Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Feestelijke cocktail met blue curaçao

Een feestelijke cocktail met blue curaçao die niet alleen lekker fris is maar er ook heel mooi uitziet. Daarnaast ook nog eens snel en makkelijk gemaakt.

0 1.677

Feestelijke cocktail met blue curaçao– Jaren geleden kreeg ik het recept in mijn handen van deze mysterieuze cocktail. Het was meteen een schot in de roos. Het is lekker fris, ziet er mooi uit en heel goed geschikt voor tijdens de feestdagen. Je hebt er heel weinig voorbereiding voor nodig en wanneer je deze cocktail serveert, zullen de ogen van je gasten gaan twinkelen.

Curaçao

Blue Curaçao werd in de 18e eeuw door de Amsterdamse distillateur Bols als ‘Blauwe Curaçao’ ontwikkeld en op de markt gebracht. De likeur is verkrijgbaar in de kleuren rood, groen, geel, blauw, oranje en kleurloos. Waarvan Blue Curaçao de meest bekende is.

Feestelijke cocktail met Blue Curaçao

Voor 4 glazen

  • 150 milliliter Blue curaçao
  • 2 kiwi’s
  • 2 eetlepels muntsiroop
  • 3 eetlepels fijne suiker
  • 8 ijsblokjes
  • 1 fles mousserende wijn, brut
  • 4 champagne flûtes

Draai de randen van de champagne flûtes in de muntsiroop en dompel ze erna in de suiker. Schenk ¼ blue curaçao (ongeveer 1 centimeter) in de glazen en zet ze vervolgens heel koud weg in de diepvries (minstens 2 uur). Snijd de kiwi doormidden en maak kleine bolletjes met behulp van een kleine parisiennelepel. Verdeel vlak voor het opdienen een paar bolletjes kiwi over de glazen en voeg er een ijsblokje aan toe.  Verdeel de wijn over het ijs en de bolletjes kiwi.

Aperitief lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer