• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, september 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

door Connie Derks
in Specials
0
0
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken – Via thuisbezorgd of de afhaal snackbar kennen we het broodje hamburger allemaal. De burgers zijn in korte tijd razend populair geworden. Menig restaurant heeft het broodje hamburger ook op de kaart staan. Dat betekent dat we er allemaal dol op zijn. Komen er vrienden of andere gasten? Dan is het een ideale maaltijd! Zelfgemaakt uiteraard. Want, een broodje hamburger zelf maken is superleuk om te doen. Er zijn talloze variaties mogelijk.

Hamburger

Een broodje hamburger wordt meestal in het kort hamburger genoemd, maar eigenlijk is de hamburger alleen de schijf gehakt die gegrild of gebakken wordt. Welk gehakt er gebruikt wordt kan nogal verschillen. Hamburgers kunnen gemaakt worden van rund-, varkens-, lams- of kippenvlees.

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

De hamburger is een lekkere schijf gehakt voor op een broodje of bij de warme maaltijd. Zelf hamburgers maken is eenvoudig en veel lekkerder.

Als je een hamburger koopt kan deze van een of meerdere soorten gehakt gemaakt zijn. Een hamburger van kipgehakt zal kipburger genoemd worden en van lam lamsburger. Wanneer het alleen rundvlees is zal het beefburger genoemd worden, hier mag dan ook geen ander gehakt in verwerkt zijn.

Een hamburger van rundvlees (de beefburger dus) moet je echt maar kort bakken anders is deze al snel droog. Het is daarom vaak prettiger om met gemengd gehakt te werken, dit is iets vetter en daardoor niet zo snel droog. Alleen varkensgehakt is niet fijn omdat deze net iets te vet is. Het meest geschikt is een gehaktmengsel van 70% rundvlees en 30% varkensvlees.

Broodje hamburger

We eten de hamburger vooral op een broodje, in de meeste gevallen is dat een wit broodje. Het broodje moet niet te zacht zijn anders wordt het al gauw klef door het vocht uit de burger. Dit is ook de reden dat een broodje voor de hamburger vaak eerst even op de grill wordt gelegd.

Er zijn speciale hamburger broodjes te koop, bij de bakker zijn deze vaak gemaakt van brioche deeg. Dit is een deeg dat meer boter bevat en rijker van smaak is. Bij de supermarkten heb je vaak voorverpakte hamburger broodjes met sesam, deze zijn ook steviger dan de doorsnee broodjes.

Je kunt er ook voor kiezen om de hamburgerbroodjes zelf te maken. Het is even een werkje, maar het is echt zo lekker en ook leuk om te doen. Wanneer je er dan meer ineens maakt, heb je ook nog broodjes over voor je ontbijt en lunch de dag erna of je bewaard ze in de vriezer tot je volgende hamburger maaltijd.

Het belangrijkste is natuurlijk het beleg

Je kunt je hamburger natuurlijk zo lekker maken als je zelf wil. De (standaard) versie is toch wel met een blaadje sla, een hamburger en saus. Vaak komt er ook kaas overheen. Maar er zijn zoveel meer mogelijkheden.

We hebben 4 recepten voor hamburgers met allemaal hetzelfde basisbroodje en een hamburger voor je op een rij gezet. Dit zijn ideeën om je op weg te helpen want er zijn nog zoveel meer variaties te bedenken. Weet jij nog een superlekkere combinatie dan horen we dat graag.

Broodje hamburger met gegrilde groente, avocado en mozzarella
Vleesgerechten

Broodje hamburger met gegrilde groente en mozzarella

Gegrilde groente op een broodje hamburger, afgewerkt met avocado crème en mozzarella. Dat is met recht een broodjes hamburger met allure.

Broodje hamburger hawai
Vleesgerechten

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Een gegrilde hamburger op een broodje met daarop een schijf ananas bedolven onder gesmolten kaas, dat mag een broodje hamburger Hawaï heten.

Broodje hamburger BLT
Vleesgerechten

Broodje hamburger BLT ( Bacon, Lettuce, Tomato )

Broodje hamburger BLT vernoemd naar de beroemde sandwich met bacon, lettuce, tomato ofwel bacon, sla en tomaat. Supersimpel en doeltreffend.

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
Vleesgerechten

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien, een heerlijke mix van lekkere verse en gezonde ingrediënten op een broodje.

Vlees

Vlees

Vlees eten is een keuze, en als je daarvoor kiest, kies dan ook met je volle verstand. Wij zijn dol op een goed en lekker stuk vlees.

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.

Tafel lekker !!

DeelPin14Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes
Lunch

Tarte Tatin van rode bietjes

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

kipgehaktballetjes met een dipsaus
Recepten

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Gebakken appel op brood
Lunch

Gebakken appel op brood

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Check het recept of lees de info
Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Recept in de picture

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Een hele kip op tafel? Maak eens deze scharrelkip in sinaasappel marinade. Heerlijk bruin gebakken met zo'n krokant velletje. Hmmm

Check het recept of lees de info
Mosselen met room en limoncello

Mosselen met room en limoncello; lekker!

walnoten roomboter koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen