Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gevulde koolrolletjes met rijst en gehakt

Geen gedoe en prima binnen 45 minuten te maken, dit recept voor gevulde koolrolletjes uit ‘Mijn Arabische keuken’ van Mounir Toub.

0 2.174

Gevulde koolrolletjes met rijst en gehakt – Hieronder een recept dat ik heb gemaakt uit ‘Mijn Arabische Keuken’ van Mounir Toub. Het was prima te doen, geen gedoe, het recept omschrijft heel goed welke handelingen te doen en dit alles binnen 45 minuten (inclusief 20 minuten garen). Alhoewel ik niet zeker wist of ik de rijst nu voor moest koken, kwam ik er na een beetje bladeren en lezen achter dat je ongekookte rijst moet gebruiken.


Gevulde koolrolletjes met rijst en gehakt

  • 1 spitskool
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el olie
  • 2 el ras el hanout
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 ei
  • 200 gr (ongekookte) rijst
  • 400 gr lamsgehakt of in mijn geval rundergehakt
  • zout en versgemalen peper
  • 4 tomaten
  • 1dl water
  • zonnebloemolie om in te bakken (of kokosolie zoals ik heb gedaan)

Haal 12 bladeren van de kool en was deze. Was ook de rest van de kool en snijd in reepjes.

Breng een grote pan met water aan de kook en blancheer de koolbladeren circa 2 minuten en laat uitlekken op keukenpapier.

Pel en snipper de uien en de teentjes knoflook. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de helft van de uien en de helft van de knoflook. Voeg de koolreepjes, 1 eetlepel ras el hanout en het gemberpoeder toe, bak dit 2 minuten mee en laat afkoelen.

Kneed het afgekoelde koolmengsel, het ei en de rijst door het lamsgehakt en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Verdeel het gehakt in 12 porties.
Vul de koolbladeren met de porties gehakt en vouw strak dicht.

Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd een kruisje in de onderkant van elke tomaat. Ontvel de tomaten door ze even onder te dompelen in een pan met kokend water en af te spoelen onder ijskoud water. De velletjes zijn nu makkelijk te verwijderen.

Snijd de tomaten in blokjes. Bewaar het vocht.

Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de rest van de ui en knoflook.
Zodra de ui glazig is, voeg je de rest van de ras el hanout toe en bak je dit 1 minuut mee. Blus af met het water, de tomaten en het vocht.

Verwarm olie in een hapjespan met deksel en bak hierin de koolbladeren op laag vuur om en om goudbruin.
Giet de tomatensaus over de koolbladeren en laat afgedekt op laag vuur in circa 20 minuten garen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer