Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Raapsteeltjes wokken

Meestal zie je raapstelen in een salade of als stamppot. Maar je kunt ook raapsteeltjes wokken. Een heerlijk, vers bijgerecht voor de eerste lentedagen.

0 1.248

Raapsteeltjes uit de wok – Verse raapstelen geven je dat heerlijke voorjaarsgevoel. Ze worden vaak als stamppot of als salade geserveerd. Je kunt er ook prima een soep van maken, maar in dit recept deel ik met jullie raapsteeltjes uit de wok. Een heerlijk, vers bijgerecht voor de eerste lentedagen. Lekker met een stukje vis of vlees en rijst.

Raapsteeltjes uit de wok

Bijgerecht voor 4 personen

  • 400 gram raapsteeltjes
  • 100 gram wortel
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 3-4 lente-uitjes
  • 1 eetlepel verse gember geraspt
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 3 eetlepels ketjap
  • 3 eetlepels oestersaus

Schil de wortel en snij deze in zeer dunne plakjes. Doe ze in een kommetje en giet er kokend water over. Zet opzij. Snij de champignons in plakjes en de lente-uitjes in ringetjes. Snij de raapsteeltjes in grove stukken. Verhit een beetje olie in een wok of koekenpan en bak hierin de champignons en de uitgelekte wortel tot deze gaar zijn. Voeg er de gember en de knoflook aan toe en verwarm deze even mee. Blus af met de ketjap en de oestersaus. Voeg op het allerlaatste moment de raapsteeltjes en de lente-uitjes toe en verwarm deze kort door. Voeg naar wens een beetje sambal of zoete chilisaus toe. Serveer de raapsteeltjes uit de wok met een lekker stukje gebakken witvis en rijst.

Tafel lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer