• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, oktober 4, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Drankjes

Feestelijke cocktail met blue curaçao

door Arianne Parent
in Drankjes
0
0
Feestelijke cocktail met blue curaçao

Feestelijke cocktail met blue curaçao – Jaren geleden kreeg ik het recept in mijn handen van deze mysterieuze cocktail. Het was meteen een schot in de roos. Het is lekker fris, ziet er mooi uit en heel goed geschikt voor tijdens de feestdagen. Je hebt er heel weinig voorbereiding voor nodig en wanneer je deze cocktail serveert, zullen de ogen van je gasten gaan twinkelen.

Curaçao

Blue Curaçao werd in de 18e eeuw door de Amsterdamse distillateur Bols als ‘Blauwe Curaçao’ ontwikkeld en op de markt gebracht. De likeur is verkrijgbaar in de kleuren rood, groen, geel, blauw, oranje en kleurloos. Waarvan Blue Curaçao de meest bekende is.

Feestelijke cocktail met Blue Curaçao

Porties: 4 glazen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 milliliter Blue curaçao
  • 2 kiwi’s
  • 2 eetlepels muntsiroop
  • 3 eetlepels fijne suiker
  • 8 ijsblokjes
  • 1 fles mousserende wijn, brut
  • 4 champagne flûtes

Bereidingswijze van dit recept

De feestelijke cocktail met blue curaçao maak je zo:

Draai de randen van de champagne flûtes in de muntsiroop en dompel ze erna in de suiker. Schenk ¼ blue curaçao (ongeveer 1 centimeter) in de glazen en zet ze vervolgens heel koud weg in de diepvries (minstens 2 uur). Snijd de kiwi doormidden en maak kleine bolletjes met behulp van een kleine parisiennelepel. Verdeel vlak voor het opdienen een paar bolletjes kiwi over de glazen en voeg er een ijsblokje aan toe.  Verdeel de wijn over het ijs en de bolletjes kiwi.

Tafel lekker !!

DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

appel custard uit de oven
Nagerecht

Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Spruitjes met appel spek en mosterd
Bijgerecht

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei
Lunch

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Curry van kip en aubergine
Curry

Curry van kip en aubergine

Varkenshaas met Cabralessaus
Vleesgerechten

Varkenshaas met Cabralessaus

Cabrales crème met PX-stroop
Hapjes

Cabrales crème met PX-stroop

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

appel custard uit de oven
Nagerecht

Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee

Met maar een paar ingrediënten maak jij een heerlijke appel custard uit de oven, die ook heel lekker ruikt. Probeer dit recept vandaag nog.

Check het recept of lees de info
Risotto met Provolone en broccoli

Risotto met provolone en broccoli

Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee
  • Claudia Le Noble op Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee
  • Redactie op Lamshaas – eenvoudig maar culinair genieten
  • Corry op Lamshaas – eenvoudig maar culinair genieten
  • Elise de Haan op Curry van kip en aubergine
  • Truus op Curry van kip en aubergine
  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen