• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 11, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pastagerechten

Zalm op een bedje van ratatouille en fregula tostata fina

door Arianne Parent
in Pastagerechten, Visgerechten
0
0
Zalm op een bedje van ratatouille en fregula tostata fina

Zalm op een bedje van ratatouille en fregula tostata fina – Vis, vis, vis, dat zou ik elke dag kunnen eten. Voor welke vissoort je ook gaat, je kunt er alle kanten mee op. Verse vis kan op de barbecue, in de koekenpan, in een stoofpot, je kunt het pocheren, sous vide garen, stomen en nog veel meer. ( lees hier meer ) Vandaag deel ik met jullie een recept voor in de pan gebakken zalm, geserveerd met een ratatouille en fegula tostata fina. De wat?

Fregula tostata fina

We hebben het over een pastasoort. Een leuke wetenschap, want de pastawereld stopt niet bij een pak macaroni. Je zult er wat meer moeite voor moeten doen om deze pasta te bemachtigen, maar het is echt een delicatesse onder de pasta’s en jouw zoektocht meer dan waard. Helaas konden ook wij dit product niet vinden in online webshops anders dan Amazon, maar vraag er eens naar bij een delicatessenwinkel. Het is mij ook gelukt

Lukt het je onverhoopt toch niet om aan Fregula tostata fina te komen, dan kun je dit natuurlijk vervangen voor elke andere pasta die jij lekker vindt.

Zalm op een bedje van ratatouille en fregula tostata fina

Hoofdgerecht voor 2 personen

  • 1 mooi stuk zal op het vel
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1 gele courgette
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • zout en peper
  • 1 kippenbouillonblokje
  • Olijfolie en wat bakboter
  • 175 gram fregula tostata fina (of een andere pasta)

Ontdoe de pepers en de courgette van de zaadlijsten. Zij alle groenten vervolgens in ongeveer dezelfde grootte.

Verhit boter en olijfolie (de combinatie van deze twee zorgt voor meer hitte in de pan) Stoof alle groenten hierin gaar en geef smaak mee door het bouillonblokje met wat peper en zout toe te voegen. Als het nodig lijkt voeg je wat extra water toe.

De zalm kruiden met peper en zout en rijkelijk overgieten met olijfolie. De zalm in hete boter en olie bakken op de velkant. Zodra deze loslaat van de pan draai je de zalm voorzichtig om en laat je deze nog even bakken. De zalm moet van binnen nog wat glazig zijn als deze gaar is.

Zet ondertussen een pan met een ruime hoeveelheid water op. Voeg de pasta toe, roer even om en laat in ca. 10 minuten zachtjes gaarkoken. Giet de pasta vervolgens af en roer er een beetje olijfolie door.

Verdeel de pasta en de ratatouille over de borden en leg de zalm er voorzichtig bovenop.

Tafel lekker!

Tags: Vis - Verse visVis - Verse Vis - RondvisVis - Zalm
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Macaroni Stroganoff
Pastagerechten

Macaroni Stroganoff

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes
Pastagerechten

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes

Macaronisalade Kip honing mosterdsaus
Pastagerechten

Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus

Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti
Pastagerechten

Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm
Pastagerechten

Lasagne met courgette, tomaat en gerookte zalm

Tongrolletjes in kruidige kokossaus
Visgerechten

Tongrolletjes in kruidige kokossaus

Pittige pasta met garnalen en burrata
Pastagerechten

Pittige pasta met garnalen en burrata

Pasta met kip en spinazie
Pastagerechten

Pasta met kip en spinazie; Een makkelijke en verse maaltijd

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broccoli uit de wok op 3 manieren
Specials

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli is populair. Deze groente wordt vaak gekookt of in een ovenschotel verwerkt. Maar broccoli uit de wok moet je zeker ook proberen!

Check het recept of lees de info
Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

kaasplankjes

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Recept in de picture

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Teri betekent glans en yaki betekent bakken. Wij krijgen er trek van. Jij ook? Kip Teriyaki staat echt zo op tafel. De Japanse keuken thuis.

Check het recept of lees de info
Eenvoudige kip curry met sperziebonen

Eenvoudige kip curry met sperziebonen

bloemkool mousseline

Bloemkool mousseline

Handige kooktips

kokkels
Kookschool

Kokkels; Duurzame delicatesse uit de Waddenzee

Kokkels worden op de Waddenzee met de hand gevangen. Een zeer duurzaam product waar we niet meer dan bewondering voor kunnen hebben.

Check het recept of lees de info
Tomme de Savoie

Tomme de Savoie; uit de Franse Alpen

Emmentaler

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Connie Derks op Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept
  • lili op Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept
  • Connie Derks op Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
  • Benita op Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen