Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bruschetta met Herderham, tomaat en zuivelspread

De bruschetta is wat mij betreft één van de meest leuke voorgerechtjes. Hoe simpel maak je een bruschetta met verse lekkernijen van het seizoen. Echt alles kun je naar eigen smaak aanpassen. Kies voor verse ingrediënten, niet te veel vet, wel veel smaak! De kleur van je ingrediënten is ook van belang. Het oog wil tenslotte ook wat. De hier beschreven bruschetta heb ik gemaakt met herderham. Een prachtiger Nederlands product. Lokaal, lekker en duurzaam. Lees er hier alles over. De combinatie met tomaat en een romige, maar zachte, zuivelspread maakt deze bruchetta een topper als voorgerecht. Hiermee heet je je gasten echt welkom. Ook als tussendoortje of bij de borrel zal deze lekkernij absoluut punten scoren.

Dit heb je nodig:

  • Bruschetta-herdham-tomaat-fettunaStukje herderham
  • Stokbrood of ciabatta
  • Tomaten
  • Kuipje zuivelspread
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Een paar sprietjes bieslook

Snijd het stokbrood, de ciabatta, of welk brood je ook kiest,  schuin in stevige plakken. Besmeer ze met een royale laag zuivelspread. Maal er wat zwarte peper over. Beleg vervolgens de helft van de bruschetta’s met herderham en de andere helft met blokjes tomaat. Garneer met wat fijngeknipte bieslook.

De originele Bruschetta:

De Bruschetta is oorspronkelijk afkomstig uit Italië. Daar wordt geroosterd brood naar keuze ingewreven met knoflook en besprenkeld met olijfolie. Leuk om te weten is dat ze het in Toscane ook wel fettuna noemen. Dit betekend geolied sneetje. Daar wijken we in dit recept dus echt vanaf. We gebruiken geen knoflook of olijfolie. Door de uitgesproken smaak van de herderham kiezen we hier voor een zuivelspread (een zachte geitenkaas mag ook).

PrintenBruschetta met Herderham, tomaat en zuivelspread

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.