• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Aspergequiche van groene asperges met lekker veel kaas

door Samantha
in Quiche
0
2
Aspergequiche van groene asperges

Aspergequiche van groene asperges – Een heerlijke quiche van groene asperges met een al eveneens lekker kaasje.

De voornaamste reden om te kiezen voor de groene asperge is dat de smaak iets krachtiger is dan de smaak van de witte asperges. Vooral als je deze bakt in de oven blijft de aspergesmaak meer overeind. Als het dan toch om smaak gaat is het ook zeker van belang om er een goede kaas bij te zoeken. Gebruik voor het beste resultaat Chaumes. Een Frans gepasteuriseerd kaasje van koemelk. Het voordeel van dit kaasje in combinatie met deze aspergequiche van groene asperges is dat het goed smelt. Maar de krachtige, licht pikante smaak past ook perfect bij de combinatie van deeg en groene asperges. Chaumes is niet overal even goed verkrijgbaar. Lukt dat niet, dan kun je eventueel ook kiezen voor eveneens Franse Port salut of de Italiaanse Fontina. Heb je een vergelijkbaar streekkaasje met een krachtige smaak? Probeer het uit!

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.

Aspergequiche van groene asperges

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 160 gram bloem
  • 110 gram zachte boter
  • 2 tot 4 eetlepels water
  • 700 gram groene asperges
  • 25 ml slagroom
  • 25 gram mascarpone
  • 1 ei
  • 100 gram ricotta
  • 75 gram Gruyère (geraspt)
  • 75 gram Chaumes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de aspergequiche van groene asperges:

Doe de bloem in een kom en kneed hier de boter doorheen. Zorg dat de boter goed door het deeg verdeeld is. Je hebt nu een zanderige massa, doe er 2 tot 4 eetlepels water bij om het tot een geheel te kunnen kneden. Doe één eetlepel water per keer zodat je niet in één keer te veel water toevoegt. Maak een plak van het deeg, pak in dat in een stukje huishoudfolie en laat een uurtje in de koelkast rusten.

Vet de vorm in en verwarm de oven op 190 graden. Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tot ongeveer 2 cm op een met bloem bestoven werkblad. Leg het deeg in de vorm en druk goed aan in de hoekjes. Snijd het overhangende deeg met een scherp mes af. Prik met een vork gaatjes in de bodem en plaats voor 15 minuten in de vriezer. Bak de bodem vervolgens 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Mix in een kom het ei, de slagroom, de mascarpone, de ricotta en de Gruyère goed door elkaar. Snijd de Chaumes in mooi dunne plakjes en snijd van de asperges de onderkantjes af. Neem de bodem uit de oven en laat iets afkoelen. Schep vervolgens het eimengsel in de bodem, leg daarbovenop de plakjes Chaumes en daarbovenop de asperges. Plaats de aspergequiche van groene asperges terug in de oven en bak nog 20 minuten.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteKaas - ChaumesKaas - GruyèreKaas - MascarponeKaas - Ricotta
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

broccoli-brie quiche
Quiche

Broccoli-brie quiche; Lekker vegetarisch

Ovenschotel met venkel en spinazie
Ovenschotel

Ovenschotel met venkel en spinazie in filodeeg

courgette taart
Quiche

Courgette taart

Quiche met asperges en Blauw Klaver
Quiche

Quiche met asperges en Blauw Klaver

Aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas
Quiche

Aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas

Quiche met asperges
Quiche

Quiche met asperges

Quiche met paprika en feta
Quiche

Snelle quiche met paprika en feta; Zonder vuile pannen!

groentetaartje
Quiche

Groentetaartje met verse spinazie, tuinbonen en asperges

Reacties 2

  1. EneHarrie says:
    5 jaar geleden

    Smaakt goed.
    Ricotta probleemloos vervangen door extra mascarpone
    Baktijd in het recept is veel te kort. Zelfs na 35 minuten waren de asperges nog behoorlijk al dente.

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      5 jaar geleden

      Fijn dat het heeft gesmaakt. Ricotta laat zich meestal goed vervangen door mascarpone, de vulling zal dan waarschijnlijk iets vloeiender zijn omdat mascarpone niet zo opstijft als Ricotta bij verwarming. De baktijd zal iets kunnen verschillen afhankelijk van ieders oven maar ook van de dikte van de asperges. Met mijn oven was 20 minuten echt voldoende.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen