• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, september 21, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Tomatensalsa – Vers, simpel, smaak

Een basisrecept dat je heel vaak kunt gebruiken

door Connie Derks
in Bijgerecht, Salade
0
0
Tomatensalsa

Tomatensalsa – In kleine stukjes gesneden tomaten met een uitje en verse kruiden maakt een tomatensalsa. Dat is zo gemaakt en lekker bij zeer veel gerechten. Tomatensalsa kun je puur eten op een crostini maar ook in of bij een salade of op de tortilla chips. Het is dus een basisrecept dat je heel vaak kunt gebruiken.

Tomatensalsa van verse tomaten

Het aanbod aan tomatensoorten is enorm tegenwoordig. De gewone ronde tomaat verdwijnt steeds meer in een hoekje en laat zich vervangen door cherrytomaten, door de marketing ook wel snoeptomaten genoemd. Gemak vinden we blijkbaar belangrijk. Maar wat is er mis met die gewone (tros)tomaat? Eigenlijk is het juist fijn om die in de koelkast te hebben. Een plakje tomaat op een broodje gezond, een plakje tomaat op een broodje hamburger, tomaat in kleine stukjes voor een tomatensalsa, in iets grovere stukjes voor een salade en in nog grovere stukken voor pastasaus of een homemade tomatensoep. Kortom, (tros)tomaten horen gewoon standaard in je koelkast te liggen.

(tros)tomaten horen gewoon standaard in je koelkast te liggen

Vers & Simpel

Gebruik voor een tomatensalsa mooie, verse ingrediënten zoals smaakvolle tomaten, een ui, knoflook en verse groene kruiden. Die groene kruiden kunnen zijn: blad of krul peterselie, bieslook of koriander. Net welke je lekker vindt.

Snij alles in kleine stukjes dat is het smakelijkste. Ook de knoflook fijn snijden of raspen, liever niet persen want dit kan erg snel overheersen.

Tomaten

Tomaten, het hele jaar de zon op je bord!

Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!

Tomatensalsa

Porties: 4-8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 flinke (tros)tomaten
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes platte peterselie
  • peper en zout
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • 2 eetlepels lekkere olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je tomatensalsa:

Snijd de tomaten in kleine stukjes. Snijd eventueel het binnengedeelte weg als de tomaten erg rijp zijn. Snijd de ui zo fijn mogelijk. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk of gebruik een zeer scherpe rasp. Hak de peterselie en meng alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper, azijn en olijfolie. Als je deze salsa een tijdje laat staan zullen de smaken sterker worden dus houdt daar rekening mee.

Serveer deze tomatensalsa op een crostini of bij de borrel met stokbrood of toast.

Tafel lekker !!

DeelPin162Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oesterzwammen op toast
Lunch

Oesterzwammen op toast

Ovenschotel met spruitjes
Ovenschotel

Ovenschotel met spruitjes, appel en rookworst

Oesterzwammen kweken
Lokale producten

Oesterzwammen kweken? Dat kun jij ook!

Gegrilde champignons
Bijgerecht

Gegrilde champignons; een lekker bijgerechtje van de BBQ

Pompoen cake met sinaasappel en rozijnen
Cake

Pompoencake met sinaasappel en rozijnen

Vegetarische spiezen met halloumi en groenten
Recepten

Vegetarische spiezen met halloumi en groenten

Pastaschelpen met oesterzwammenragout
Ovenschotel

Pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout

Ovenschotel van venkel en aardappelen
Ovenschotel

Ovenschotel van venkel en aardappelen; lekker vegetarisch

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Gebraden kip
Specials

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.

Check het recept of lees de info
haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

smoothie met banaan

Smoothie met banaan

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Recept in de picture

Oesterzwammen op toast
Lunch

Oesterzwammen op toast

We hebben een leuk lunchgerechtje voor je. Lekker, gezond,en ook nog eens vegetarisch, of vegan, zo je wilt. Oesterzwammen op toast!

Check het recept of lees de info
Ovenschotel met spruitjes

Ovenschotel met spruitjes, appel en rookworst

Kip curry lasagne

Kip curry lasagne; verras iedereen aan tafel met deze lekkernij

Handige kooktips

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Mosselen bewaren is in deze tijd eigenlijk helemaal niet nodig. Wil je je gekochte mosselen toch wat langer bewaren? Hier vind je tips.

Check het recept of lees de info
Aardappelen bewaren

Aardappelen bewaren; ontdek deze handige tips

karbonade bakken

Karbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Riet Zuidema op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Connie Derks op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Ria op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Redactie op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma
  • Arno Tiemens op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen