Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Orzo met gerookte forel en courgette; snel pastagerecht

Deze orzo met gerookte forel en courgette is ideaal. Met maar 6 ingrediënten staat deze maaltijd binnen een uur op tafel, snel en gemakkelijk dus.

0 1.962

Orzo met gerookte forel en courgette – Dit recept valt in de categorie doordeweeks en zet je binnen een uur op tafel. Het is zo’n pastagerecht die makkelijk te maken is en maar 6 ingrediënten heeft en door met gerookte forelfilet te werken zet je wellicht ook nog eens wat anders op tafel dan anders. Wat de meeste tijd vergt is het plukken van de gerookte forel, maar als je wat hulp van je tafelgenoten hebt is dat klusje zo geklaard. De pasta die we gebruiken is orzo, een rijstvormige kleine pastavorm die in Italië vooral in soep en salade wordt gebruikt. Maar het smaakt ook lekker in gewone pastagerechten.

Forel

Er zijn veel verschillende soorten forellen. Ze behoren tot de familie van de zalmachtigen. Er zijn forelsoorten die hun hele leven in zoet water blijven zoals de beekforel, maar er zijn ook forelsoorten die na de geboorte in zoetwater naar zee trekken. Om pas weer terug te keren als ze zich gaan voortplanten, net als zalmen dat doen. Dit is onder andere de zeeforel. De meest bekende in Nederland is de regenboogforel die veel gekweekt wordt. Andere soorten forel zijn bijvoorbeeld de goudforel, tijgerforel, bronforel, blauwe forel en rode forel. Helaas komt de forel in Nederland nog maar weinig voor in het wild. Dit komt vooral door vervuiling van ons water en overbevissing.De verschillende soorten forel zijn geschikt voor een verschillende bereidingen. Zo zijn een tijgerforel en een regenboogforel geschikt voor bakken, maar een goudforel meer voor stomen. Een bronforel is ideaal voor een ceviche en de blauwe forel juist voor pocheren. Vraag je visboer welke forel je hebt beste voor jouw gerecht kunt gebruiken. In dit recept kiezen we voor gerookte forelfilets, voor een snel recept.


Orzo met gerookte forel en courgette

Voor 4 personen

  • 250 gram gerookte Forelfilet
  • 180 gram Orzo pasta
  • 2 Courgettes
  • 1 Ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 120 gram Kruidenroomkaas

Begin met het opzetten van een grote pan met water voor de orzo met een flinke snuf zout. Vervolgens gaan we de forel plukken. Dit plukken is niets anders dan de gerookte forelfilets voorzichtig in stukjes scheuren om zo kleinere stukjes te krijgen en tegelijkertijd  op graatjes te controleren.

Ontdoe de ui en knoflook van zijn schil. Snipper de ui en pers de knoflook. De courgette kun je in kleine blokjes snijden. Ik heb bewust gekozen voor kleine blokjes omdat de pasta van zichzelf ook fijn en klein is. Bak de ui en knoflook glazig en voeg de courgette toe. Bak de courgette tot hij net gaar is. Zet het vuur zachter en voeg de geplukte forelfilet toe. Deze hoef je alleen maar te verwarmen. Als laatste voeg je de kruidenroomkaas toe. Deze zal smelten tot een zachte saus. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Tip: Deze orzo met gerookte forel en courgette smaakt lekker met deze tomatensalade van coeur de boeuf tomaten!

Tafel Lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer