Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Groene lasagne; Van top tot teen gezond

Met groene lasagne bedoelen we niet alleen een lasagne, gemaakt met groen lasagne vellen, maar een lasagne boordevol groenten. De semi gedroogde tomaatjes on top maken deze groene lasagne helemaal af.

0 1.504

Groene lasagne – En dan bedoel ik niet alleen een lasagne gemaakt met de groene lasagne vellen, maar een lasagne boordevol groenten!

Want een lasagne, die barst van de groenten, die zet iedereen toch graag op tafel? Zeker met die semi gedroogde tomaatjes bovenop deze lasagne! Nu al de uitvinding van het jaar voor mij, zo lekker.

Wanneer je het over lasagne hebt dan denken de meeste aan die zware calorierijke ovenschotel overgoten met een dikke kaassaus. Erg lekker daar niet van, maar het kan een stuk gezonder en lichter. Boordevol met verse groenten zoals paprika, spinazie, courgette, champignons en niet te vergeten tomaat. Door op de bovenkant gehalveerde kerstomaatjes te leggen drogen deze een beetje in wat een extra intense smaak geeft.

De basis van deze lasagne heb ik van een kennisje die me laatst vol enthousiasme vertelde dat ze zo lekker gegeten had. En als foodblogger wil je dan graag weten wat dat dan wel was. Ze was zo lief om het recept met me te delen. Een recept maak ik zelden precies na, dus het is een combinatie van haar recept en mijn eigen inbreng en dat is precies wat creatief in de keuken zijn is. Doe dat zelf vooral ook, vul deze lasagne met alles dat jij lekker vindt!


Groene lasagne

Pastagerecht voor 4-6 personen:

  • pakje groene lasagne bladen
  • 300 gram verse spinazie
  • 300 gram gekookte ham
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 200 gram champignons
  • 1 courgette
  • blikje gepelde tomaten
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 150 gram geraspte kaas
  • peper, zout
  • 1 theelepel tijm
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel maizena
  • olijfolie

Begin als eerste met je groenten te snijden zodat je alles klaar hebt liggen. Snij de champignons in plakjes. De courgette mag ook in plakjes, liefst niet te dik. De ui en de paprika in blokjes en de knoflook gehakt of geperst net wat je lekker of handig vind. De ham mag in blokjes en de kerstomaatjes gehalveerd. Was de spinazie goed en laat deze uitlekken.

Bak de ui en de knoflook licht aan in een beetje olijfolie. Voeg er de paprika en de champignons aan toe en bak deze even kort mee. Voeg nu de ham toe en 1 theelepel oregano, de paprikapoeder, tijm en peper en zout naar smaak. Laat even kort doorbakken. Voer er in delen de spinazie aan toe tot deze geslonken is. Nu mogen de gepelde tomaten erbij, duw deze met een spatel iets kapot , het mogen grove stukken zijn.

Los de maizena op in een klein beetje water. Giet dit bij de groenten en laat dit even doorkoken zodat de saus licht gebonden is. Hou 2 of 3 plakken courgette apart en snij deze in stukjes. Neem nu een royale ovenschaal en begin met het opbouwen van de schotel. Als eerste een laagje groentesaus, hierop een laagje lasagne blaadjes, hierop een laagje courgette plakken. Herhaal dit 2 tot 3 keer totdat je schaal vol is of je saus op. Zorg ervoor dat je laatste laag saus is.  Meng de geraspte kaas met de stukjes courgette en tomaatjes en verdeel over je schotel, bestrooi royaal met oregano. Zet de schotel een uurtje in een oven van 160 graden tot deze gaar is.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer