Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien – Na het eten van deze flinke hamburger kun je er weer even tegen. Deze hamburger is goed gevuld en een volwaardige maaltijd door het gebruik van sla en lekker veel gebakken uien.
Lekker veel uien
Wanneer je uien op een hamburger doet kun je er voor kiezen om deze rauw of gebakken erop te doen. In combinatie met het gebakken ei zijn gebakken uien het lekkerste. En als je dan toch uien aan het bakken bent bak er dan gelijk genoeg. Dit is behalve erg lekker ook nog eens goed voor je.
Je kunt uien in een droge pan mooi bruin bakken en nog een klein beetje stevig laten. Ben je meer van de zachte gesmoorde uien dan bak je deze in een klein beetje boter en laat deze even goed doorgaren tot ze helemaal zacht zijn.
Sunny side up
Dit is een term die gebruikt wordt bij het bakken van een ei. Het is een andere benaming voor een spiegelei. Dit betekent dat het ei met de zonnige kant, de dooier dus naar boven ligt.
Dit ei wordt dus ook maar aan een kant gebakken en heeft een lopende dooier.
Draai je het ei om dan wordt al naar gelang hoe lang je het ei bakt de dooier vast. Soms wordt de dooier ook eerst doorgeprikt of gebroken voordat deze omgedraaid wordt. Niet iedereen houdt namelijk van een lopende dooier.
Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )
Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.
Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram rundergehakt
- 100 gram varkensgehakt
- 1/2 theelepel peper
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 theelepel zout
- 20 gram paneermeel of gedroogd oud brood
- 4 broodjes
- 5 eieren
- 2 grote uien
- 4 plakken kaas
- Sla naar keuze
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een broodje hamburger met ei:
Meng voor de hamburgers het gehakt, peper, mosterd, zout, paneermeel en een ei. Verdeel in 4 porties en vorm deze tot hamburgers.
Snij de broodjes door en rooster deze op de snijkant in een droge koekenpan. Snij de uien in reepjes en bak deze daarna in de koekenpan tot deze gaar zijn. Voeg een klein beetje out en peper toe. Zet opzij. Verwarm een grillpan of koekenpan liefst met dikke bodem tot deze goed heet is. Leg de hamburgers in de droge pan en bak deze ongeveer 5 minuten aan een zijde. Draai de hamburgers om en bak de andere kant ook nog ongeveer 5 minuten tot de hamburgers gaar zijn. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de hamburgers. Wanneer de hamburgers bijna gaar zijn bak je de 4 eieren, bestrooi licht met peper en zout. Als de eieren bijna klaar zijn leg je er de kaas op en legt de deksel op de pan zodat de kaas smelt. Stel nu je broodje hamburger samen. Eerst de salade op de onderkant. Daarop leg je de hamburger. Daarop de gebakken uien en als laatste het ei met de kaas. Serveer je broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien direct.
Tafel lekker !!