Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Druiven- geitenkaassalade

Een niet alledaagse combinatie, maar zeker het proberen waard. Druiven- geitenkaassalade met een dressing van honing, mosterd en frambozenazijn.

Druiven- geitenkaassalade – Druiven zijn op hun best van augustus tot oktober. En dat merk je aan het winkelaanbod. Overal op markten, bij de groenteboer en in de supermarkt vind je deze lekkere frisse bessen. De meest kennen druiven als rood, wit en de pitloze varianten hiervan. Maar er zijn vele soorten druivenrassen die geschikt zijn voor consumptie. Je hebt namelijk druiven die geschikt zijn voor consumptie (om zo op te eten) en rassen die geschikt zijn om er wijn van te maken. Sommigen zijn heel fris en knapperig, terwijl anderen lekker zoet en sappig zijn. Wat je voorkeur ook is, je kunt er ontzettend lekker mee koken. Wat dacht je van deze salade.

Kenmerken van deze salade

De salade hieronder kenmerkt zich door de combinatie van druiven en geitenkaas. De dressing die erbij zit bind de smaken mooi samen. Door te kiezen voor een stevige en knapperige druif voeg je textuur toe aan je gerecht. Wil je nog meer kleur toevoegen aan het gerecht? Gebruik dan rode druiven.

Druiven-geitenkaas salade 1Druiven- geitenkaassalade

Voor de dressing:

  • 3 tl. zonnebloemolie
  • 1 tl. frambozenazijn
  • ¾ tl. honing
  • ¼ tl. mosterd
  • Zout & Peper

Voor de salade:

  • 12 mooie druiven
  • ½ bosje romeinse sla
  • 3 plakjes geitenkaas
  • 10 cm komkommer

Maak eerst de dressing.

Doe alle ingrediënten in een kom waarin je goed kunt roeren. Klop de ingrediënten net zo lang door elkaar tot het een egale massa is geworden. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Is de dressing te zuur? Voeg dan nog wat honing of olie toe en meng het dan weer tot het één geheel is. Zet de dressing aan de kant.

De salade maken…

Begin met de druiven. Was de druiven en snij ze door de helft. Doe ze in een grote kom. Snij de romeinse sla in repen door dwars op het blad te snijden. Vervolgens snij je de plakjes geitenkaas in grove stukjes, partjes werkt meestal erg goed. Snij de komkommer door de helft en dan nogmaals. Snij nu ook van de komkommer parten. Voeg alle ingrediënten voor de salade samen in de kom.

Voeg nu naar smaak de dressing toe.

Meng alles goed door elkaar en serveer je salade direct.

Tip: Sprenkel er lekker wat gehakte walnoten over de salade voor wat extra crunch.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X