Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aspergequiche van groene asperges met lekker veel kaas

Deze aspergequiche met groene asperges dankt zijn uitgesproken smaak aan het gebruik van Chaumes kaas, een romige kaas met een licht pikante smaak.

2 1.055

Aspergequiche – De groene asperge heeft als voordeel op zijn grote witte broer dat hij het hele jaar door verkrijgbaar is en, zeker in het seizoen, goedkoper is en hoewel de witte asperge ook niet te versmaden is ga ik deze keer toch voor de groene.

Chaumes, Port salut of Fontina

De voornaamste reden dat ik kies voor de groene asperge is dat de smaak  iets krachtiger is dan de smaak van de witte asperge. En aangezien ik ermee wil gaan bakken in de oven blijft er meer smaak behouden. Ik combineer de asperges met kaas. In dit geval heb ik mij laten adviseren door mijn kaasboer en heb uiteindelijk samen met hem gekozen voor de Chaumes, een romige kaas welke in de eerste plaats goed smelt maar ook een krachtige, licht pikante smaak heeft en ik vindt dat deze smaak perfect samen gaat met de groene asperge. Mocht je geen Chaumes kunnen vinden probeer dan Port salut of Fontina. Kortom, durf te combineren met smaken in deze aspergequiche.


Aspergequiche

Quiche voor een vierkante quichevorm van 21 x 21

 • 160 gram bloem
 • 110 gram zachte boter
 • 2 to 4 el water
 • 700 gram groene asperges
 • 25 ml slagroom
 • 25 gram mascarpone
 • 1 ei
 • 100 gram ricotta
 • 75 Gruyère (geraspt)
 • 75 gram Chaumes

Zo maak je deze aspergequiche:

Doe de bloem in een kom en kneed hier de boter doorheen. Zorg dat de boter goed door het deeg verdeeld is. Je hebt nu een zanderige massa, doe er 2 tot 4 el water bij om het tot een geheel te kunnen kneden. Doe één eetlepel water per keer zodat je niet in één keer te veel water toevoegt. Maak een plak van het deeg, pak in in een stukje huishoudfolie en laat een uurtje in de koelkast rusten.

Vet de vorm in en verwarm de oven op 190 graden. Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tot ongeveer 2 cm op een met bloem bestoven werkblad. Leg het deeg in de vorm en druk goed aan in de hoekjes. Snijd het overhangende deeg met een scherp mes af. Prik met een vork gaatjes in de bodem en plaats voor 15 minuten in de vriezer. Bak de bodem vervolgens 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Mix in een kom het ei, de slagroom, de mascarpone, de ricotta en de Gruyère goed door elkaar. Snijd de Chaumes in mooi dunne plakjes en snijd van de asperges de onderkantjes af. Neem de bodem uit de oven en laat iets afkoelen. Schep vervolgens het eimengsel in de bodem, leg daarbovenop de plakjes Chaumes en daarbovenop de asperges. Plaats de aspergequiche terug in de oven en bak nog 20 minuten.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. EneHarrie zegt

  Smaakt goed.
  Ricotta probleemloos vervangen door extra mascarpone
  Baktijd in het recept is veel te kort. Zelfs na 35 minuten waren de asperges nog behoorlijk al dente.

  1. Samantha Roelofs zegt

   Fijn dat het heeft gesmaakt. Ricotta laat zich meestal goed vervangen door mascarpone, de vulling zal dan waarschijnlijk iets vloeiender zijn omdat mascarpone niet zo opstijft als Ricotta bij verwarming. De baktijd zal iets kunnen verschillen afhankelijk van ieders oven maar ook van de dikte van de asperges. Met mijn oven was 20 minuten echt voldoende.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer