Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Braadworst met penne; Stoere pasta met mosterdsaus

Een stoer gerecht deze braadworst met penne. Dit komt door de mosterd en Parmezaanse kaas in een roomsaus. Serveer dit gerecht met een groene salade.

0 1.910

Braadworst met penne; Stoere pasta met mosterdsaus – Braadworst kun je in de pan bakken of in de jus stoven. Maar het is ook een prima worstje voor op de barbecue. Koop hem wel bij de slager, dan weet je zeker dat je een worstje krijgt die uit alleen vlees en kruiden bestaat en geen conserveringsmiddelen o.i.d. bevat. Wil je meer weten over braadworst? Lees dan eens dit artikel.

Met worstjes die je over hebt kun je bijvoorbeeld onderstaand pastagerecht maken. Je kunt natuurlijk ook de worstjes er speciaal voor bakken. Dit is een gerechtje voor doordeweeks wat snel op tafel staat. Serveer er wel een grote schaal salade bij want in het gerecht zelf zitten geen groenten. Zo zet je toch een gezonde maaltijd op tafel. Als drankje zou ik een lekker koude pilsener erbij adviseren die ondanks zijn zachte karakter ook goed de smaak van de mosterd kan hebben.


Braadworst met penne; Stoere pasta met mosterdsaus

Braadworst; altijd naar slagers eigen recept header

Voor 4 personen

  • 4 personen penne
  • 2 el. boter of margarine
  • 3 á 4 braadworstjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el. Groninger mosterd
  • 200 ml. kookroom
  • 4 el. geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout & peper

Kook als eerste de pasta volgens de verpakking of maak je eigen pasta zoals hier beschreven. Hou 200 ml van het kookvocht van de pasta apart.

Doe de boter of margarine in een hapjespan en braad de worstjes tot ze net gaar zijn. Hoelang dit duurt is afhankelijk van de dikte van de worstjes. Je kunt een keukenthermometer gebruiken. Als de kern 65 graden Celsius bereikt is je worstje gaar. Ook als je worstje heel stevig voelt en niet meer terug veert is hij klaar. Leg de worstjes op een snijplankje om te rusten. In de tijd dat de worstjes garen snipper je de ui heel fijn en pers je de knoflook.

Als de pan leeg is voeg je de ui en knoflook toe. Bak deze tot de ui glazig is maar laat de ui niet bruin worden. Als de ui bruin wordt zal je saus ook donkerder worden van kleur. Voeg nu de mosterd en de room toe en roer alles goed door elkaar. Doe de gare pasta bij de saus samen met 200 ml. kookvocht. Laat de saus nu wat dikker worden door het zachtjes te laten pruttelen. Snij de worst in plakjes. Doe als laatste de plakjes braadworst erbij. Laat de plakjes worst warm worden.  Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Serveer er een groene salade bij zoals deze. Dit brengt het gerecht echt in balans!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer