Er stond nog een restje couscous in de koelkast. Ja, wat doe ik daar mee. Met de andere ingrediënten die voorhanden waren is het deze smakelijke salade geworden. Met verse munt lijkt me het nog lekkerder, maar die had ik niet in huis.
- 100 gram couscous
- wortelrasp van 2 grote wortels
- 1 komkommer
- 2 lenteuitjes
- 6 snoeptomaatjes
- 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
Voor de dressing:
- 6 eetlepels Griekse roomyoghurt
- 2 eetlepels lemon curd
- 1 eetlepels honing
- 1 eetlepels sinaasappel schilletjes
- beetje zout
- handje gescheurde basilicum
De couscous bereiden volgens recept op het pakje. Vervolgens de wortels raspen en de komkommer schillen en in plakjes snijden. De dressing maken door alle ingrediënten door elkaar te roeren. De couscous vermengen met de wortel en de komkommer en basilicum. De dressing erdoor roeren.
De salade in een mooie schaal doen en garneren met de snoeptomaatjes en pijnboompitten.