Groene salade met honing geitenkaas crumbles – Regelmatig zie je het staan… “serveer met een groene salade”. Maar wat is nu een groene salade? Salade is toch altijd groen? Voor het gevoel van sommigen is dat zo, maar juist de salade is de laatste tijd kleurrijker geworden dan ooit. Groenten en salades worden steeds populairder en wie instagramt wordt ermee doodgegooid. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn slechtere hypes geweest de afgelopen jaren.
Groene salade; Meer dan alleen blaadjes
Je kunt allerlei groene salades bedenken. Mijn groene salade vandaag is samengesteld uit verse spinazie, doperwten (in het seizoen neem je verse) en avocado. Verse blaadjes munt geven het accent. Honing Geitenkaas crumbles zijn zachte bolletjes geitenkaas die je er, als je niet oppast, allemaal als eerste uit snoept. Ze geven het een heerlijke twist. De avocado zorgt voor een zacht romige smaak en we doen het geheel natuurlijk niet zonder een lekkere dressing. Om in de smaakstijl te blijven maak ik een zoet-pittige honing-mosterd dressing.
Groene salade met honing geitenkaas crumbles
Als bijgerecht voor 2 personen heb je nodig:
- 2 handen spinazie
- 100 gram doperwten
- 1/4 avocado
- 10 blaadjes munt
- 2 eetlepels honing geitenkaas crumbles
- Beetje citroensap
Voor de dressing mix je:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel mosterd
- Zout naar smaak
Blancheer de doperwten en zorg dat ze beetgaar zijn. Verdeel de spinazie en de doperwten over 2 borden. Snij de avocado in kleine blokjes of reepjes en besprenkel dit met wat citroensap (dit zorgt ervoor dat de avocado z’n mooie groene kleur houdt). Maak het bordje af met de honing geitenkaas crumbles, de muntblaadjes en de dressing.
Combineer deze groene salade met een lekker stukje volkoren stokbrood.
Tafel lekker !