• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Hongaarse goulash met een Mexicaans tintje

door Arianne Parent
in Stoofschotel
0
0
Hongaarse goulash met een Mexicaans tintje

Hongaarse goulash met een Mexicaans tintje – Voor deze versie heb ik me laten inspireren door zowel Goulash als Chili con Carne.

Goulash

Goulash -of goelasj- is het Hongaarse nationale gerecht en is meer een soep. De sterk ingedikte variant is een vleesstoofschotel en deze schotel wordt meestal ook goulash genoemd.

Er zijn veel varianten van goulash. Met bijvoorbeeld rundvlees, schapenvlees, varkensvlees of vis.

Oorspronkelijk wordt Goulash gemaakt in een grote ketel (Hongaars: bogrács) die men boven een houtvuur hangt. De bereiding duurt een aantal uren, waarbij men voortdurend in de soep roert en kokende vleesbouillon of water toevoegt.

Chili con Carne

In Chili con Carne worden vaak kidneybonen verwerkt. Kidneybonen heten oorspronkelijk rode nierbonen in het Nederlands, door hun vorm. Kidneybonen hebben een lichtzoete smaak en zijn zowel koud als warm te eten. Oorspronkelijk komen ze uit Noord- en Midden-Amerika. Je ziet ze dan ook veel in gerechten uit die streken. Denk maar aan pittige chili’s en taco’s.

De combinatie van deze twee gerechten leverde uiteindelijk een heel smaakvolle stoofschotel op.

Runderlappen

Runderlappen

Weet jij wat runderlappen zijn? Je denkt dan vast aan bieflappen, riblappen, sucadelappen et cetera. Maar wat zijn dan 'gewone runderlappen'?

Hongaarse goulash met een Mexicaans tintje

Stoofschotel voor 4 personen

Voor de saus:

  • 120 gram uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2,5 eetlepel olijfolie
  • 800 gram verse tomaten
  • 1,5 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout

Voor de ovenschotel:

  • 650 gram runderlappen, in stukken
  • 1 blik kidneybonen (240 gram), uitgelekt
  • 2 grote rode uien, in grove ringen
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 300 gram vastkokende aardappels
  • 1,5 theelepel komijnzaad, geplet
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • ½ theelepel pili-pili schilfers of chilivlokken
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 4 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 eetlepel bakboter
  • zure room
  • peterselie
  • zout en peper naar smaak

De saus:

Doe de gesnipperde ui samen met de knoflook en de olijfolie in een pan en laat even glazig worden. Voeg de in stukken gesneden tomaten, suiker en zout toe en laat ongeveer een 20 minuten koken. Roer af en toe in de pan. Laat de saus afkoelen en mix met een staafmixer heel fijn.

De ovenschotel:

Bak het vlees in de boter goudbruin aan in een pan en schep vervolgens in een ovenbestendige braadpan. Verdeel hierover 1 eetlepel bloem (voor de binding erna).  Stoof de uien en de knoflook glazig in de pan en doe bij het vlees. Kruid alles met de pili-pili schilfers, geplette komijnzaadjes, paprikapoeder, zoete chilisaus, bouillonblokje, peper en zout en roer goed om.

Verdeel de tomatensaus over het vlees en schep om tot alles met de saus is bedekt. Zet dit 1 uur in de voorverwarmde oven op 120°.

Schil de aardappels en verdeel in grove stukken. Snijd de paprika’s eveneens in grove stukken. Haal de braadpan uit de oven en voeg de aardappels en paprika s eraan toe, eventueel verdeel je er nog een beetje heet water aan toe, (de aardappels moeten onderstaan). Zet nog 25 minuten terug in de oven.

Voeg er als laatste de kidneybonen aan toe en zet de pan nog eens 15 minuten in de oven. Bestrooi met wat verse peterselie en serveer met een lepeltje zure room.

Tafel Lekker!

Tags: Vlees - Stoofschotel met rundvlees
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

konijn in het zuur
Stoofschotel

Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht

Goulash met rundvlees recept
Stoofschotel

Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

Stoofpot van rundvlees
Stoofschotel

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

Baskisch kipstoofpotje
Stoofschotel

Baskisch kipstoofpotje

Rendang uit de snelkookpan
Stoofschotel

Rendang uit de snelkookpan

Hazenpeper
Stoofschotel

Hazenpeper; de klassieke wildstoofpot

Boeuf Bourguignon
Stoofschotel

Boeuf Bourguignon; Een echte Franse klassieker

Rendang daging
Stoofschotel

Rendang; stoofvlees op zijn Indonesisch

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen