• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Maaltijdsoep

Extra gevulde pompoensoep; stevig comfortfood!

Elise de Haan door Elise de Haan
in Maaltijdsoep
0
0
Extra gevulde pompoensoep

Extra gevulde pompoensoep, stevig comfortfood! – Tegen de tijd dat de groenteafdelingen, groentewinkels en marktkramen weer vol liggen met pompoenen treedt de herfst in. Rond die tijd zijn de meeste mensen ook wel weer toe aan een stevige maaltijdsoep. In deze extra gevulde pompoensoep gaan een heleboel groenten. Dus behalve goed vullend en verschrikkelijk lekker, is deze verwarmende soep ook nog eens heel gezond! Een prima maaltijd voor een winderige herfstdag dus!

Pompoenen, in alle soorten en maten, maar pas op!

In de winkels en op de markt vind je meestal flespompoenen, ook wel butternut squash genoemd en de oranje Hokkaido pompoenen. Deze pompoenen zijn allebei geschikt om soep van te maken. In het recept staat een flespompoen, maar kun je die niet vinden, de Hokkaido is een goed alternatief. Nu worden er in de pompoenentijd ook overal langs de weg pompoenen verkocht. Ga je je pompoen bij zo’n stalletje kopen, let er dan goed op dat je een eetbare pompoen hebt. Er worden ook heel veel sierpompoenen verkocht, en die zijn niet eetbaar en die gaan je gegarandeerd een flinke buikkramp opleveren als je er soep van maakt!

Wees creatief met de vulling!

Extra gevulde pompoensoep, boordevol groenten dus. Je kunt deze groentevulling uiteraard ook aanpassen aan je eigen smaak en er andere groenten in doen. Het recept hieronder bevat geen vlees, maar als jij dat er wel in wilt, gehaktballetjes of stukjes kipfilet passen er ook heel goed in. Leef je uit dus! Als je de soep precies volgens het recept maakt, krijg je een pittige soep. Mag het voor jou wel wat minder pittig, laat de chilipeper er dan uit.

Recepten met pompoen

Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?

Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.

Extra gevulde pompoensoep

Porties: ca. 8 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 flespompoen, in blokjes
  • 5 flinke tomaten, in stukken
  • 3 rode uien, in stukken
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper, in stukken
  • 2 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 2 preien, in halve ringen
  • 3 paprika’s in verschillende kleuren, in stukjes
  • 2 pastinaken, in blokjes
  • 3 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 125 gram kleine champignons, in vieren gesneden
  • 3 vastkokende aardappels, in blokjes
  • 250 gram kikkererwten, gaar
  • 1 blik jong jackfruit, op water, met een vork in stukjes getrokken
  • klein bosje bladselderij of een paar takken lavas, gesneden

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je extra gevulde pompoensoep:

Je hebt voor dit recept een staafmixer nodig.

Doe de pompoenblokjes, de stukken tomaat, de uien, de knoflookteentjes en de chilipeper in een flinke soeppan. Schenk hier 2 liter groentebouillon overheen. Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat op een zacht vuurtje gaar koken.

Als de groenten gaar zijn, pureer de pompoensoep dan met de staafmixer. Breng op smaak met de ras el hanout.

Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de aardappels, de bleekselderij, de prei, de paprika, de pastinaak, de champignons en het jackfruit toe. Laat de soep zachtjes doorkoken tot de groenten beetgaar zijn. Doe vervolgens de kikkererwten en de bladselderij of lavas erbij en warm de soep nog even goed door.

Serveer in grote kommen, met grof, bruin brood.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin16Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut

Pastinaaksoep met paddenstoelen en spek
Maaltijdsoep

Pastinaaksoep met paddenstoelen en spek

Maaltijdsoep met witte kool
Maaltijdsoep

Maaltijdsoep met witte kool; Winter groentesoep

kruidige wortelsoep
Maaltijdsoep

Kruidige wortelsoep – voor de koude winterdag

Pindasoep
Maaltijdsoep

Pindasoep; Maak ‘m zo pittig als je wilt

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes
Maaltijdsoep

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

borsjt
Maaltijdsoep

Borsjt; Bietensoep met veel extra groenten

Chinese kippensoep
Maaltijdsoep

Chinese kippensoep ( met knapperige taugé )

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen