• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, april 19, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien

Een heerlijke mix van lekkere verse en gezonde ingrediënten

door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
0
Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien – Na het eten van deze flinke hamburger kun je er weer even tegen. Deze hamburger is goed gevuld en een volwaardige maaltijd door het gebruik van sla en lekker veel gebakken uien.

Lekker veel uien

Wanneer je uien op een hamburger doet kun je er voor kiezen om deze rauw of gebakken erop te doen. In combinatie met het gebakken ei zijn gebakken uien het lekkerste. En als je dan toch uien aan het bakken bent bak er dan gelijk genoeg. Dit is behalve erg lekker ook nog eens goed voor je.

Je kunt uien in een droge pan mooi bruin bakken en nog een klein beetje stevig laten. Ben je meer van de zachte gesmoorde uien dan bak je deze in een klein beetje boter en laat deze even goed doorgaren tot ze helemaal zacht zijn.

Sunny side up

Dit is een term die gebruikt wordt bij het bakken van een ei. Het is een andere benaming voor een spiegelei. Dit betekent dat het ei met de zonnige kant, de dooier dus naar boven ligt.
Dit ei wordt dus ook maar aan een kant gebakken en heeft een lopende dooier.
Draai je het ei om dan wordt al naar gelang hoe lang je het ei bakt de dooier vast. Soms wordt de dooier ook eerst doorgeprikt of gebroken voordat deze omgedraaid wordt. Niet iedereen houdt namelijk van een lopende dooier.

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien

Porties: 4 hamburgers
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram rundergehakt
  • 100 gram varkensgehakt
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 theelepel zout
  • 20 gram paneermeel of gedroogd oud brood
  • 4 broodjes
  • 5 eieren
  • 2 grote uien
  • 4 plakken kaas
  • Sla naar keuze

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een broodje hamburger met ei:

Meng voor de hamburgers het gehakt, peper, mosterd, zout, paneermeel en 1 ei. Verdeel in 4 porties en vorm deze tot hamburgers.
Snij de broodjes door en rooster deze op de snijkant in een droge koekenpan. Snij de uien in reepjes en bak deze daarna in de koekenpan tot deze gaar zijn. Voeg een klein beetje out en peper toe. Zet opzij. Verwarm een grillpan of koekenpan liefst met dikke bodem tot deze goed heet is. Leg de hamburgers in de droge pan en bak deze ongeveer 5 minuten aan een zijde. Draai de hamburgers om en bak de andere kant ook nog ongeveer 5 minuten tot de hamburgers gaar zijn. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de hamburgers. Wanneer de hamburgers bijna gaar zijn bak je de 4 eieren, bestrooi licht met peper en zout. Als de eieren bijna klaar zijn leg je er de kaas op en legt de deksel op de pan zodat de kaas smelt. Stel nu je broodje hamburger samen. Eerst de salade op de onderkant. Daarop leg je de hamburger. Daarop de gebakken uien en als laatste het ei met de kaas. Serveer je broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien direct.

Tafel lekker!!

Tags: VleesVlees - BurgersVlees - Hamburger
DeelPin44Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lamsköfte
Vleesgerechten

Lamsköfte met een muntsausje

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time
Specials

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Broodje hamburger met gegrilde groente, avocado en mozzarella
Vleesgerechten

Broodje hamburger met gegrilde groente en mozzarella

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time
Specials

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed...

Lees verder
Raapstelen

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Nieuwe recepten

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Een frisse salade van lollo rosso en lollo biondo met jonge kaas, tomaatjes en avocado met een zalige honing-mosterd dressing.

Lees verder
Wokschotel met krieltjes en spinazie

Wokschotel met krieltjes en spinazie

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Nelleke Damen op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Redactie op Mango chutney zelf maken
  • Ineke Dorrepaal op Mango chutney zelf maken
  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen