• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

door Connie Derks
in Stoofschotel
0
23
Goulash met rundvlees recept

Goulash op eigen wijze – Goulash is echt een verwarmend gerecht, vol van smaak en lekker kruidig. Er zijn vele recepten voor goulash, iedere kok heeft wel weer een andere versie. Deze goulash heb ik een beetje bij mijn schoonvader afgekeken. Hij stond bekend om zijn goulashsoep, wat in feite bijna hetzelfde is als goulash. Mijn schoonouders hadden een restaurant en later een chauffeurscafé. Het recept van de goulash en het soeprecept verhuisde mee. De mensen kwamen van heinde en ver voor zijn soep. Deze was rijkelijk gevuld met rundvlees en er zat een flinke slok rode wijn in wat het vlees super mals maakte. Ik kan hem helaas het precieze recept niet meer ontfutselen maar deze stoofschotel komt naar mijn idee dicht in de buurt.

Goulash

Porties: 4 tot 6 personen
Bereidingstijd: 140 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg runderpoulet of riblappen
  • 4 uien
  • 3 rode paprika’s
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 250 gram champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • zout en peper
  • 300 gram rode wijn
  • blik tomaten stukjes
  • 1-2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter of olie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je deze goulash:

Laat als eerste het vlees minimaal een uur op kamer temperatuur komen.

Snijd de riblappen in grove stukken. Snijd de uien en de paprika grof. Snijd de champignons in plakjes.

Verwarm de boter of de olie in een pan met dikke bodem. Laat de boter goed heet worden. Bak het vlees rondom goed bruin en haal het uit de pan. Bak in de pan de uien bruin, voeg eventueel iets boter toe. Doe er de paprika bij en bak deze kort mee. Pers de knoflook boven de ui en de paprika en voeg de beide paprika poeders toe. Bak eventjes kort door. Voeg er de wijn en de tomatenblokjes aan toe en breng aan de kook. Doe er nu het vlees en de champignons bij. Ris de tijm erboven en doe er de laurier en zout en peper naar smaak bij.

Laat dit alles minimaal 2 uur zachtjes pruttelen tot het vlees zacht is. Laat nu een half uur de deksel van de pan zodat het een beetje in kan koken. Maak een papje van de bloem met een beetje water, zorg dat er geen klontjes in zitten. Schud beetje bij beetje het bloempapje al roerende bij het vlees totdat het de juiste dikte heeft. Laat nog 5 minuten doorkoken en breng de goulash verder op smaak met peper en zout naar wens.

Serveer de goulash met rijst of aardappelpuree

Heb je goulash over? dan kun je er makkelijk een goulash soep van maken . Voeg er runderbouillon aan toe en bind bij met een papje van bloem met water tot de gewenste dikte. Laat wel nog 2 minuutjes doorkoken omdat de bloem moet garen.

Tags: Vlees - RiblappenVlees - RunderpouletVlees - RundvleesVlees - Stoofschotel met rundvlees
DeelPin4280Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; Doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; Een grote pan vol verse ingrediënten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Beef Stroganoff
Vleesgerechten

Beef Stroganoff; Feest op tafel

Stoofpot van rundvlees
Stoofschotel

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

Reacties 23

  1. Irma van Dijk says:
    1 maand geleden

    Geweldig recept. Lekkerste goulash ooit!! Alle extra tips meegenomen: bouillonblokje, theelepeltje karwijzaad en -omdat het zo lekker is- meer teentjes knoflook toegevoegd. Zalig! Deze goulash is ‘must have’ voor elk kookboek!

    Beantwoorden
    • Connie says:
      1 maand geleden

      Fijn om te horen dat het zo goed bevallen is. Het is echt een recept waar ieder zijn eigen draai aan kan geven. Hoop dat je er nog vaak an kan genieten

      Beantwoorden
  2. Leny says:
    6 maanden geleden

    Snufje cayennepeper voor de liefhebber. Zelf doe ik het vlees in een plastic zak samen met bloem en iets cayenneper flink schudden overtollige bloem afschudden en dan aanbraden. Verder voeg ik nog 1 runderbouillonblokje toe.

    Beantwoorden
  3. Willy says:
    2 jaar geleden

    Vind alles mooi maar als ik het niet op een A4 kan uitprinten kan ik het ook niet maken,hoop dat ik het toch nog eens kan krijgen ik eet graag lekker.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Lekker eten, daar houden wij ook van Willy ? Uitprinten kan met de link onder het recept. ( Ook op een A4! )

      Beantwoorden
  4. Cecile says:
    2 jaar geleden

    Normaal staat er altijd PRINTEN onder het recept, dat staat er nu ook niet. Lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Er wordt gewerkt aan een oplossing Cecile, via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte.

      Beantwoorden
  5. Nol van Lier says:
    2 jaar geleden

    Mij lukt het copiëren ook niet.

    Beantwoorden
  6. Marga says:
    2 jaar geleden

    Kun je dit recept ook kopiëren. Mijn lukt het niet.

    Dank, Marga

    Beantwoorden
  7. Marianne says:
    2 jaar geleden

    Heb je nog suggesties over een toevoeging van kruiden oid. Ik vond de smaak wat flauw. Of ik heb iets vergeten toe te voegen. Ik heb me wel aan de hoeveelheden gehouden in het recept.

    Beantwoorden
    • Henriëtte says:
      2 jaar geleden

      Ik heb er nog een runderboulion blokje aan de toegevoegd. Was heerlijk.

      Beantwoorden
      • Alex says:
        4 maanden geleden

        Raar, dat iedereen staat te koken met een A4’tje in zijn handen, ik mag er niet aandenken! Een recept hoort een richtlijn te zijn geen bijbel, enkel bij patteserie is dit noodzakelijk!

        Beantwoorden
    • Michel says:
      5 maanden geleden

      Karwijzaad, niet te veel, dat hoort in goulash.

      Beantwoorden
      • Gulas4life says:
        3 weken geleden

        Echte gulas wordt heel anders gemaakt. En is het lekkerste op een stoofpot buiten op het vuur. In echte gulas hoor rundvlees, ui, paprikapoeder, komijnzaad, knoflook, laurierblaad, stukjes tomaat, zout en peper, water, wortel, peterseliewortel, selderiewortel, paprika, aardappels, rode pepers en peterselie. Als je het zo maakt is er geen bloem of runderbouillon nodig. Dit moet dan ook wel 2 en een half uur koken. De zetmeel van de aardappels en de uien maken het dik. Een gulas zit tussen een soep en een stoofschotel in.

        Beantwoorden
  8. Jose says:
    2 jaar geleden

    Copy paste is niet mogelijk en printen kan alleen inclusief de foto’s

    Compleet belachelijke verspilling van inkt en papier

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Als je dat wat netter zegt Jose dan leg ik met alle plezier uit dat het wel mogelijk is.

      Beantwoorden
  9. MAJA Quak says:
    3 jaar geleden

    Heb kort geleden de kip prei knoflook en crumbels bereid env we vonden het heerlijk voor herhaling vatbaar.
    Hartelijk bedankt voor het recept we zijn er weer blij mee!!
    Hartelijke groetjes maja

    Beantwoorden
  10. Hendrik says:
    3 jaar geleden

    Je bent het theelepeltje karweizaad vergeten. Een must in Goulash!

    Beantwoorden
    • Connie says:
      3 jaar geleden

      Dit is een recept naar eigen wijze 😉 Karwij is vrij uitgesproken van smaak en niet iedereen heeft het in huis. Maar de liefhebbers kunnen het er gerust bij doen.

      Beantwoorden
  11. mark says:
    4 jaar geleden

    hoi welk chauffeurs cafe was dit gr mark

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      4 jaar geleden

      Wat is de vraag precies Mark?

      Beantwoorden
    • connie says:
      4 jaar geleden

      hoi Mark, dit was chaufeurscafe het Ven in Venlo

      Beantwoorden
  12. corbison says:
    6 jaar geleden

    Deze is lekker gemaakt volgens recept en volgende dag nog lekkerder. Is een goede maaltijd voor de winter met rijst en stokbrood

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen