• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, juni 26, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Pasta alla Norma; pastasaus met aubergine en ricotta

Redactie door Redactie
in Pastagerechten
0
2
pasta alla norma

Pasta alla Norma; pastasaus met aubergine en ricotta – Het traditionele recept van deze pasta is Siciliaans. Er zijn meerdere verhalen over het ontstaan van deze pasta. Beide hebben te maken met de componist Bellini, geboren in Catania. Het eerste verhaal gaat over een Siciliaanse kok, die erg te spreken was over de opera Norma van Bellini. Na een voorstelling ging hij de keuken in en bereidde deze pasta met ricotta en aubergines. Una vera norma ( een echte vorm). Dit werd gebruikt om uit te leggen wat de goede eigenschappen van iets waren. Bellini en Norma staan voor alles wat uitzonderlijk is. Voor dit gerecht wordt normaal gezouten ricotta gebruikt. Helaas is het in Nederland lastig om aan gezouten ricotta te komen. Voor deze Pasta alla Norma gebruiken we daarom een normale ricotta.

Aubergine

Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van deze paarse vruchtgroente

De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we vaker zouden mogen gebruiken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.

Pasta alla Norma

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram spaghetti (gedroogd of vers)
  • 600 gram verse ontvelde tomaten
  • 2 aubergines
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • 1 eetlepel oregano
  • 150 gram ricotta
  • Peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Pasta alla Norma:

Verwarm een oven op 180 graden. Verdeel ricotta in een ovenschaal en bak de ricotta. Zodat je een mooi bruin laagje aan de bovenkant krijgt.
De aubergines snijd je in plakken en vervolgens in vier. Verwarm olie in een pan en bak de aubergine. Doe dit eerst met de ene helft en vervolgens met de andere. Zodat je de aubergine mooi bruin kunt bakken.

Doe vervolgens alle aubergine in één pan en voeg de knoflook, oregano en tomaten toe. Laat dit nog 10 minuten verwarmen.

Kook de spaghetti af zoals op de verpakking vermeld staat. Besprenkel met wat olijfolie en roer een deel van de saus door de pasta.

Pak een grote schaal en leg hier de spaghetti op. Schenk dan de rest van de saus erover. Scheur de basilicum in stukken en strooi over de pasta. Verdeel dan de ricotta over de pasta en voeg peper en zout naar smaak toe.

Tags: GroenteKaasKaas - Ricottapastasauzen
DeelPin34Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tagliatelle met ham en verse doperwten
Pastagerechten

Tagliatelle met ham en verse doperwten

Citroenpasta met garnalen en courgette
Pastagerechten

Citroenpasta met garnalen en courgette

pastasalade met verse zalm
Pastagerechten

Pastasalade met verse zalm

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Penne all' Amatriciana
Pastagerechten

Penne all’ Amatriciana

Pasta met gerookte zalm en voorjaarsgroenten
Pastagerechten

Pasta met gerookte zalm en voorjaarsgroenten

spaghetti met een saus van avocado en spinazie
Pastagerechten

Spaghetti met een saus van avocado en spinazie

Asperges, pasta en kabeljauw met een heerlijke dillesaus
Pastagerechten

Asperges met pasta en kabeljauw en een heerlijke dillesaus

Reacties 2

  1. Anneke says:
    5 jaar geleden

    Ik heb al meer recepten gemaakt van jullie, allemaal super lekker, ga deze ook maken.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      5 jaar geleden

      En daar blijven we dit graag voor doen Anneke

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Zelfgemaakte eiersalade is een TE simpel recept, maar ook met het recept voor eiersalade kun je variëren. Lekker op brood of op toast.

Check het recept of lees de info
yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta

Zomerse recepten met feta

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Recept in de picture

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Eigenlijk is het gewoon curry aan een stokje, deze kipcurryspiesjes. Gemarineerd in yoghurt met jouw favoriete currypasta, daarna op de BBQ!

Check het recept of lees de info
Mango-yoghurtsaus

Mango-yoghurtsaus; lekker, en gezond!

komkommersoep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Handige kooktips

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

Snijbiet - Een 'vergeten' groente die gelukkig steeds vaker verkrijgbaar is. Verwant aan spinazie, is hij makkelijk klaar te maken en gezond.

Check het recept of lees de info
groenten om te grillen

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Hervekaas

Hervekaas, een stinkend lekker roodbacteriekaasje

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Elviera op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Redactie op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Redactie op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • RUTTEN FREDDY op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Margreet Anceaux op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • Redactie op Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong
  • Redactie op Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen