• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, maart 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

door Connie Derks
in Stoofschotel
1
41
Goulash met rundvlees recept

Goulash op eigen wijze – Goulash is echt een verwarmend gerecht, vol van smaak en lekker kruidig. Er zijn vele recepten voor goulash, iedere kok heeft wel weer een andere versie. Deze goulash heb ik een beetje bij mijn schoonvader afgekeken. Hij stond bekend om zijn goulashsoep, wat in feite bijna hetzelfde is als goulash. Mijn schoonouders hadden een restaurant en later een chauffeurscafé. Het recept van de goulash en het soeprecept verhuisde mee. De mensen kwamen van heinde en verre voor zijn soep. Deze was rijkelijk gevuld met rundvlees en er zat een flinke slok rode wijn in wat het vlees supermals maakte. Ik kan hem helaas het precieze recept niet meer ontfutselen, maar deze stoofschotel komt naar mijn idee dicht in de buurt.

Tip: Heb je goulash over? Dan kun je er makkelijk een goulash soep van maken. Voeg er runderbouillon aan toe en bind bij met een papje van bloem met water tot de gewenste dikte. Laat wel nog 2 minuutjes doorkoken omdat de bloem moet garen.

Riblappen

Riblappen; voor stoofpotjes en draadjesvlees

Lekker, al die stoofpotjes met rundvlees. Maar welke lappen kies je? Weet jij het verschil tussen runderlappen, sucadelappen en riblappen?

Goulash

Porties: 4 tot 6 personen
Bereidingstijd: 140 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg runderpoulet of riblappen
  • 4 uien
  • 3 rode paprika’s
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 250 gram champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • zout en peper
  • 300 gram rode wijn
  • een blik tomatenstukjes
  • 1-2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter of olie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je deze goulash:

Laat als eerste het vlees minimaal een uur op kamertemperatuur komen.

Snijd de riblappen in grove stukken. Snijd de uien en de paprika grof. Snijd de champignons in plakjes.

Verwarm de boter of de olie in een pan met dikke bodem. Laat de boter goed heet worden. Bak het vlees rondom goed bruin en haal het uit de pan. Bak in de pan de uien bruin, voeg eventueel iets boter toe. Doe er de paprika bij en bak deze kort mee. Pers de knoflook boven de ui en de paprika en voeg de beide paprikapoeders toe. Bak eventjes kort door. Voeg er de wijn en de tomatenblokjes aan toe en breng aan de kook. Doe er nu het vlees en de champignons bij. Ris de tijm erboven en doe er de laurier en zout en peper naar smaak bij.

Laat dit alles minimaal 2 uur zachtjes pruttelen tot het vlees zacht is. Laat nu een half uur de deksel van de pan zodat het een beetje in kan koken. Maak een papje van de bloem met een beetje water, zorg dat er geen klontjes in zitten. Schud beetje bij beetje het bloempapje al roerende bij het vlees totdat het de juiste dikte heeft. Laat nog 5 minuten doorkoken en breng de goulash verder op smaak met peper en zout naar wens.

Serveer de goulash met rijst of aardappelpuree

Tafel lekker !!

Tags: Vlees - Rundvlees - RunderpouletVlees - Stoofschotel met rundvlees
DeelPin5008Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

konijn in het zuur
Stoofschotel

Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht

Stoofpot van rundvlees
Stoofschotel

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

Baskisch kipstoofpotje
Stoofschotel

Baskisch kipstoofpotje

Rendang uit de snelkookpan
Stoofschotel

Rendang uit de snelkookpan

Hazenpeper
Stoofschotel

Hazenpeper; de klassieke wildstoofpot

Boeuf Bourguignon
Stoofschotel

Boeuf Bourguignon; Een echte Franse klassieker

Rendang daging
Stoofschotel

Rendang; stoofvlees op zijn Indonesisch

Zwarte linzenstoofpotje met vega balletjes
Stoofschotel

Zwarte linzenstoofpotje met vegaballetjes

Reacties 41

  1. patrick says:
    12 maanden geleden

    Echt een super recept, heb nu 2 grote pannen met 8. Liter staan. Morgen heerlijk eten met fam vrienden en buren.
    Dank je wel voor dit heerlijke recept!

    Groetjes patrick

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      12 maanden geleden

      Dat is nogal een portie, daar kunnen veel mensen van genieten. Een gezellige dag gewenst.

