontdek de lekkerste Polenta recepten en we delen natuurlijk ook handige en/of nuttige tips en ideeën met polenta.

Polenta frietjes

Voor 4 personen

  • 125 gr maisgriesmeel
  • 500 ml groentebouillon
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • paprikapoeder
  • enkele gedroogde rozemarijnnaaldjes

Doe de polenta met de groentebouillon in een pan en breng aan de kook. Blijf steeds goed roeren en laat de polenta voor een 15 tal minuten op het vuur pruttelen of zolang de beschrijving op het pak het aangeeft. Indien de pap ondertussen te dik wordt, dan kun je er nog altijd wat bouillon aan toevoegen. Voeg nu de smaakmaker toe, ik gebruikte paprikapoeder. Maar natuurlijk kun je kruiden naar je eigen smaak.

Doe de klaargemaakte polenta in een vuurvaste schotel bedekt met bakpapier. Zorg ervoor dat je een dikte hebt, waarvan je later als hij afgekoeld is, de vorm van frieten kunt snijden. Zet de polenta in de koelkast en laat afkoelen.

Snij van de afgekoelde polenta frietjes van dezelfde grootte en besprenkel ze met olijfolie. Leg ze op een met bakpapier bedekte ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 200°C en bestrooi de frietjes met de gedroogde rozemarijn en het grove zeezout. Schuif in de oven en laat de frietjes gedurende een 45 minuten goudbruin en krokant bakken.

Serveer met een stukje vlees en een zelf gemaakte mayonaise.

Tafel lekker!

DeelPin16Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Geroosterde knolgroenten
Bijgerecht

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Gegratineerde paddenstoelen
Bijgerecht

Gegratineerde paddenstoelen

roergebakken witlof
Bijgerecht

Roergebakken witlof met honing en mosterd

Aardappelpuree met koolraap
Bijgerecht

Aardappelpuree met koolraap en pecorino

Ovenaardappelen met Ras el Hanout
Bijgerecht

Ovenaardappelen met ras el hanout

Gestoofde witte kool
Bijgerecht

Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven
Bijgerecht

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Zoete aardappel pastinaak koekjes
Bijgerecht

Zoete aardappel pastinaak koekjes – Lekker bij vis

Reacties 2

  1. betty says:
    3 jaar geleden

    ik heb het gemaakt, en inderdaad verrassend lekker!! komt hier vaker op tafel!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Top Betty, daar doen we het graag voor.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Rode kool stamppot met appel en ananas
Stamppot

Rode kool stamppot met appel en ananas

Deze friszoete rode kool stamppot met appel en ananas is door zijn kleur een feest om te zien en favoriet bij jong en oud.

Check het recept of lees de info
Ham-kaasrolletjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Handige kooktips

Leidse kaas
Kookschool

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Iedereen kent Goudse kaas, en natuurlijk de Edammer. Maar we hebben nóg een beroemde kaas, namelijke Leidse kaas. Vol smaak en lekker mager!

Check het recept of lees de info
ei bakken

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Linda op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen