Tomatensalsa – In kleine stukjes gesneden tomaten met een uitje en verse kruiden maakt een tomatensalsa. Dat is zo gemaakt en lekker bij zeer veel gerechten. Tomatensalsa kun je puur eten op een crostini maar ook in of bij een salade of op de tortilla chips. Het is dus een basisrecept dat je heel vaak kunt gebruiken.
Tomatensalsa van verse tomaten
Het aanbod aan tomatensoorten is enorm tegenwoordig. De gewone ronde tomaat verdwijnt steeds meer in een hoekje en laat zich vervangen door cherrytomaten, door de marketing ook wel snoeptomaten genoemd. Gemak vinden we blijkbaar belangrijk. Maar wat is er mis met die gewone (tros)tomaat? Eigenlijk is het juist fijn om die in de koelkast te hebben. Een plakje tomaat op een broodje gezond, een plakje tomaat op een broodje hamburger, tomaat in kleine stukjes voor een tomatensalsa, in iets grovere stukjes voor een salade en in nog grovere stukken voor pastasaus of een homemade tomatensoep. Kortom, (tros)tomaten horen gewoon standaard in je koelkast te liggen.
(tros)tomaten horen gewoon standaard in je koelkast te liggen
Vers & Simpel
Gebruik voor een tomatensalsa mooie, verse ingrediënten zoals smaakvolle tomaten, een ui, knoflook en verse groene kruiden. Die groene kruiden kunnen zijn: blad of krul peterselie, bieslook of koriander. Net welke je lekker vindt.
Snij alles in kleine stukjes dat is het smakelijkste. Ook de knoflook fijn snijden of raspen, liever niet persen want dit kan erg snel overheersen.
Tomaten, het hele jaar de zon op je bord!
Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!
Tomatensalsa
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 flinke (tros)tomaten
- 1 middelgrote ui
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes platte peterselie
- peper en zout
- 1 eetlepel witte balsamico azijn
- 2 eetlepels lekkere olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je tomatensalsa:
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Snijd eventueel het binnengedeelte weg als de tomaten erg rijp zijn. Snijd de ui zo fijn mogelijk. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk of gebruik een zeer scherpe rasp. Hak de peterselie en meng alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper, azijn en olijfolie. Als je deze salsa een tijdje laat staan zullen de smaken sterker worden dus houdt daar rekening mee.
Serveer deze tomatensalsa op een crostini of bij de borrel met stokbrood of toast.
Tafel lekker !!