• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

Connie Derks door Connie Derks
in Stoofschotel
0
40
Goulash met rundvlees recept

Goulash op eigen wijze – Goulash is echt een verwarmend gerecht, vol van smaak en lekker kruidig. Er zijn vele recepten voor goulash, iedere kok heeft wel weer een andere versie. Deze goulash heb ik een beetje bij mijn schoonvader afgekeken. Hij stond bekend om zijn goulashsoep, wat in feite bijna hetzelfde is als goulash. Mijn schoonouders hadden een restaurant en later een chauffeurscafé. Het recept van de goulash en het soeprecept verhuisde mee. De mensen kwamen van heinde en verre voor zijn soep. Deze was rijkelijk gevuld met rundvlees en er zat een flinke slok rode wijn in wat het vlees supermals maakte. Ik kan hem helaas het precieze recept niet meer ontfutselen, maar deze stoofschotel komt naar mijn idee dicht in de buurt.

Goulash

Porties: 4 tot 6 personen
Bereidingstijd: 140 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg runderpoulet of riblappen
  • 4 uien
  • 3 rode paprika’s
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 250 gram champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • zout en peper
  • 300 gram rode wijn
  • een blik tomatenstukjes
  • 1-2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter of olie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je deze goulash:

Laat als eerste het vlees minimaal een uur op kamertemperatuur komen.

Snijd de riblappen in grove stukken. Snijd de uien en de paprika grof. Snijd de champignons in plakjes.

Verwarm de boter of de olie in een pan met dikke bodem. Laat de boter goed heet worden. Bak het vlees rondom goed bruin en haal het uit de pan. Bak in de pan de uien bruin, voeg eventueel iets boter toe. Doe er de paprika bij en bak deze kort mee. Pers de knoflook boven de ui en de paprika en voeg de beide paprikapoeders toe. Bak eventjes kort door. Voeg er de wijn en de tomatenblokjes aan toe en breng aan de kook. Doe er nu het vlees en de champignons bij. Ris de tijm erboven en doe er de laurier en zout en peper naar smaak bij.

Laat dit alles minimaal 2 uur zachtjes pruttelen tot het vlees zacht is. Laat nu een half uur de deksel van de pan zodat het een beetje in kan koken. Maak een papje van de bloem met een beetje water, zorg dat er geen klontjes in zitten. Schud beetje bij beetje het bloempapje al roerende bij het vlees totdat het de juiste dikte heeft. Laat nog 5 minuten doorkoken en breng de goulash verder op smaak met peper en zout naar wens.

Serveer de goulash met rijst of aardappelpuree

Heb je goulash over? dan kun je er makkelijk een goulash soep van maken . Voeg er runderbouillon aan toe en bind bij met een papje van bloem met water tot de gewenste dikte. Laat wel nog 2 minuutjes doorkoken omdat de bloem moet garen.

Tags: VleesVlees - RiblappenVlees - RunderpouletVlees - RundvleesVlees - Stoofschotel met rundvlees
DeelPin4849Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof
Stoofschotel

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje
Stoofschotel

Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; Doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; Een grote pan vol verse ingrediënten

Ossobuco alla milanese
Stoofschotel

Ossobuco alla milanese; Slowcooking op z’n best

Kippenstoof met kikkererwten en citroen
Stoofschotel

Kippenstoof met kikkererwten en citroen

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Reacties 40

  1. patrick says:
    2 maanden geleden

    Echt een super recept, heb nu 2 grote pannen met 8. Liter staan. Morgen heerlijk eten met fam vrienden en buren.
    Dank je wel voor dit heerlijke recept!

    Groetjes patrick

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 maanden geleden

      Dat is nogal een portie, daar kunnen veel mensen van genieten. Een gezellige dag gewenst.

      Beantwoorden
  2. Anneke says:
    4 maanden geleden

    Komt niemand op het idee om even een foto van het recept te maken?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 maanden geleden

      Hoe bedoel je dit Anneke?

      Beantwoorden
  3. Pan Lu-Ming says:
    4 maanden geleden

    Hoeveel gram is dat blik tomaten stukjes?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 maanden geleden

      400 gram Pan Lu-Ming

      Beantwoorden
  4. Tim says:
    7 maanden geleden

    Beste, ik wilde graag dit recept proberen..alleen vraag ik me af hoeveel Mililiter wijn is op 300gram?

    Dankuwel
    Tim

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      7 maanden geleden

      Hiervoor kun je 300 ml nemen.

      Beantwoorden
    • Gijs says:
      6 maanden geleden

      Hoi hoi!

      Kun je het recept ook compleet halveren? Of kom je dan vocht tekort voor het sudderen?

      Gijs

      Beantwoorden
      • Connie Derks says:
        6 maanden geleden

        Wanneer je een kleinere pan neemt moet dit lukken lijkt me. Even in de gaten houden tijdens stoven. Denk je dat er te weinig vocht bij zit kun je eventueel meer vocht toevoegen.

        Beantwoorden
        • Linda says:
          6 maanden geleden

          Dit ziet er heerlijk uit.. Kan ik de wijn ook weglaten…? Ivm met hele jonge kids?

          Beantwoorden
          • Connie Derks says:
            5 maanden geleden

            Wanneer je liever geen wijn gebruikt kun je hier ook bouillon voor nemen. Ook lekker.

  5. De Eekhoornhof says:
    8 maanden geleden

    Nog een kleine vraag, waarop het antwoord wellicht nog wat toe kan voegen aan eerdere opmerkingen/vragen ook.
    Welk paprikapoeder wordt in het recept bedoeld, scherp of zoet?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      8 maanden geleden

      Hier wordt de zoete paprikapoeder gebruikt voor een volle smaak. Wil je graag wat meer pit kan er natuurlijk ook een scherpere versie worden toegevoegd. De gerookte paprikapoeder is er ook in vele sterktes, hier gebruiken we de milde versie. Maar zoals altijd smaken verschillen en gebruik wat er is en wat er lekker gevonden wordt.

      Beantwoorden
  6. Gerda says:
    1 jaar geleden

    Ik heb de goulash gemaakt en hij smaakt voortreffelijk.. ik heb er wel meer kruiden in gedaan omdat we wel van een beetje pit in het eten houden. Maar dat is een kwestie van smaak. Ik was wel de rode wijn vergeten er in te doen. Dus de fles er naast gezet. Fantastisch recept. geweldig.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Dank je Gerda, fijn dat dit familierecept ook bij jullie in de smaak is gevallen. En een goed plan die fles wijn ernaast!

      Beantwoorden
  7. Irma van Dijk says:
    1 jaar geleden

    Geweldig recept. Lekkerste goulash ooit!! Alle extra tips meegenomen: bouillonblokje, theelepeltje karwijzaad en -omdat het zo lekker is- meer teentjes knoflook toegevoegd. Zalig! Deze goulash is ‘must have’ voor elk kookboek!

    Beantwoorden
    • Connie says:
      1 jaar geleden

      Fijn om te horen dat het zo goed bevallen is. Het is echt een recept waar ieder zijn eigen draai aan kan geven. Hoop dat je er nog vaak an kan genieten

      Beantwoorden
  8. Leny says:
    2 jaar geleden

    Snufje cayennepeper voor de liefhebber. Zelf doe ik het vlees in een plastic zak samen met bloem en iets cayenneper flink schudden overtollige bloem afschudden en dan aanbraden. Verder voeg ik nog 1 runderbouillonblokje toe.

    Beantwoorden
  9. Willy says:
    3 jaar geleden

    Vind alles mooi maar als ik het niet op een A4 kan uitprinten kan ik het ook niet maken,hoop dat ik het toch nog eens kan krijgen ik eet graag lekker.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Lekker eten, daar houden wij ook van Willy ? Uitprinten kan met de link onder het recept. ( Ook op een A4! )

      Beantwoorden
  10. Cecile says:
    3 jaar geleden

    Normaal staat er altijd PRINTEN onder het recept, dat staat er nu ook niet. Lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Er wordt gewerkt aan een oplossing Cecile, via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte.

