Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pasta alla Norma; pastasaus met aubergine en ricotta

Pasta alla Norma is mogelijk ontstaan in Sicilië als ode aan een opera. Zet een muziekje op en geniet samen van deze vegetarische pasta met aubergine.

2 7.788

Pasta alla Norma; pastasaus met aubergine en ricotta – Het traditionele recept van deze pasta is Siciliaans. Er zijn meerdere verhalen over het ontstaan van deze pasta. Beide hebben te maken met de componist Bellini, geboren in Catania. Het eerste verhaal gaat over een Siciliaanse kok, die erg te spreken was over de opera Norma van Bellini. Na een voorstelling ging hij de keuken in en bereidde deze pasta met ricotta en aubergines. Una vera norma ( een echte vorm). Dit werd gebruikt om uit te leggen wat de goede eigenschappen van iets waren. Bellini en Norma staan voor alles wat uitzonderlijk is. Voor dit gerecht wordt normaal gezouten ricotta gebruikt. Helaas is het in Nederland lastig om aan gezouten ricotta te komen. Voor deze Pasta alla Norma gebruiken we daarom een normale ricotta.


Pasta alla Norma; pastasaus met aubergine en ricotta

Voor 4 personen:

Verwarm een oven op 180 graden. Verdeel ricotta in een ovenschaal en bak de ricotta. Zodat je een mooi bruin laagje aan de bovenkant krijgt.
De aubergines snijd je in plakken en vervolgens in vier. Verwarm olie in een pan en bak de aubergine. Doe dit eerst met de ene helft en vervolgens met de andere. Zodat je de aubergine mooi bruin kunt bakken.

Doe vervolgens alle aubergine in één pan en voeg de knoflook, oregano en tomaten toe. Laat dit nog 10 minuten verwarmen.

Kook de spaghetti af zoals op de verpakking vermeld staat. Besprenkel met wat olijfolie en roer een deel van de saus door de pasta.

Pak een grote schaal en leg hier de spaghetti op. Schenk dan de rest van de saus erover. Scheur de basilicum in stukken en strooi over de pasta. Verdeel dan de ricotta over de pasta en voeg peper en zout naar smaak toe.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Anneke zegt

    Ik heb al meer recepten gemaakt van jullie, allemaal super lekker, ga deze ook maken.

    1. Lekker Tafelen zegt

      En daar blijven we dit graag voor doen Anneke

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer