• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Rendang uit de snelkookpan

door Connie Derks
in Stoofschotel
0
0
Rendang uit de snelkookpan

Rendang uit de snelkookpan – als je geen uren de tijd hebt om te stoven, is de snelkookpan de manier voor een heerlijke rendang.

Rendang de heerlijk kruidige runderstoof

Als je ooit rendang gemaakt hebt weet je dat deze, net als alle andere runderstoofschotels, tijd nodig heeft. De lekkerste rendang staat meestal 3 uur of meer op het fornuis te pruttelen tot hij uit elkaar valt van gaarheid en smaak. De dag erna is het stoofvlees nog lekkerder.

Rendang uit de snelkookpan

Heb je een snelkookpan of een instantpot dan kun je het proces van garen royaal inkorten. Je hoeft dus niet meer die 3 uur thuis te zijn om het gerecht in de gaten te houden. Je bakt het vlees met de boemboe aan en gaart deze in een half uur onder hoger druk. In deze tijd is het raadzaam om thuis te zijn, maar daarna kun je hem eigenlijk zelfs beter een paar uur vergeten. Je laat de stoom er op een natuurlijke manier vanaf gaan, natural release noemen ze dat, vaak afgekort als N.R. De inhoud blijft nog zeer lang heet en gaart dus nog door. Door de druk wordt de structuur van het vlees ook zachter, dus het is een win win situatie. Je gebruikt hooguit 45 minuten energie en de rest is geduld.

Heb je een snelkookpan of een instantpot dan kun je het proces van garen royaal inkorten.

Geduld wordt beloond

Je kunt de rendang uit de snelkookpan feitelijk al na één uur eten, maar….. als je deze een paar uur of zelfs een dag laat rusten wordt de smaak van je stoofschotel nog intenser. De kruiden kunnen dan lekker in het vlees trekken.

Lekker veel saus

Een bijkomstigheid van rendang uit de snelkookpan is dat je vaak meer vocht bij het vlees hebt. Dit komt doordat de snelkookpan hermetisch afsluit en er geen vocht kan ontsnappen en dus niet kan verdampen. Ook moet je een beetje vocht toevoegen om aanbranden te voorkomen. Je kunt dit als nadeel zien, maar alle smaken blijven wel in de pan. Nadat je de stoom op een natuurlijke manier hebt laten ontsnappen kun je er voor kiezen om de saus in te koken. Maar die saus is zo lekker, daar lust iedereen best een schepje extra van. Door een beetje maizena op te lossen water kun je al kokend de dikte van de saus bepalen. De keuze is aan jou.

Rendang uit de snelkookpan

Porties: 4-6 porties
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg runderstoofvlees in grove stukken
  • 3 uien
  • 3 kemirinoten
  • 3-4 cm verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetl. bruine suiker
  • 1 royale tl komijnpoeder
  • 1 royale tl korianderpoeder
  • 1 tl laos
  • 2 royale tl kurkuma
  • 1-2 rode pepers naar smaak
  • 1 tl trassie
  • 3 blaadjes djeroek poeroet
  • 2 stuks citroengras
  • 1 tl zout
  • 400 ml kokosroom
  • scheutje olie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je rendang uit de snelkookpan:

Maak als eerste de boemboe door één ui, de gember, rode peper, knoflook en kemirinoten grof te snijden en samen met het zout en de specerijen fijn te blenderen (let op, eet kemirinoten niet rauw). Voeg eventueel een klein beetje water toe als de massa te dik is om goed fijn te kunnen blenderen. Snijd de andere 2 uien grof en plet de stengels citroengras met de achterkant van een mes, leg er een knoop in.

Verwarm de olie in de pan en bak het vlees kort aan. Voeg de boemboe toe en bak alles goed samen door. Voeg de uien, de djeroek poeroet en het citroengras toe. Voeg er de kokosmelk aan toe en roer nog even goed door. Doe de deksel op de pan en breng deze onder hoge druk. Eenmaal op druk kan, bij een pan op het vuur, het vuur lager. De instantpot regelt dit zelf. Laat alles 30 minuten onder druk garen. Draai het vuur uit en laat rusten. Haal na 30 minuten de resterende druk eraf. Controleer de gaarheid, meestal is deze nu prima, dit is afhankelijk van de soort en kwaliteit van het vlees. Haal de blaadjes en stengels uit de rendang, proef en breng eventueel verder op smaak. Wanneer nodig kook je de jus nog in of bind je deze al kokende met een eetlepel maizena opgelost in een beetje water. De rendang uit de snelkookpan is nu klaar om te serveren. Lekker met witte rijst en een frisse komkommersalade of sperzieboontjes.

Heb je tijd? Maak de rendang dan een paar uur of een dag eerder dan komen de smaken nog beter tot hun recht.

Tafel lekker !!

DeelPin24Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

kipgehaktballetjes met een dipsaus
Recepten

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Spaanse stoofpot
Stoofschotel

Spaanse stoofpot met sucadelappen

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan
Vleesgerechten

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Stoofpotje van sucadelappen en zwarte knoflook
Stoofschotel

Stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen