• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, maart 24, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Chips maken van aardappels

Chips bakken en kruiden doe je zo

door Connie Derks
in Hapjes
0
0
chips maken van aardappels

Chips maken van aardappels – krakend verse chips in de smaken naturel, paprika of net welke smaak jij lekker vindt.

Zelf chips maken

Wie lust er nu geen chips? We zien in de winkels heel veel merken en soorten chips en nog meer smaak variaties. Maar wist je dat je zelf chips kan maken van aardappels? Deze chips is superlekker en echt de moeite waard om eens te maken. Moeilijk is het niet, maar je moet wel een paar regels volgen als je als resultaat echt lekkere chips wil hebben.

Chips gemaakt van gewoon aardappel

Welke aardappel gebruik je het beste om zelf chips te maken? Gebruik voor chips altijd een vastkokende aardappel. De aardappel die je voor friet te bakken gebruikt is ook geschikt om zelf chips te maken. Met de oer-Hollandse Bintjes zit je altijd goed, maar de Santé is ook een prima aardappel om chips van te bakken.

Zout de chips het liefst als deze nog warm is.

Zelf paprikachips en anders smaken maken

Als je op verpakkingen van chips kijkt, zie je dat de naturel chips de minste toevoegingen heeft, het blijft meestal bij aardappel, olie en zout en bij sommige merken een beetje suiker. Maar de paprikachips of andere smaken bevatten een hele riedel aan smaak, kleur- en geurstoffen, meestal op natuurlijke basis maar toch.

Ingrediënten van chips: aardappel, zonnebloemolie en zout toch?

We trekken allemaal wel eens een zak chips open voor een ultiem verwenmomentje voor jezelf. Maar maak voor de lol eens zelf aardappelchips. Naturel is het eenvoudigst, maar paprikachips of een andere smaak is maar een klein stapje verder. Kies je kruiden, meng dit met zout en gebruik dit om je chips op smaak te brengen. Heb je al een paar smaken in gedachten? Leef je uit, maar werk met kleine hoeveelheden, je kunt altijd extra kruiden toevoegen, maar als het erop zit kun je niet meer terug.

Een paar lekkere smaakcombinaties voor chips zijn:

  • Paprika: chips; zout, zoete paprikapoeder
  • Bolognese: zout, Italiaanse kruiden, tomaten of paprikapoeder
  • Cheese union: kaaspoeder, uienpoeder
  • Curry: zout, kerriepoeder
  • Sweet chili: zout, paprikapoeder, chilipoeder, poedersuiker

Tip: om de kruiden goed over de aardappelchips te kunnen verdelen vouw je 2 vellen keukenpapier om je hand en dan schep je daarmee losjes door de chips terwijl je kruiden toevoegt. Proef tussendoor om te voorkomen dat de smaak te sterk wordt. Door het gebruik van keukenpapier worden je handen niet vuil en je wrijft als het ware de kruiden gelijkmatig over de chips.

 

 

 

chips maken drogen
chips maken bakken
gebakken chips

Chips maken van aardappel

Porties: een grote kom vol
Bereidingstijd: 80 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg grote vastkokende aardappels
  • 3 liter zonnebloemolie
  • zout
  • kruiden naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Zelf chips maken van aardappel zo doe je dat:

Zet een grote bak met koud water klaar. Schil de aardappels en snijd ze met een schaaf in dunne plakjes en leg ze direct in het water. Zet de bak met aardappelschijfjes onder de stromende kraan en spoel tot het water helder is. Laat de aardappels nog 10 minuten in het water staan en spoel dan nog eens. Giet ze in een vergiet en veeg de schijfjes goed droog met een theedoek. Verwarm de zonnebloemolie tot 145 graden. Verdeel de aardappelschijfjes in 4 porties. Neem een portie en doe de chips schijfje voor schijfje in de warme olie. Bak nu tot de chips niet meer bubbelt, dit is afhankelijk van de dikte van de chips ongeveer 15 minuten. Schep tussendoor de aardappelchips even door. Schep de krokant gebakken chips in een vergiet en bak de rest van de chips op dezelfde manier. Doe de gebakken chips in een grote kom en kruid naar wens.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel recepten
DeelPin15Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bruschetta met paddenstoelen
Hapjes

Bruschetta met paddenstoelen

kaasdomino
Hapjes

De kaasdomino; ouderwets lekker

Loempia maken
Hapjes

Loempia maken? Zo doe je dat

Rookworst met katenspek
Hapjes

Rookworst met katenspek

Rookworst met halloumi
Hapjes

Rookworst met halloumi; voor bij de borrel

Bruschetta met gegrilde groenten
Hapjes

Bruschetta met gegrilde groenten

Kaasstengels
Hapjes

Kaasstengels; de snack waar iedereen trek van krijgt

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Een hartige venkeltaart met ham en kaas, daar loopt toch iedereen warm voor? De zachte smaak van venkel combineert heerlijk met ham en kaas!

Check het recept of lees de info
Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem H. TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen