Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zalm op een bedje van ratatouille en fregula tostata fina

Zalm op een bedje van ratatouille en fregula tostata fina – Vis, vis, vis, dat zou ik elke dag kunnen eten. Voor welke vissoort je ook gaat, je kunt er alle kanten mee op. Verse vis kan op de barbecue, in de koekenpan, in een stoofpot, je kunt het pocheren, sous vide garen, stomen en nog veel meer. ( lees hier meer ) Vandaag deel ik met jullie een recept voor in de pan gebakken zalm, geserveerd met een ratatouille en fegula tostata fina. De wat?

Fregula tostata fina

We hebben het over een pastasoort. Een leuke wetenschap, want de pastawereld stopt niet bij een pak macaroni. Je zult er wat meer moeite voor moeten doen om deze pasta te bemachtigen, maar het is echt een delicatesse onder de pasta’s en jouw zoektocht meer dan waard. Helaas konden ook wij dit product niet vinden in online webshops anders dan Amazon, maar vraag er eens naar bij een delicatessenwinkel. Het is mij ook gelukt

Lukt het je onverhoopt toch niet om aan Fregula tostata fina te komen, dan kun je dit natuurlijk vervangen voor elke andere pasta die jij lekker vindt.

Zalm op een bedje van ratatouille en fregula tostata fina

Hoofdgerecht voor 2 personen

  • 1 mooi stuk zal op het vel
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1 gele courgette
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • zout en peper
  • 1 kippenbouillonblokje
  • Olijfolie en wat bakboter
  • 175 gram fregula tostata fina (of een andere pasta)

Ontdoe de pepers en de courgette van de zaadlijsten. Zij alle groenten vervolgens in ongeveer dezelfde grootte.

Verhit boter en olijfolie (de combinatie van deze twee zorgt voor meer hitte in de pan) Stoof alle groenten hierin gaar en geef smaak mee door het bouillonblokje met wat peper en zout toe te voegen. Als het nodig lijkt voeg je wat extra water toe.

De zalm kruiden met peper en zout en rijkelijk overgieten met olijfolie. De zalm in hete boter en olie bakken op de velkant. Zodra deze loslaat van de pan draai je de zalm voorzichtig om en laat je deze nog even bakken. De zalm moet van binnen nog wat glazig zijn als deze gaar is.

Zet ondertussen een pan met een ruime hoeveelheid water op. Voeg de pasta toe, roer even om en laat in ca. 10 minuten zachtjes gaarkoken. Giet de pasta vervolgens af en roer er een beetje olijfolie door.

Verdeel de pasta en de ratatouille over de borden en leg de zalm er voorzichtig bovenop.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.