      Beantwoorden
  11. Nol van Lier says:
    3 jaar geleden

    Mij lukt het copiëren ook niet.

    Beantwoorden
  12. Marga says:
    3 jaar geleden

    Kun je dit recept ook kopiëren. Mijn lukt het niet.

    Dank, Marga

    Beantwoorden
  13. Marianne says:
    3 jaar geleden

    Heb je nog suggesties over een toevoeging van kruiden oid. Ik vond de smaak wat flauw. Of ik heb iets vergeten toe te voegen. Ik heb me wel aan de hoeveelheden gehouden in het recept.

    Beantwoorden
    • Henriëtte says:
      3 jaar geleden

      Ik heb er nog een runderboulion blokje aan de toegevoegd. Was heerlijk.

      Beantwoorden
      • Alex says:
        2 jaar geleden

        Raar, dat iedereen staat te koken met een A4’tje in zijn handen, ik mag er niet aandenken! Een recept hoort een richtlijn te zijn geen bijbel, enkel bij patteserie is dit noodzakelijk!

        Beantwoorden
    • Michel says:
      2 jaar geleden

      Karwijzaad, niet te veel, dat hoort in goulash.

      Beantwoorden
      • Gulas4life says:
        1 jaar geleden

        Echte gulas wordt heel anders gemaakt. En is het lekkerste op een stoofpot buiten op het vuur. In echte gulas hoor rundvlees, ui, paprikapoeder, komijnzaad, knoflook, laurierblaad, stukjes tomaat, zout en peper, water, wortel, peterseliewortel, selderiewortel, paprika, aardappels, rode pepers en peterselie. Als je het zo maakt is er geen bloem of runderbouillon nodig. Dit moet dan ook wel 2 en een half uur koken. De zetmeel van de aardappels en de uien maken het dik. Een gulas zit tussen een soep en een stoofschotel in.

        Beantwoorden
  14. Jose says:
    4 jaar geleden

    Copy paste is niet mogelijk en printen kan alleen inclusief de foto’s

    Compleet belachelijke verspilling van inkt en papier

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Als je dat wat netter zegt Jose dan leg ik met alle plezier uit dat het wel mogelijk is.

      Beantwoorden
    • Grumpette says:
      8 maanden geleden

      Dan schrijf je het toch over? Kleine moeite als je het perse op papier moet hebben toch?
      Vergeet niet dat er een boel werk, tijd en energie achter dit GRATIS recept zit, op deze GRATIS site.

      Beantwoorden
  15. MAJA Quak says:
    4 jaar geleden

    Heb kort geleden de kip prei knoflook en crumbels bereid env we vonden het heerlijk voor herhaling vatbaar.
    Hartelijk bedankt voor het recept we zijn er weer blij mee!!
    Hartelijke groetjes maja

    Beantwoorden
  16. Hendrik says:
    4 jaar geleden

    Je bent het theelepeltje karweizaad vergeten. Een must in Goulash!

    Beantwoorden
    • Connie says:
      4 jaar geleden

      Dit is een recept naar eigen wijze 😉 Karwij is vrij uitgesproken van smaak en niet iedereen heeft het in huis. Maar de liefhebbers kunnen het er gerust bij doen.

      Beantwoorden
  17. mark says:
    6 jaar geleden

    hoi welk chauffeurs cafe was dit gr mark

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      Wat is de vraag precies Mark?

      Beantwoorden
    • connie says:
      6 jaar geleden

      hoi Mark, dit was chaufeurscafe het Ven in Venlo

      Beantwoorden
  18. corbison says:
    7 jaar geleden

    Deze is lekker gemaakt volgens recept en volgende dag nog lekkerder. Is een goede maaltijd voor de winter met rijst en stokbrood

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen