Witte kool met spek en ui – vergeet het melksausje en ga voor de krachtige smaken van spek en uien.
De veelzijdigheid van witte kool
Witte kool is erg veelzijdig, denk maar eens aan zuurkool of aan witte koolsalade. Maar ook de gewone gekookte witte kool kun je op veel manieren serveren. Witte kool met een melksausje is soms best wel lekker, maar het is ook vrij vlak van smaak. Ook hoeven van mij die sausjes niet altijd. Vandaar dat ik dit keer de kool serveerde met gebakken uien en spek. Erg lekker samen met een balletje gehakt en gekookte aardappels met jus.
Witte kool; veelzijdig en budgetvriendelijk
Met een witte kool kan je vele kanten op of het nu een fris zoete salade is of een winterse stoofschotel; witte kool is er geschikt voor.
Witte kool met spek en ui
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram witte kool
- 200 gram ontbijtspek
- 3-4 uien
- zout en peper
- nootmuskaat
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je witte kool met spek en ui:
Snijd de kool in fijne reepjes en kook deze in een klein laagje water in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Snijd de ui in ringen en het spek in kleine stukjes. Bak het spek uit in een droge koekenpan en voeg er als het spek krokant begint te worden de uien aan toe. Bak de uien mooi bruin maar niet te gaar, je moet wel nog de ringen herkennen. Giet de witte kool af en doe deze bij de uien in de pan. Schep alles om en bestrooi royaal met zwarte peper en een klein beetje nootmuskaat voeg er eventueel wat zout aan toe, maar let wel op met het zout want het ontbijtspek bevat ook al vrij veel zout. Bak alles nog kort even door en serveer de witte kool met spek en ui heet.
Tafel lekker !!
De combinatie met witte kool, uitgebakken spekjes en uitgebakken ui is ook te doen met spitskool, boerenkool, gehalveerde spruitjes en rode kool. Net zo lekker.
Zeker weten Ron, eigenlijk bijna alle groenten.