Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Espresso pudding. Zo simpel is dat

0 735

Koffie, Neerlands absolute favoriet. We beginnen de dag met koffie, en we eindigen het diner met koffie. Tenminste, als je deze Espresso pudding eenmaal geproefd hebt wel.

  • 2 eieren
  • 10 gram gelatine
  • 125 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 dl melk
  • 2 dl espresso of sterke filterkoffie
  • 4 dl slank- of slagroom
  • pure chocoladeschaafsel
  • slagroom

Week de gelatine in ruim koud water. Splits de eieren met een eierscheider in eiwit en eidooiers. Klop de eidooiers met 100 gram suiker, de vanille en de melk dikschuimig. Verwarm dit met de koffie op een lage stand en laat al roerende binden. Neem de pan van het vuur en voeg de goed uitgeknepen gelatine toe. Laat de vla afkoelen en klop de slagroom stijf met de overige suiker. Klop de eiwitten stijf in een schone beslagkom. Meng de helft van de slagroom en alle eiwitten luchtig door de pudding. Leg een met water gespoelde springvormrand (20 cm) op een glazen schaal. Vul met de pudding en laat dit ca. 2 uur in de koelkast staan. Verwijder dan de vorm en garneer met de chocolade en de overige slagroom.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer