Spinaziestamppot met gebakken uien en kaas – Heb je zin in een lekker vegetarisch voorjaarsstamppotje? Dan vind je hier het recept voor een fijne spinaziestamppot met gebakken uien en kaas. De kaas en de ui geven de hartige touch aan de stamppot en de verse spinazie brengt het voorjaar op tafel. De stamppot staat ook nog eens binnen een half uurtje op tafel… dus wat wil je nog meer?
Verse spinazie, dat is een gezonde en veelzijdige groente
Verse spinazie is een gezonde en veelzijdige bladgroente die je in veel verschillende gerechten kunt gebruiken. Natuurlijk in de spinaziestamppot met gebakken uien en kaas, maar ook in gerechten als lasagne, curry, risotto, of soep is spinazie een ingrediënt dat het goed doet. Behalve gezond is verse spinazie ook nog eens heel erg lekker. En misschien is die groente nog wel veelzijdiger dan je dacht, want je kunt spinazie ook rauw eten. Een prima basis voor een salade dus. Voor welk gerecht je de groente ook gebruikt, let er op dat de spinazie echt vers is als je gaat winkelen. Kies bij het kopen van spinazie naar blaadjes die er fris en heldergroen uitzien. Dat maakt echt het verschil voor het slagen van het gerecht.
Spinaziestamppot met gebakken uien en kaas, ook om mee te variëren
Ondanks dat spinazie een echte voorjaarsgroente is, kun je dit gerecht natuurlijk het hele jaar door op tafel zetten. Tenslotte is spinazie in Nederland tegenwoordig het hele jaar verkrijgbaar.
Wil je een beetje variëren? Vervang de paprikapoeder eens door kerrie. Of neem rode uien in plaats van gewone gele.
In het recept uit dit artikel is de spinaziestamppot met gebakken uien en kaas gemaakt met Goudse kaas. Je kunt zelf kijken of je oude, belegen of jonge kaas kiest. Maar denk er ook eens aan om in plaats van Goudse een andere kaas te gebruiken. Harde geitenkaas is een heerlijke combinatie met spinazie, maar ook boeren Leidse kaas is een lekker idee.
Uien; veelzijdig en onmisbaar
Ontdek de veelzijdigheid en onmisbaarheid van uien in de keuken. Van stoofschotels tot salades, uien voegen smaak toe aan elk gerecht.
Spinaziestamppot
Spinaziestamppot is altijd lekker en steeds weer anders. Of je hem maakt met vlees, vis, kaas of gebakken uien, hij valt altijd in de smaak.
Spinaziestamppot met gebakken uien en kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo kruimig kokende aardappels, geschild en in stukjes
- 600 gram verse spinazie, gewassen
- 400 gram uien, in halve ringen
- 150 gram Goudse kaas, in kleine blokjes
- 125 ml warme melk
- een klontje boter
- 1 ei
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel chilivlokken
- zout en peper
- olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je spinaziestamppot met gebakken uien en kaas:
Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak hierin de uien aan. Voeg het paprikapoeder, de chilivlokken en de oregano toe. Laat de uien echt goed gaar worden. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de aardappels gaar in water met wat zout. Giet af en laat even uitdampen. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper. Voeg de melk, een klontje boter en het ei toe en maak er een smeuïge puree van. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een scheut olie in een wok en laat de spinazie slinken. Meng de spinazie met de aardappelpuree. Schep ook de kaasblokjes door de stamppot. De uien geef je er apart bij.
Serveer de spinaziestamppot met gebakken uien en kaas direct.
Tafel lekker !!