Basisrecept: falafel maken
Zelf falafel maken is lekker en gezond. Hier vind je het basisrecept met veel handige tips om zelf falafel te maken.
Zelf grissini met verse kruiden bakken
Bak zelf grissini met verse kruiden voor bij een kom soep en verras je tafelgenoten met de lekkerste variaties uit eigen keuken.
Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade
Bij lekker borrelen horen natuurlijk lekkere borrelhapjes. Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade zijn een heerlijke, warme borrelsnack!
Gefrituurde kaasblokjes
Een lekker en makkelijk te maken hapje uit de frituur voor de kaasliefhebbers? Maak eens gefrituurde kaasblokjes. Heerlijke gesmolten kaas!
Eiersalade; zelfgemaakt het allerlekkerst
Als er iets makkelijk is om zelf te maken, dan is het wel eiersalade, het resultaat is echt veel smaakvoller dan de gekochte versies.
Hollandse borrelplank; een feestje!
Een feestje is niet compleet zonder borrelhapjes. Doe eens lekker ouderwets en ga voor een echte Hollandse borrelplank. Succes gegarandeerd!
Vacherin Mont d’Or of Vacherin du Haut Doubs
Twee namen, het zelfde kaasje. Zwitsers en Frans. Vacherin Mont d'Or en Vacherin du Haut Doub. Kaasliefhebber? Dan moet je hem echt proeven!
Paddenstoelen tempura
Paddenstoelen tempura, dat zijn gefrituurde, gemengde paddenstoelen in een knapperig jasje, op zijn Japans. Lekker bij een Japanse maaltijd!
Chips maken van aardappels
Wist je dat zelf chips maken van aardappel echt zo moeilijk niet is. En het leuke is je kunt zelf de lekkerste smaken verzinnen en maken.
Loempia maken? Zo doe je dat
Zelf een loempia maken is superleuk. Voor een maaltijd of als snack. In dit recept leggen we uit hoe jij dat ook makkelijk zelf kunt doen.
Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!
Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed idee!
Oesters eten; drie verschillende bereidingswijzen
Zeeuwse creuses.... Oesters waar je echt een feestje mee op tafel zet. En..... dat valt echt onder de categorie gezond snoepen.
Zuivelspread; maak het zelf dan weet je wat je eet!
Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread zelf! Gebruik verse ingrediënten en weet wat je eet!
Gefrituurde oesterzwammen
Een lekkere snack uit de frituur? Maak eens gefrituurde oesterzwammen. Deze paddenstoelen geef je een heerlijk knapperig jasje! Proeven!
Gehaktballetjes in ketjapsaus
De lekkerste snack voor bij een borrel? Met gehaktballetjes in ketjapsaus zet je een lekker pittige snack op tafel. Daar scoor je zeker mee!
Gevulde eieren + variaties
Gevulde eieren maakte oma altijd. Het recept is door de tijd heen vele malen aangepast maar gevulde eieren zijn nog altijd razend populair.
Ei op de borrelplank; daar maak je vrienden mee
Serveer bij je avondje borrelen met vrienden eens ei op de borrelplank. Als salade, wrap of gefrituurd er is voor iedereen wel iets lekkers.
Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven
Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.
Peren bij de borrel; met deze hapjes scoor je altijd
Als je een kaasje bij de borrel serveert, serveer dan ook peren bij de borrel. Dit is echt een geweldige combinatie voor op jouw hapjestafel.
“Sushi” broodrolletje
"Sushi" broodrolletje met gerookte zalm en komkommer, dat is een eenvoudig hapje met slechts vier ingrediënten.
De kaasdomino; ouderwets lekker
Serveer eens een "ouderwetse" kaasdomino bij de borrel. Met dit recept maak je ook nog twee verschillende soorten. Echt bijzonder lekker!
Rookworst met katenspek
Een heel eenvoudig, lekker warm, echt Hollands borrelhapje heb je zo gemaakt. Rookworst met katenspek aan een prikkertje, uit de oven!
Risotto bitterballen (Arancini) voor de borreltafel
Van risotto (een restje) kun je risotto bitterballen maken. Officieel heten ze Arancini. Makkelijk en origineel op je borreltafel.
Romige broccoli uit de airfryer
Verras je borrelgenootjes met een superlekker hapje van romige broccoli uit de airfryer, da's eens wat anders dan borrelnootjes!
Rookworst met halloumi; voor bij de borrel
Een echt Hollands, warm borrelhapje met een mediterraan tintje? Rookworst met halloumi en gegrilde paprika maak je snel en makkelijk!
Crostini met oude kaas (Remeker Pracht)
Serveer eens een grote schaal crostini met oude kaas. Dit is makkelijk en snel te maken en het resultaat is geweldig lekker.
Kaasvlinders; hartige koekjes gemaakt met bladerdeeg
Kaasvlinders zijn leuk en feestelijk om te maken. Ook kinderen vinden dit fantastisch. En wij Hollandse kaaskoppen moeten dit toch kunnen?
Borrelspiesje van ossenworst met Amsterdamse uitjes en augurken
Een Amsterdams borrelhapje, maar toch even anders? Maak eens borrelspiesjes van ossenworst met Amsterdamse uitjes en augurkjes.
Kaasstengels; de snack waar iedereen trek van krijgt
Vind jij kaasstengels ook zo lekker? Of zeurt je kind er bij de bakker steevast om? Je kunt ze heel makkelijk en snel zelf bakken!
Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas
Een lekkere snack, of voorgerecht op basis van brood, dat noemen Italianen bruschetta. Maak eens bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas!
Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg
Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.
Gefrituurde uienringen
Als bijgerecht bij een burger, of als borrelhap op een feestje, gefrituurde uienringen zijn een snack waar je bonuspunten mee scoort!
Gehaktballetjes in satésaus
Gehaktballetjes in satésaus, niet die uit een blikje, maar lekker vers en zelfgemaakt. Inclusief tips voor een goede en lekkere satésaus.
Friet-ei: een snack uit Venlo
Een gekookt ei met ragout in een krokant jasje, dat is het friet-ei. Je hoeft hiervoor niet naar Venlo want hier is het recept.
Gerookte forelsalade; eenvoudig en lekker bij de borrel
Het hoeft geen zalm of tonijn uit blik te zijn. Een gerookte forelsalade is heerlijk bij de borrel en heel eenvoudig te maken.
Bitterballen met kip en ras el hanout
Voedselverspilling? Dat kan echt niet meer! Dus van wat overgebleven kip maak je deze verrukkelijke bitterballen met kip en ras el hanout!
Borrelhapjes met roomkaas; 4 heerlijke variaties
Maak de lekkerste borrelhapjes met roomkaas en wat andere ingrediënten. Recepten voor 4 variaties en wat leuke ideeën om ze te serveren.
Gevulde dadels (van ver) met kaas (van dichtbij)
Gevulde dadels (geimporteerd) vul je natuurlijk met heerlijke lokale kazen. Kies de verse ingrediënten met zorg en serveer ze met trots.
Warme borrelhapjes met brie
Zoek je hapjes voor een gezellige avond? Tover dan deze warme borrelhapjes met brie gewoon uit een muffinvorm. Snel gemaakt en erg lekker!
Kaasspread met chips van pita
De tip voor een gezellig avondje met vrienden is de kaaspread met chips van pita. Een zalige spread van cheddar op smaak gebracht met bier.
Crispy Chicken; Krokant gebakken kippendijen
Heerlijk malse kippendijen in een krokant jasje. Zet eens crispy chicken op de borreltafel. Inclusief de trucs om er een succes van te maken.
Kaassoesjes; eens iets anders bij de borrel
Op de borreltafel steel je echt de show met deze Hollandse kaassoesjes. Een snack die bij ons kaaskoppen niet mag ontbreken toch?
Yufka Börek met feta en peterselie
Yufka Börek is krokant van buiten en van binnen heerlijk zacht, gevuld met stukjes feta en peterselie. Een gerecht uit de Turkse keuken.
Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
De klassieke Spaanse tortilla met een aantal mooie ingrediënten als chorizo en serranoham kun je prima in stukjes serveren op de borrelplank.
Oesters; een feestelijk hapje!
De liefhebbers vinden ze een feestje, anderen gruwelen er van en durven ze niet eens te eten, oesters. De koningin onder de schelpdieren!
Bladerdeeghapje met zalm
Het lekkerste bladerdeeghapje met zalm maak je natuurlijk zelf. Je weet zeker dat je zalm eet en je kunt het kruiden naar eigen smaak.
Kerstkrans van gerookte vis
Breng met Kerst sfeer en smaak op tafel en maak een spectaculaire kerstkrans van gerookte vis boordevol smaak en verrassingselementen.
Camembert uit de oven
Een smeltende en smeuïge Franse camembert, recht uit de oven op tafel, verwarmt de harten aan je gastentafel. Een hapje om te delen!
Kroketjes van zoete aardappel; lekker kruidig!
Deze kroketjes van zoete aardappel zijn verrassend lekker bij de maaltijd maar ook als snack doen deze kruidige kroketjes het goed.
Reacties van onze lezers