Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Cheesecake taartjes met frambozencoulis

0 412

Deze heerlijke cheese cake taartjes zijn makkelijk te maken, ze zijn heerlijk fris door de smaak van de verse Frambozen. De leuk kleine taartje worden gebakken in een muffinbakblik en zijn dus makkelijk om uit te delen.

  • ca.15 mariakoekjes
  • 50 g boter, gesmolten
  • 125 gram verse frambozen
  • 75 g suiker + 2 el voor de frambozenpuree
  • 400 gram roomkaas
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • Papieren vormpjes
  • muffinbakblik 12 holtes

Verwarm de oven voor op 160 °C. Verdeel de cakevormpjes over de muffinvorm. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en voeg dit bij de koekkruimels. Verdeel in ieder papieren bakje een theelepel koekkruim zodat een bodempje ontstaat. Druk met je vingers aan tot een gladde bodem en zet het bakblik ca.30 min in de koelkast. Pureer de frambozen in de keukenmachine haal dit door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven en vang het frambozensap op voeg dan 2 eetlepels suiker toe.

Klop met een mixer in een kom de roomkaas los met de rest van de suiker en 1 mespunt zout. Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan de roomkaas. Klop de eiwitten stijf met een el suiker en spatel de helft door het dooiermengsel, dit noemen ze familie maken.

Voeg dan de rest van de eiwitten toe en spatel het luchtig door. Schep op elke bodem 1 a 2 theelepels frambozenpuree en schep hier op met een ijsknijper het roomkaasmengsel druppel hier boven op wat frambozenpuree en draai met een satéprikker rode krullen. Bak de cupcakes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

Laat in 35 min. afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar de taartjes afgedekt in de koelkast.

Serveer koud.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer