Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bloemkool met ei

1 2.352

bijgerecht voor 4 personen

  • 1 bloemkool
  • 4 tomaten
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bloem
  • 2 deciliter melk
  • 2 eetlepels geraspte kaas

Was de bloemkool, haal het grofste deel van de stronk en de bladeren weg, maar laat de kool heel. Kook de bloemkool in een pan met een beetje water en een snufje zout gaar en laat hem dan uitdruipen. Vet een ovenschaal in en leg hierin de bloemkool. Was de tomaten, snijd ze in plakjes en leg ze om de bloemkool heen. Klop de eieren met de bloem, melk en wat peper en zout. Giet dit mengsel over de bloemkool en bestrooi het met geraspte kaas. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat het gerecht in ongeveer 30 minuten een mooi kleurtje krijgen. Lekker met gebakken aardappelen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. hans zegt

    Het is een lekkere maaltijd, ik heb het met gebaken aardappels gegeten en mijn vrouw met zoet aardappels ook gebaken. Oja met een stukje kip er bij.
    nogmaals bedankt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer