Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Geitenkaasballetjes met druif en walnoot

Geitenkaasballetjes zijn heerlijk fris, krokant en verrassend lekker. En dat met maar 3 ingrediënten. Snel en simpel om te maken met een groots resultaat.

0 1.994

Geitenkaasballetjes met druif en walnoot – zo simpel is het, drie ingrediënten. Maar wel drie ingrediënten die voor elkaar gemaakt zijn. De smaakcombinatie van de knapperige frisse druif met de zoete tonen past erg goed bij de zachte verse geitenkaas. De walnoot zorgt voor de hartige smaak en extra crunch.

Geitenkaas

Geitenkaas is veel witter van kleur dan bijvoorbeeld kaas van koeienmelk. Dit komt omdat er in geitenkaas geen caroteen zit, de natuurlijke stof die voor de gele kleur zorgt. Verder bevat geitenmelk ook minder lactose en heeft het kleinere vetcelmoleculen waardoor mensen die gevoelig zijn voor koemelk vaak wel tegen geitenmelk kunnen. Er zijn ontzettend veel soorten geitenkaas. Hele zachte verse kazen die je bijna kunt smeren tot halfharde kazen, vergelijkbaar met een belegen Gouda kaas. En daar zijn natuurlijk weer vele varianten op doordat er kruiden en andere ingrediënten toegevoegd word. Een smaakvolle kaas met veel mogelijkheden.


Geitenkaasballetjes met druif en walnoot

Voor 10 balletjes.

  • 50 gr. walnoten
  • 60 gr. zachte verse geitenkaas
  • 10 druiven.

Begin met het roosteren van de walnoten. Zet een koekenpan op het fornuis met een paar druppen zonnebloemolie. Doe hier de walnoten in en rooster ze tot ze lekker geuren maar niet verbrand zijn. Ze mogen wel iets kleuren. Laat de walnoten afkoelen en hak ze mooi fijn. Zodat je er straks de balletjes in kan rollen.

Neem de zachte geitenkaas en prak die wat op je werkbank. Ik vond dat het daardoor wat makkelijk te boetseren werd. Want boetseer als het ware de geitenkaas om de druiven. Was je handen goed voor je hier mee begint. De kaas kneed vrij makkelijk om de druiven heen. Het is even priegelen en uitproberen maar na een paar heb je de handigheid te pakken.

Rol de bolletjes door de gehakte walnoten zodat alle kanten mooi evenredig bekleed zijn met walnoot. Steek er een leuke prikker en in klaar!

Tafel Lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer