Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Witte kool met spek en ui

Witte kool met spek en ui is eens iets heel anders dan de klassieker met het melksausje. Serveer hem met een gekookt aardappeltje en een lekkere gehaktbal.

0 11.716

Witte kool met spek en ui – vergeet het melksausje en ga voor de krachtige smaken van spek en uien.

De veelzijdigheid van witte kool

Witte kool is erg veelzijdig, denk maar eens aan zuurkool of aan witte koolsalade. Maar ook de gewone gekookte witte kool kun je op vele manieren serveren. Witte kool met een melksausje is soms best wel lekker maar het is ook vrij vlak van smaak. Ook hoeven van mij die sausjes niet altijd. Vandaar dat ik dit keer de kool serveerde met gebakken uien en spek. Erg lekker samen met een balletje gehakt en gekookte aardappels met jus.

Witte kool met spek en ui

  • 500 gram witte kool
  • 200 gram ontbijtspek
  • 3-4 uien
  • Zout/Peper/Nootmuskaat naar smaak

Snijd de kool in fijne reepjes en kook deze in een klein laagje water in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Snijd de ui in ringen en het spek in kleine stukjes. Bak het spek uit in een droge koekenpan en voeg er als het spek krokant begint te worden de uien aan toe. Bak de uien mooi bruin maar niet te gaar, je moet wel nog de ringen herkennen. Giet de witte kool af en doe deze bij de uien in de pan. Schep alles om en bestrooi royaal met zwarte peper en een klein beetje nootmuskaat voeg er eventueel wat zout aan toe maar let wel op met het zout want het ontbijtspek bevat ook al vrij veel zout. Bak alles nog kort even door en serveer de witte kool met spek en ui  heet.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer