Goulash op eigen wijze – Goulash is echt een verwarmend gerecht, vol van smaak en lekker kruidig. Er zijn vele recepten voor goulash, iedere kok heeft wel weer een andere versie. Deze goulash heb ik een beetje bij mijn schoonvader afgekeken. Hij stond bekend om zijn goulashsoep, wat in feite bijna hetzelfde is als goulash. Mijn schoonouders hadden een restaurant en later een chauffeurscafé. Het recept van de goulash en het soeprecept verhuisde mee. De mensen kwamen van heinde en ver voor zijn soep. Deze was rijkelijk gevuld met rundvlees en er zat een flinke slok rode wijn in wat het vlees super mals maakte. Ik kan hem helaas het precieze recept niet meer ontfutselen maar deze stoofschotel komt naar mijn idee dicht in de buurt.
Goulash
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kg runderpoulet of riblappen
- 4 uien
- 3 rode paprika’s
- 4 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 250 gram champignons
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- zout en peper
- 300 gram rode wijn
- blik tomaten stukjes
- 1-2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels boter of olie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je deze goulash:
Laat als eerste het vlees minimaal een uur op kamer temperatuur komen.
Snijd de riblappen in grove stukken. Snijd de uien en de paprika grof. Snijd de champignons in plakjes.
Verwarm de boter of de olie in een pan met dikke bodem. Laat de boter goed heet worden. Bak het vlees rondom goed bruin en haal het uit de pan. Bak in de pan de uien bruin, voeg eventueel iets boter toe. Doe er de paprika bij en bak deze kort mee. Pers de knoflook boven de ui en de paprika en voeg de beide paprika poeders toe. Bak eventjes kort door. Voeg er de wijn en de tomatenblokjes aan toe en breng aan de kook. Doe er nu het vlees en de champignons bij. Ris de tijm erboven en doe er de laurier en zout en peper naar smaak bij.
Laat dit alles minimaal 2 uur zachtjes pruttelen tot het vlees zacht is. Laat nu een half uur de deksel van de pan zodat het een beetje in kan koken. Maak een papje van de bloem met een beetje water, zorg dat er geen klontjes in zitten. Schud beetje bij beetje het bloempapje al roerende bij het vlees totdat het de juiste dikte heeft. Laat nog 5 minuten doorkoken en breng de goulash verder op smaak met peper en zout naar wens.
Serveer de goulash met rijst of aardappelpuree
Heb je goulash over? dan kun je er makkelijk een goulash soep van maken . Voeg er runderbouillon aan toe en bind bij met een papje van bloem met water tot de gewenste dikte. Laat wel nog 2 minuutjes doorkoken omdat de bloem moet garen.
Geweldig recept. Lekkerste goulash ooit!! Alle extra tips meegenomen: bouillonblokje, theelepeltje karwijzaad en -omdat het zo lekker is- meer teentjes knoflook toegevoegd. Zalig! Deze goulash is ‘must have’ voor elk kookboek!
Fijn om te horen dat het zo goed bevallen is. Het is echt een recept waar ieder zijn eigen draai aan kan geven. Hoop dat je er nog vaak an kan genieten
Snufje cayennepeper voor de liefhebber. Zelf doe ik het vlees in een plastic zak samen met bloem en iets cayenneper flink schudden overtollige bloem afschudden en dan aanbraden. Verder voeg ik nog 1 runderbouillonblokje toe.
Vind alles mooi maar als ik het niet op een A4 kan uitprinten kan ik het ook niet maken,hoop dat ik het toch nog eens kan krijgen ik eet graag lekker.
Lekker eten, daar houden wij ook van Willy ? Uitprinten kan met de link onder het recept. ( Ook op een A4! )
Normaal staat er altijd PRINTEN onder het recept, dat staat er nu ook niet. Lieve groet Cecile
Er wordt gewerkt aan een oplossing Cecile, via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte.
Mij lukt het copiëren ook niet.
Kun je dit recept ook kopiëren. Mijn lukt het niet.
Dank, Marga
Heb je nog suggesties over een toevoeging van kruiden oid. Ik vond de smaak wat flauw. Of ik heb iets vergeten toe te voegen. Ik heb me wel aan de hoeveelheden gehouden in het recept.
Ik heb er nog een runderboulion blokje aan de toegevoegd. Was heerlijk.
Raar, dat iedereen staat te koken met een A4’tje in zijn handen, ik mag er niet aandenken! Een recept hoort een richtlijn te zijn geen bijbel, enkel bij patteserie is dit noodzakelijk!
Karwijzaad, niet te veel, dat hoort in goulash.
Echte gulas wordt heel anders gemaakt. En is het lekkerste op een stoofpot buiten op het vuur. In echte gulas hoor rundvlees, ui, paprikapoeder, komijnzaad, knoflook, laurierblaad, stukjes tomaat, zout en peper, water, wortel, peterseliewortel, selderiewortel, paprika, aardappels, rode pepers en peterselie. Als je het zo maakt is er geen bloem of runderbouillon nodig. Dit moet dan ook wel 2 en een half uur koken. De zetmeel van de aardappels en de uien maken het dik. Een gulas zit tussen een soep en een stoofschotel in.
Copy paste is niet mogelijk en printen kan alleen inclusief de foto’s
Compleet belachelijke verspilling van inkt en papier
Als je dat wat netter zegt Jose dan leg ik met alle plezier uit dat het wel mogelijk is.
Heb kort geleden de kip prei knoflook en crumbels bereid env we vonden het heerlijk voor herhaling vatbaar.
Hartelijk bedankt voor het recept we zijn er weer blij mee!!
Hartelijke groetjes maja
Je bent het theelepeltje karweizaad vergeten. Een must in Goulash!
Dit is een recept naar eigen wijze 😉 Karwij is vrij uitgesproken van smaak en niet iedereen heeft het in huis. Maar de liefhebbers kunnen het er gerust bij doen.
hoi welk chauffeurs cafe was dit gr mark
Wat is de vraag precies Mark?
hoi Mark, dit was chaufeurscafe het Ven in Venlo
Deze is lekker gemaakt volgens recept en volgende dag nog lekkerder. Is een goede maaltijd voor de winter met rijst en stokbrood