      Beantwoorden
      • Leonie says:
        6 maanden geleden

        Was super lekker! Ik heb ook nog soep gemaakt van het restje dat over was, ook heerlijk! Ik heb wel runderbouillon gebruikt in plaats van wijn omdat we kleine kinderen hebben. Dit ga ik zeker vaker maken!

        Beantwoorden
  2. Anneke says:
    1 jaar geleden

    Komt niemand op het idee om even een foto van het recept te maken?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      Hoe bedoel je dit Anneke?

      Beantwoorden
  3. Pan Lu-Ming says:
    1 jaar geleden

    Hoeveel gram is dat blik tomaten stukjes?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      400 gram Pan Lu-Ming

      Beantwoorden
  4. Tim says:
    1 jaar geleden

    Beste, ik wilde graag dit recept proberen..alleen vraag ik me af hoeveel Mililiter wijn is op 300gram?

    Dankuwel
    Tim

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Hiervoor kun je 300 ml nemen.

      Beantwoorden
    • Gijs says:
      1 jaar geleden

      Hoi hoi!

      Kun je het recept ook compleet halveren? Of kom je dan vocht tekort voor het sudderen?

      Gijs

      Beantwoorden
      • Connie Derks says:
        1 jaar geleden

        Wanneer je een kleinere pan neemt moet dit lukken lijkt me. Even in de gaten houden tijdens stoven. Denk je dat er te weinig vocht bij zit kun je eventueel meer vocht toevoegen.

        Beantwoorden
        • Linda says:
          1 jaar geleden

          Dit ziet er heerlijk uit.. Kan ik de wijn ook weglaten…? Ivm met hele jonge kids?

          Beantwoorden
          • Connie Derks says:
            1 jaar geleden

            Wanneer je liever geen wijn gebruikt kun je hier ook bouillon voor nemen. Ook lekker.

  5. De Eekhoornhof says:
    1 jaar geleden

    Nog een kleine vraag, waarop het antwoord wellicht nog wat toe kan voegen aan eerdere opmerkingen/vragen ook.
    Welk paprikapoeder wordt in het recept bedoeld, scherp of zoet?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Hier wordt de zoete paprikapoeder gebruikt voor een volle smaak. Wil je graag wat meer pit kan er natuurlijk ook een scherpere versie worden toegevoegd. De gerookte paprikapoeder is er ook in vele sterktes, hier gebruiken we de milde versie. Maar zoals altijd smaken verschillen en gebruik wat er is en wat er lekker gevonden wordt.

      Beantwoorden
  6. Gerda says:
    2 jaar geleden

    Ik heb de goulash gemaakt en hij smaakt voortreffelijk.. ik heb er wel meer kruiden in gedaan omdat we wel van een beetje pit in het eten houden. Maar dat is een kwestie van smaak. Ik was wel de rode wijn vergeten er in te doen. Dus de fles er naast gezet. Fantastisch recept. geweldig.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Dank je Gerda, fijn dat dit familierecept ook bij jullie in de smaak is gevallen. En een goed plan die fles wijn ernaast!

      Beantwoorden
  7. Irma van Dijk says:
    2 jaar geleden

    Geweldig recept. Lekkerste goulash ooit!! Alle extra tips meegenomen: bouillonblokje, theelepeltje karwijzaad en -omdat het zo lekker is- meer teentjes knoflook toegevoegd. Zalig! Deze goulash is ‘must have’ voor elk kookboek!

    Beantwoorden
    • Connie says:
      2 jaar geleden

      Fijn om te horen dat het zo goed bevallen is. Het is echt een recept waar ieder zijn eigen draai aan kan geven. Hoop dat je er nog vaak an kan genieten

      Beantwoorden
  8. Leny says:
    3 jaar geleden

    Snufje cayennepeper voor de liefhebber. Zelf doe ik het vlees in een plastic zak samen met bloem en iets cayenneper flink schudden overtollige bloem afschudden en dan aanbraden. Verder voeg ik nog 1 runderbouillonblokje toe.

    Beantwoorden
  9. Willy says:
    4 jaar geleden

    Vind alles mooi maar als ik het niet op een A4 kan uitprinten kan ik het ook niet maken,hoop dat ik het toch nog eens kan krijgen ik eet graag lekker.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Lekker eten, daar houden wij ook van Willy ? Uitprinten kan met de link onder het recept. ( Ook op een A4! )

      Beantwoorden
  10. Cecile says:
    4 jaar geleden

    Normaal staat er altijd PRINTEN onder het recept, dat staat er nu ook niet. Lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Er wordt gewerkt aan een oplossing Cecile, via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte.

      Beantwoorden
  11. Nol van Lier says:
    4 jaar geleden

    Mij lukt het copiëren ook niet.

    Beantwoorden
  12. Marga says:
    4 jaar geleden

    Kun je dit recept ook kopiëren. Mijn lukt het niet.

    Dank, Marga

    Beantwoorden
  13. Marianne says:
    4 jaar geleden

    Heb je nog suggesties over een toevoeging van kruiden oid. Ik vond de smaak wat flauw. Of ik heb iets vergeten toe te voegen. Ik heb me wel aan de hoeveelheden gehouden in het recept.

    Beantwoorden
    • Henriëtte says:
      4 jaar geleden

      Ik heb er nog een runderboulion blokje aan de toegevoegd. Was heerlijk.

      Beantwoorden
      • Alex says:
        2 jaar geleden

        Raar, dat iedereen staat te koken met een A4’tje in zijn handen, ik mag er niet aandenken! Een recept hoort een richtlijn te zijn geen bijbel, enkel bij patteserie is dit noodzakelijk!

        Beantwoorden
    • Michel says:
      2 jaar geleden

      Karwijzaad, niet te veel, dat hoort in goulash.

      Beantwoorden
      • Gulas4life says:
        2 jaar geleden

        Echte gulas wordt heel anders gemaakt. En is het lekkerste op een stoofpot buiten op het vuur. In echte gulas hoor rundvlees, ui, paprikapoeder, komijnzaad, knoflook, laurierblaad, stukjes tomaat, zout en peper, water, wortel, peterseliewortel, selderiewortel, paprika, aardappels, rode pepers en peterselie. Als je het zo maakt is er geen bloem of runderbouillon nodig. Dit moet dan ook wel 2 en een half uur koken. De zetmeel van de aardappels en de uien maken het dik. Een gulas zit tussen een soep en een stoofschotel in.

        Beantwoorden
  14. Jose says:
    4 jaar geleden

    Copy paste is niet mogelijk en printen kan alleen inclusief de foto’s

    Compleet belachelijke verspilling van inkt en papier

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Als je dat wat netter zegt Jose dan leg ik met alle plezier uit dat het wel mogelijk is.

      Beantwoorden
    • Grumpette says:
      1 jaar geleden

      Dan schrijf je het toch over? Kleine moeite als je het perse op papier moet hebben toch?
      Vergeet niet dat er een boel werk, tijd en energie achter dit GRATIS recept zit, op deze GRATIS site.

      Beantwoorden
  15. MAJA Quak says:
    5 jaar geleden

    Heb kort geleden de kip prei knoflook en crumbels bereid env we vonden het heerlijk voor herhaling vatbaar.
    Hartelijk bedankt voor het recept we zijn er weer blij mee!!
    Hartelijke groetjes maja

    Beantwoorden
  16. Hendrik says:
    5 jaar geleden

    Je bent het theelepeltje karweizaad vergeten. Een must in Goulash!

    Beantwoorden
    • Connie says:
      5 jaar geleden

      Dit is een recept naar eigen wijze 😉 Karwij is vrij uitgesproken van smaak en niet iedereen heeft het in huis. Maar de liefhebbers kunnen het er gerust bij doen.

      Beantwoorden
  17. mark says:
    6 jaar geleden

    hoi welk chauffeurs cafe was dit gr mark

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      Wat is de vraag precies Mark?

      Beantwoorden
    • connie says:
      6 jaar geleden

      hoi Mark, dit was chaufeurscafe het Ven in Venlo

      Beantwoorden
  18. corbison says:
    8 jaar geleden

    Deze is lekker gemaakt volgens recept en volgende dag nog lekkerder. Is een goede maaltijd voor de winter met rijst en stokbrood

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Rösti
Bijgerecht

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

Geraspte aardappel, en dat op zijn Zwitsers. Dan hebben we het over rösti. Een lekker bijgerecht, waarmee het heerlijk variëren is!

Check het recept of lees de info
witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Venkeltaart met ham en kaas

Venkeltaart met ham en kaas

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen