Raapsteeltjes uit de wok – Verse raapstelen geven je dat heerlijke voorjaarsgevoel. Ze worden vaak als stamppot of als salade geserveerd. Je kunt er ook prima een soep van maken, maar waarom niet gewoon lekker makkelijk raapsteeltjes uit de wok om te serveren bij een stukje vis of vlees en gekookte rijst.
Bladgroenten wokken
Verse bladgroenten, waar de raapsteeltjes echt bij horen zijn uitermate geschikt om te wokken. Dat komt vooral doordat bladgroenten heel veel water bevatten. Datzelfde geldt dus voor bijvoorbeeld spinazie. De raapsteeltjes doen het dus ook prima in de wok. Vul aan met wat andere kleurrijke groenten en gebruik de juiste smaakmakers. Met raapsteeltjes uit de wok zet je groenten op een heel andere maar verrassende manier als bijgerecht op tafel.
Vis met wortels uit een potje
Echt mensen, dan koop je een mooi stukje vis, je stopt alle liefde die je in je hebt in de, wat ze dan noemen: “perfecte garing” en dan wordt dat op tafel gezet met wortels uit een potje. En echt, wij gaan de wetenschap niet tegenspreken die beweren dat groenten uit een potje net zo gezond of misschien wel gezonder zijn dan verse groenten, maar als je het gewoon over lekker eten hebt doe je dat natuurlijk gewoon niet. Ga dus of voor bospeen, maar de klassieke combinatie van wortel en vis heeft iedereen al wel gezien. Doe dus nu eens raapsteeltjes uit de wok. Het zal je echt verrassen, en je tafelgenoten schuiven de volgende keer weer graag aan omdat je iets origineels serveert.
Raapstelen, de eerste groente van de lente!
We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er alles over, mèt heerlijke recepten erbij!
Lees verderRaapsteeltjes uit de wok
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram raapsteeltjes
- 100 gram wortel
- 200 gram kastanjechampignons
- 3-4 lente-uitjes
- 1 eetlepel verse gember geraspt
- 1 teen knoflook geraspt
- 3 eetlepels ketjap
- 3 eetlepels oestersaus
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je raapsteeltjes uit de wok:
Schil de wortel en snij deze in zeer dunne plakjes. Doe ze in een kommetje en giet er kokend water over. Zet opzij. Snij de champignons in plakjes en de lente-uitjes in ringetjes. Snij de raapsteeltjes in grove stukken. Verhit een beetje olie in een wok of koekenpan en bak hierin de champignons en de uitgelekte wortel tot deze gaar zijn. Voeg er de gember en de knoflook aan toe en verwarm deze even mee. Blus af met de ketjap en de oestersaus. Voeg op het allerlaatste moment de raapsteeltjes en de lente-uitjes toe en verwarm deze kort door. Voeg naar wens een beetje sambal of zoete chilisaus toe. Serveer de raapsteeltjes uit de wok met een lekker stukje gebakken witvis en rijst.
Tafel lekker !!